(titlu) draft

O cameră mică roz, un aifș pe care scrie „bucură-te de fiecare moment” și în jur de 10 femei însărcinate care aruncă cu priviri pline de prejudecăți.

Acestea au fost primele lucruri pe care le-am observat la intrarea în cabinet când am fost la primul meu consult ginecologic în urmă cu 3 săptămâni.

Am ajuns la ora 17:30 și scanând încăperea mult prea aglomerată, îmi dau seama că va trebui să aștept destul de mult timp.

Nu îmi ia mai mult de 10 minute să observ că sunt singura fată până în 20 de ani și care nu e însărcinată dar nimeni nu știe asta judecând după privirile pe care le primesc. Deși nu îmi e cald, simt nevoia să îmi dau geaca jos, „să se vadă că nu am burtă”, îmi spun.

Ora 18:00, mă aflu în același loc, câteva femei au mai venit, tot însărcinate, altele au plecat, se aude din ce în ce mai tare sunetul de la ecografii și încep să mă întreb dacă acesta e singurul motiv pentru care femeile vin la ginecolog.

Jumătate de oră mai târziu, în care toate femeile care au intrat s-au uitat la mine prima dată, îi dau mesaj mamei spunându-i „îmi vine să le zic că nu sunt însărcinată” și atunci îmi dau seama cât de greșit gândesc și de ce este un subiect tabú mersul la ginecolog până și în anul 2021.