7 cazuri criminale legate de lumea celebrităților din playboy

femeie cu o carte Playboy în mână
fotografie cu logo-ul Playboy
Photo by Max Letek on Unsplash

Încă de la înființarea din anii 50′ de către Hugh Hefner, revista Playboy a devenit cunoscută pentru conținutul său care include interviuri, articole, fotografii artistice și pictoriale cu modele feminine dezbrăcate. Playboy și-a construit o imagine asociată cu un stil de viață sofisticat și hedonist, bazat pe plăcere și libertate sexuală. Revista a promovat conceptul de “playboy” ca bărbat sofisticat și independent. Faimoasă pentru celebrul logo, publicația nu a scăpat însă de diferite acuzații privind tratarea sexualității, a feminismului, eticii, drepturilor civile, dar și de cazuri personale care includeau femei ce fie au apărut în revistă, fie au fost numite Playmates. Cu toate acestea, a avut un impact semnificativ asupra culturii și a deschis calea pentru explorarea liberă a sexualității în media. Revista Playboy a fost, în multe privințe, simbolul unei epoci și a unei revoluții culturale.

Tragediile petrecute în jurul acestor vedete implică gelozii ale fanilor, ale partenerilor de viață, decăderi de pe culmile succesului, dar și asasini plătiți chiar de ele. În lista ce urmează, voi prezenta 7 cazuri legate de această industrie păcătoasă pentru cele mai multe dintre ele.

Jasmine fiore

Embed from Getty Images

Jasmine Fiore a fost o actriță și un model de origine canadiană, care a apărut în diverse ediții ale revistei, numele ei devenind mai cunoscut în urma decesului. În august 2009, trupul ei a fost descoperit într-o valiză, într-un container de gunoi în Buena Park, California. Aceasta a fost ucisă cu brutalitate, prin strangulare, iar identificarea sa a fost dificilă, deoarece i-au fost înlăturate degetele și dinții. Ulterior, cheia recunoașterii femeii au fost chiar implanturile ei mamare ce conțineau un număr unic de serie.

Principalul suspect în acest caz a fost Ryan Jenkins, fostul soț al lui Jasmine Fiore. Jenkins, concurent al emisiunii de televiziune “Milionar la Închiriat” (“Megan Wants a Millionaire”) și model de profesie, a fost dat în urmărire internațională și a fost găsit spânzurat la o săptămână distanță într-un hotel din Canada, după ce a fost acuzat de crimă.

Stacy arthur (james alan arthur)

Stacy Arthur a fost o actriță și un model american care, în ianuarie 1991, a fost aleasă drept “Playboy’ Playmate of the Month”. A fost căsătorită cu James Alan Arthur, un membru respectat în comunitatea sa, iubitor și suportul cel mai mare al lui Stacy, aceasta declarând că a fost mereu aripa ei de sprijin. Modelul mai afirma că nu au existat gelozii din partea bărbatului, dar cu toate astea au existat din partea altcuiva.

În data de 29 octombrie 1991, James Lindberg, un fan înfocat al lui Stacy, a pătruns în complexul de aprtamente unde familia ei locuia și l-a ucis pe J.A.Arthur cu sânge rece. Bărbatul l-a încolțit în mașina proprie a victimei și l-a ucis cu 4 focuri de armă (2 în cap și 2 în spate), iar pe urmă s-a sinucis într-o parcare din apropiere. James Lindberg era cunoscut printre modele, deoarece era un abonat fidel care obișnuia să folosească telefonul revistei pentru a vorbi cu fetele playmate. Aici a cunoscut-o și pe Stacy, pentru care a dezvoltat o obsesie, modelul declarând că în timpul convorbirilor Lindberg era chiar respectuos și îi ura numai de bine soțului ei.

Christina Carlin-Kraft

Christina Carlin-Kraft a fost un model american, cunoscută pentru cariera sa în modeling și pentru aparițiile sale în reviste pentru adulți, fiind votată în 2009 drept “Playboy’s Cyber Girl of the Week”. La data de 22 august 2018, a fost găsită decedată în apartamentul său din Ardmore, Pennsylvania, poliția deschizând o anchetă pentru a determina circumstanțele exacte ale decesului, fiind unul suspect.

Ulterior, în urma investigației, un bărbat numit Jonathan Wesley Harris a fost arestat și acuzat de omorul lui Christina Carlin-Kraft. Motivele acestuia nu sunt concrete, dar din declarațiile făcute reiese că bărbatul s-ar fi enervat în momentul în care modelul ar fi refuzat să plătească pentru câteva grame de cocaină.

Carole Gold (chuck gold)

Carole Gold, născută în Chicago, este unul dintre primele modele (Playboy Bunny) ale revistei. Ea și-a început cariera cu ajutorul unei prietene care a introdus-o în lumea lui Hugh Hefner. Carole și cu Chuck erau prieteni din copilărie care s-au reunit după ce a murit primul soț al modelului, ajungând să se căsătorească după doar un an de relație.

Pe 20 octombrie 1992, Carole, împreună cu fiica sa din prima căsătorie, au ieșit la restaurant, în timp ce Chuck se afla la o conferință. Ajungând acasă, femeia și-a găsit soțul mort în bucătărie și a anunțat poliția care a devenit rapid suspicioasă, dat fiind faptul că nu erau urme evidente de intrare forțată în casă. În urma investigației a reieșit faptul că, în ciuda celor 14 ani de relație fericiți, cei doi au avut diverse aventuri, ceea ce a impins-o pe Carole să recurgă la un gest extrem: să angajeze un asasin plătit pentru a-și omorî soțul. În toată această poveste a fost implicat și băiatul modelului din prima căsătorie, declarând amândoi că nu a fost prima încercare de a-l omorî pe Chuck.

Star Stowe

Star Stowe, născută în Little Rock, Arkansas, a fost un model și actriță americană. Ea a fost, de asemenea, una dintre Playmate-urile din revista Playboy. Star Stowe a apărut în Playboy în ianuarie 1977, urmând ca în februarie să fie denumită “Playmate of the Month”, iar ulterior a devenit o prezență notabilă în industria modei și a divertismentului. Cu toate acestea, viața ei s-a încheiat tragic în 1997.

În martie 1977, aceasta a fost găsită ștrangulată în spatele unei farmacii din Coral Spring, Florida, asta după ce ultima dată a fost zărită intrând în mașina unui client (ajunsese să facă prostituție pentru a-și putea plăti facturile și pentru a-și putea întreține băiatul). Investigația polițiștilor nu este nici până în ziua de astăzi concludentă, dar se crede că ar fi mâna unui criminal în serie care ar mai fi omorât la scurt timp încă o femeie în același mod.

kelsey turner

Kelsey Turner este un model și o actriță americană, care a câștigat notorietate în urma desmnării de Playmate în revista Playboy în martie 2017. În jurul numelui ei există un caz juridic, aceasta fiind acuzată de complicitate la omor a unui om de afaceri numit Thomas Burchard în 2019. Bărbatul, de meserie psihiatru, a dezvoltat o obsesie pentru Kelsey, pe ea interesând-o doar banii acestuia, devenindu-i astfel ceea ce numim “sugar daddy”.

Pe data de 1 martie 2019, Thomas a decis să îi facă o vizită surpriză femeii, dat fiind faptul că simțea cum modelul este o mincinoasă care doar îi consumă banii. Lucrurile au degenerat rapid între cei doi, astfel Jon Logan Kennison, noul iubit al lui Kelsey, intervenind și luându-l la bătaie pe doctor, până când într-un final a murit. La 4 zile distanță, trupul bărbatului a fost găsit în portbagajul mașinii lui Turner, la câțiva kilometri de Las Vegas.

Embed from Getty Images

dorothy stratten

Embed from Getty Images

Dorothy Stratten a fost un model și o actriță canadiană care a fost desemnată Playmate of the Year în 1980. În același an a primit oportunități în industria filmului, precum “Autobahn” și “Galaxina”. Dorothy s-a căsătorit cu Paul Snider în 1979, când avea 18 ani, dar relația lor a devenit tensionată în timp. Cuplul s-a separat, iar Stratten a început o relație cu regizorul de film Peter Bogdanovich.

Pe 14 august 1980, Snider a intrat în apartamentul lui Stratten din West Los Angeles în timp ce ea era singură și a confruntat-o​, iar într-un acces de gelozie și furie, a împușcat-o cu o pușcă de calibrul 12. După ce a ucis-o pe fosta lui soție, bărbatul a agresat-o sexual, iar apoi și-a luat viața, dându-și seama de gravitatea situației. Corpurile lor au fost descoperite mai târziu, în acea zi, de către prietenii care au fost îngrijorați, după ce nu au reușit să dea de ei.

Uciderea lui Dorothy Stratten a șocat industria divertismentului și publicul, povestea ei devenind subiectul unor documentare, cărți și filme, în special filmul „Star 80” regizat de Bob Fosse. Moartea ei a fost citată în discuții despre partea mai întunecată a faimei, a vulnerabilității tinerelor femei din industrie și rămâne un capitol tragic din istoria Hollywoodului, ilustrând pericolele geloziei necontrolate și posesivității în relații.