Violența în cluburile din România

Majoritatea persoanelor s-au aflat la un moment al vieții lor într-un club, pentru diverse motive, cum ar fi: de a petrece timp cu prietenii, de a dansa, a consuma diferite produse ale clubului, a întâlni persoane noi și așa mai departe, însă, din păcate, motivul pentru care unii indivizi aleg să-și petreacă o noapte în club este pentru a provoca scandal. Așadar, persoanele, care au venit pentru a se simți bine, ajung să fie atrase în aria conflictului, stricându-le starea, fie că e vorba de înjurături, gesturi cu caracter de agresiune sexuală, amenințări sau bătăi.

Consider că, acest fenomen este atât de întâlnit în cluburi, deoarece violența nu este tratată ca atare în România, ba din contră, de multe ori este idolatrizată. Multe persoane merg în club cu un plan bine pus la punct, acela de a provoca pe cineva, prin diferse modalități, fie înjurături, contact fizic, împinsături, priviri, tocmai pentru ca persoana respectivă să reacționeze defensiv și să intre în „ring”, ca dacă începe lupta, această să fie justificată. Multe persoane caută și cel mai mic motiv pentru a-și arăta abilitățiile de bătăuș, un exemplu fiind o privire care lor li se pare încruntată sau un contact fizic cauzat de înghesuială, acestea reprezentând, din punctul lor de vedere, momentele oportun de a se dezlănțui. Iar tot haosulu produs urmează să fie povestit cunoștiințelor, ba chiar și părinților, în unele cazuri, într-un mod cât se poate de mândru, deoarece, pentru mulți indivizi de sex masculin, bărbăția se măsoară în pumni luați și pumni dați. Așadar, numărul de incidente nu are cum să scadă atâta timp cât din ce în ce mai mulți indivizi sunt educați de mici despre acest concept total eronat despre violență, mulți dintre ei uitând, că actele lor nu provoacă doar răni fizice, ci și traume, unii ajungând chiar să nu mai poată merge nicăieri neînsoțit de gândurile paranoice că atacatorii vor reveni.

În al doilea rând, violența în cluburi nu este pedepsită cum se cuvine de autorități și de oamenii de pază. Mulți paznici se prefac că nu văd atunci când are loc un incident 500 dollar payday loan online, iar unii dintre ei chiar încurajează și practică acte de violență nejustificate. Iar atunci când le este semnalată o agresivitate, tot ceea ce fac ei, dacă doresc, este să scoată pe respectivul sau respectivii afară din perimetrul clubului, urmând ca aceștia, folosindu-se de întreaga aglomerație de la intrare, să intre din nou, și mai porniți și nervoși pe cei care i-au reclamat la paznici.

 Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Articolul 193 din Codul Penal

Această lege a fost de mai multe ori încălcată decât aplicată de către oamenii legii, pentru că, din perspectiva lor, violența nu este catalogată ca fiind o abatere gravă, așa cum ar fi, de exemplu, substanțele interzise, care sunt consumate adeseori în cluburi. Prin urmare, dacă aceștia nu sunt sancționați, sau sunt prea puțin, asta o să-i încurajeze să continue, pentru că au impresia că nu comit vreo ilegalitate.

Pe de celalată parte, în cazuri excepționale, actele violente sunt necesare în cluburi și pot salva chiar vieți. Uneori o persoană se poate afla în postură de victimă aflată în pericol, iar singura cale de încheierea a confictului este prin modalități cu caracter violent. Din păcate, câteodată, singurul mijloc de comunicare pe care poți să îl ai cu un individ este violența, deși aceasta ar trebui să fie ultima metodă la care să apeleze cineva.

În concluzie, problemele cu agresivitatea, care domină cluburile din România este în strânsă legătură cu mentalitatea românului, cu sistemul legislativ și cu educația fiecăruia.