Transformă-ți pasiunea în carieră

Un job full-time reprezintă piatra de temelie în asigurarea unui trai decent, însă poate pentru mulți, actualul job nu corespunde viselor și aspirațiilor proprii, iar tentația de a-l abandona și de a urma fantezia carierei perfecte există, dar e prea riscantă. Intervine sentimentul de teamă în ceea ce privește abandonarea securității și stabilității realizate prin jobul full-time actual. O serie de gânduri și întrebări își fac simțită prezența în subconștient: “Dacă nu voi reuși?”, “Poate că nu e momentul potrivit”, “Dacă o să regret?”. Însă toate aceste dubii și insecurități pot fi disipate, dacă dai dovadă de suficient curaj și tenacitate, la fel cum a făcut și Sorin Crișan, care de aproximativ 10 ani își câștigă existența prin intermediul animațiilor video, pe care le vinde clienților din România și din afara granițelor.

Primii pași spre succes

Sorin și-a început activitatea de freelancer timid, cu teama specifică începerii a ceva cu totul nou, necunoscut, neavând siguranța că va trage foloase din eforturile depuse. “Timp de 18 ani am lucrat sub presiunea timpului, a asprimii șefului, în praf și multă multă oboseală.” Toate acestea l-au determinat pe Sorin să spună: “Stop! Cu siguranță pot mai mult!”. În încercarea de a face mai mulți bani pe o cale mult mai ușoară, s-a documentat masiv, a citit forumuri, a încercat diverse mijloace, de la Adsense la Afiliate Marketing, însă succesul a fost asigurat prin intermediul online-ului, domeniu neaccesat de foarte mulți oameni, întrucât nu prea se câștigau bani din așa ceva la vremea respectivă, iar industria nu era suficient de dezvoltată. Însă cu mult curaj și determinare, Sorin a reușit ce nu mulți ar fi avut capacitatea și răbdarea să realizeze: să câștige bani mulți și cel mai important, în mod constant, făcând animații video. “Îmi aduc și acum aminte de prima sută de dolari câștigată din online, din care i-am făcut cinste soției mele cu o masă copioasă la McDonalds. Sentimentul a fost foarte satisfăcător, impulsionându-mă să avansez și să transform această pasiune într-un job durabil și stabil.”

Afacerea continuă!

Sorin Crișan a făcut din propria pasiune o adevărată afacere rezistentă și prosperă, realizând animații video încă din 2010. De atunci și până în prezent, industria a evoluat, iar în prezent deține o agenție care se ocupă cu crearea de materiale video pentru clienții din țara noastră și din străinătate. Tranziția nu a fost ușoară, încumetându-se să renunțe definitiv la jobul anterior de abia după 4 ani, când a fost sigur că e pe drumul cel bun cu online-ul. “M-am confruntat cu o grămadă de prejudecăți și mai ales neîncredere din partea cunoscuților, întrucât nu mi-au dat prea multe șanse de reușită, spunându-mi că o să regret alegerea făcută și că o să-mi doresc să nu-mi fi abandonat vechiul job.” Cu toate acestea, gustul banilor nu s-a dezmințit nicio secundă, iar datorită încrederii de sine și voinței, Sorin a fost unul dintre cei care au ajutat sute de antreprenori români să se dezvolte și să se promoveze cu ajutorul materialelor video, și mii de străini, tot în același scop.

Încearcă și tu!

În speranța că se vor găsi și alți curajoși să încerce această metodă de a-și asigura viitorul, Sorin vine cu o oportunitate cât se poate de binevenită, întrucât are în lucru ideea de a realiza un curs gratuit în care îi învață pe cei mai curioși și interesați cum să realizeze animații video fără să aibă cunoștințe prea vaste în arta plastică sau desen, mai concis, cum să câștige bani frumoși lucrând de acasă, conform propriului program și „chef de lucru”. Ideea a prins contur deja, Sorin făcând public pe propria pagină de Facebook site-ul pe care se va desfășura cursul, în cadrul acestuia dezvăluind toate noțiunile digitale de care cineva are nevoie în realizarea cât mai eficientă și mai rapidă a animațiilor video, cum și mai ales cui să vinzi materialele respective astfel încât să-ți asigure prestanță, si mai ales încredere din partea cumpărătorilor, care este traseul clar de urmat pentru un astfel de domeniu, toate acestea fără să trebuiască să urmărești zeci de tutoriale despre cum să devii freelancer sau să faci o facultate pentru asta.

Sorin Crișan – postare pe facebook despre minicurs