Top 7 trenduri de pe TikTok-ul românesc din 2022

Tiktok deschis pe o pagina web

Fie că ești nou pe TikTok sau că ești unul dintre veteranii acestei aplicații, cel mai probabil ai deschis aplicația minim o dată în 24 de ore, iar cu acest prilej ai avut posibilitatea de a te întâlni cu cel puțin un trend care este bine cunoscut pe TikTok-ul din Romania. Însă te-ai întrebat vreodată care sunt 7 cele mai bune trenduri românești de pe Tiktok?

1. ”Șarap, Ileana!”

Bigtima este probabil una dintre cele mai influente persoane de pe Tiktokul românesc și probabil pe tot parcursul acestui an ai avut ocazia de a te lovi de măcar unul dintre videoclipurile sale. Însă unul dintre lucrurile care l-au consacrat pe bărbat în anul 2022 este relația cu soția sa după ce în trecut a fost cunoscut pentru faimoasa sa reacție în fața palatului Buckingham. Anul 2022 a venind pentru acesta cu meme-uri noi iar unul dintre cele mai cunoscute este reacția sa la unele lucruri pe care soția sa le spune, precum și expresia de mai sus ”Șarap, Ileana” care a devenit rapid un trend pe TikTok-ul românesc.

2. ” Pot să zîc? Îmi place pepsi”

Nelson Mondialul este un personaj bine cunoscut atât pe TikTok-ul românesc cât și pe Youtube acesta realizând o parte din trendurile românești precum bine cunoscutul ”Măiii” însă recent pe Tiktok cel mai cunoscut videoclip al său a creat un trend printre utilizatorii aplicației. Acesta fiind probabil unul dintre motivele pentru care atunci când cineva te întreabă dacă îți pot spune ceva răspunsul care va urma este cel mai probabil faptul că persoanei îi place pepsi și nu, nu zacusta. Prin contextul acestui trend tânărul care a apărut în videoclip fiind și el acum destul de recunoscut.

3. Milionarii de la Bran

Situatia provocată de zvonurile cum că Elon Musk ar organiza o petrecere de Halloween la Castelul Bran a adus naștere unor dintre cele mai bune meme-uri de pe TikTok din luna octombrie. Acestea au constat fie în videoclipuri de tip edit sau pur și simplu în glume și păreri aduse de către internauți. Videoclipurile sunt încă unele dintre cele mai bune care au apărut până la momentul acual în 2022.

4. ”De la căruța cu cai, la hotelul din Dubai”

Pentru o perioadă destul de lungă de timp acest sound a fost unul dintre cele mai utilizate din România ulterior cele două versuri din piesa lui Nicolae Guță și a Roxanei Prințesa Ardealului ”Romeo și Julieta” au fost întoarse pentru a fi ” De la hotelul din Dubai, la căruța cu cai”. Videoclipurile au început să apară tot mai des, sunetul având doar sub forma sa originală 5k de videoclipuri si sute de mii de aprecieri, trendul prin care persoanele își compară viața din trecut sau relațiile pe le-au avut pe versurile piesei devenind foarte catchy pentru utilizatorii aplicației. Acest sound nu este însă singurul folosit pentru acest tip de videoclipuri însă este unul dintre cele mai utilizate.

5. ” Pe mine mă cheamă Ema!”

Versul ”Pe mine mă cheamă Ema” a devenit rapid un trend pe TikTok în ciuda videoclipului nu chiar adecvat pentru niște copii de 5 ani, utilizatorii facând partea din piesă cunoscută și înafara platformelor de socializare. Astfel, pe toată perioada verii probabil toată lumea știa cine este Ema și faptul că este răsfățată. Mulți dintre oameni făcând și reacții la trendul provocat de către Ema. Videoclipurile postate de către utilizatori au ajuns astfel și la milioane de vizualizări și sute de mii de aprecieri.

https://www.tiktok.com/@c_alexandra_mariaaa/video/7119193072302312709?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&q=pe%20mine%20m%C4%83%20cheama%20ema&t=1668752666049

6. Tranziții but make it ✨Romanian✨

Tranzițiile au reprezentat întotdeauna un trend pe TikTok dar până de curând utilizatorii români erau destul de sceptici când venea vorba de postarea acestora cu sound-uri în limba română, lucru care a luat o întorsătură în anul 2022 când ai posibilitatea să te întâlnești pe for you page/FYP cu diferite videoclipuri care au tranziții și sound-uri pe fundal care probabil sunt fie muzică populară, manele sau pop românesc însă nu doar ele.

7. Gaming românesc

Postarea de video game playing a devenit rapid cunoscut pe TikTok-ul românesc însă acesta a luat amploare în 2022 devenind fără doar și poate un trend odată cu apariția unor noi jocuri. Unele dintre cele mai prezente jocuri pe hashtag-urile de gaming românesc fiind GTA online, Valorant, Roblox și Minecraft iar în multe dintre cazuri poți observa până și videoclipuri cu vechi youtuberi care acum nu mai sunt la fel de cunoscuți sau care au un target complet diferit față de acum 7-8 ani.