Top 8 destinații pe care să le vizitezi când ești tânăr și ai puțini bani

Dacă îți dorești să călătorești cât mai mult, dar în același timp ai un buget limitat care îți dă impresia că nu ți-ai permite o vacanță decât dacă ai sparge o bancă, atunci lista de mai jos este ceea ce cauți.

Acestea sunt cele mai frumoase și ieftine locuri din lume care merită explorate în perioada tinereții:

1. Portugalia

Portugalia este cea mai ieftină țară din Europa de vest, ceea ce o face să se integreze perfect în acest top. Această țară este populară pentru prețurile accesibile, de exemplu cazarea low-budget fiind 18€, iar biletul de transport 1.50€. Dacă ai la dispoziție doar câteva zile, Lisabona si Porto sunt două orașe foarte atractive care merită vizitate. Lisabona are o strălucire aparte datorită oceanului Atlantic și râului Tajo care se varsă în ocean, iar Porto este un oraș antic situat la două ore și jumătate de mers cu trenul de Lisabona, pe malul râului Douro.

Istoria și cultura țării, gastronomia și vinurile se numără printre principalele atracții, ca să nu mai vorbim de plaje, surfing, festivaluri de muzică, golf și peisajele variate.

Lisabona pe Unsplash

2. Albania

Este o țară situată pe peninsula Balcanică și combină natura, castelele și siturile arheologice. Puteți rezerva o cameră de hotel de la 20 de dolari pe noapte și, de asemenea, mâncarea este foarte ieftină. Mâncarea tradițională este între 1,50 si 3€, iar pentru o masă la un restaurant așteptați-vă să plătiți 4-7€ pentru un aperitiv, vin și fel principal.

Bugetul pentru o zi în Albania este de aproximativ 28€ care include cazarea, 3 mese, utilizarea transportului public și activități ieftine sau chiar gratis, cum ar fi hiking-ul sau vizitarea ruinelor antice de la Apollonia.

Apollonia pe Unsplash

3. Bali, Indonezia

Cazările din Bali sunt excepționale, de la AirBnB la prețuri accesibile până la închirieri uluitoare și hoteluri luxoase. Turiștii nu vor avea niciodată probleme cu locurile de cazare aici, deoarece Bali oferă o mulțime de opțiuni pentru oaspeți. Majoritatea locurilor de cazare de aici au piscine infinite cu vederi relaxante. Închirierea unei motociclete este „calea” pentru a te deplasa în Bali și este foarte ieftină. Puteți închiria una pentru 30.000-50.000 IDR ($3-$5) pe zi. Bugetul pentru mâncare și băutură la un restaurant poate varia între 15-20$ pe zi și timpul petrecut pe plajele frumoase nu te va costa nimic, iar majoritatea barurilor de pe plajă oferă prețuri accesibile pentru băuturi.

Insula Bali are atât de multe de oferit, de la lanțuri muntoase, jungla verde luxuriantă, ape senine și cascade până la oameni, cultură și artă. Este o destinație perfectă pentru oameni aventuroși.

Bali pe Unsplash

4. Sofia, Bulgaria

Sofia este una dintre cele mai ieftine destinații din Europa care are multe de oferit, cum ar fi: plaje excelente, munți fabuloși, mâncare bună și ieftină, oameni primitori și obiectivele turistice pot fi vizitate pe gratis.

Vara, turiștii din țările vecine merg în Bulgaria pentru a se bucura de Marea Neagră la prețuri incredibil de mici, iar în restul anului, numărul turiștilor se reduce considerabil, asta înseamnă că și preturile cazărilor sau restaurantelor se reduc considerabil. Dacă dispuneți de un buget mic, finalul primăverii și începutul toamnei sunt perioadele ideale pentru a vizita Bulgaria.

Catedrala Alexandr Nevski din Sofia pe Unsplash

5. Grecia

Grecia este renumită pentru plajele sale uimitoare și apele albastre limpezi. În plus, frumusețea perfectă a arhitecturii cicladice, locurile incredibile de apus de soare și vremea caldă de vară o fac una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Europa.

Grecia pe Unsplash

Deci, cât ar trebui să vă așteptați să plătiți pentru cazarea dvs. în Grecia? Costul va depinde de tipul de loc în care doriți să stați. Pensiunile sunt o opțiune excelentă pentru călătorii cu buget redus, prețurile începând de la 15$ pe noapte. Când vine vorba de mâncare este recomandat să vă preparați acasă mesele, dar există o gamă largă de restaurante în Grecia, de la foarte ieftine la scumpe.

6. Budapesta, Ungaria

Budapesta are o istorie bogată, mâncare excelentă, arhitectură fascinantă și este un loc ideal pentru iubitorii de petreceri, deoarece oferă o viață de noapte vibrantă și multe baruri și restaurante grozave. Este un oraș plin de viață în care este foarte ușor să călătorești cu un buget redus. De asemenea, transportul public este ieftin si de încredere.

Parlamentul din Budapesta pe Unsplash

7. Nuwara Eliya, Sri Lanka

Orașul Nuwara Eliya este renumit în principal pentru producția de ceai din Sri Lanka. Pe lângă asta, cascadele care îți taie respirația fac această destinație să fie una minunată. Parcul Național Horton Plains, Lacul Gregory și Templul Sita sunt câteva dintre locurile populare de văzut în oraș.

Prețurile pentru cazarea la hotel încep de la 7$ pe noapte, mâncărurile și băuturile sunt foarte ieftine până și la restaurante, ajungându-se aproximativ la un buget de 5$ pentru mâncare și băutură pentru o zi.

8. Hanoi, Vietnam

Acest oraș este locul în care veți găsi multe dintre cele mai importante situri culturale din Vietnam, inclusiv Mausoleul Ho Chi Minh și Templul Ngoc Son. De asemenea, găzduiește aproximativ 15 muzee fascinante, concentrându-se pe orice, de la artă plastică la medicina tradițională și chiar rolul femeilor vietnameze de-a lungul istoriei. Mâncarea este un aspect care nu trebuie omis când vine vorba de Hanoi, mâncărurile lor fiind foarte diverse și aromate din abundență.