Primul studiu despre consumul de conținut audio în format digital din România, realizat de BRAT în 2020, arată că peste 3,2 milioane de români ascultă podcasturi. Aproape 40% dintre românii cu vârste de până la 50 de ani consumă conținut audio online în format podcast, iar acest număr s-a mărit în ultimii 2 ani. Majoritatea românilor ascultă podcasturi acasă, iar cel mai utilizat mediu de ascultare este, aparent surprinzător, Youtube (peste 90%).
Lumea începe să fie mult mai interesată de partea aceasta de dezvoltare personală, iar pentru cei care nu au timp să citească , ascultatul unui podcast pe mașină in drum spre lucru sau în timp ce gătește de exemplu, este o cale mult mai ușoară și eficientă.
7. Finanțe FM cu Daniel Tănase
Daniel Tănase este un antreprenor, consultant de afaceri, autor și public speaker. În acest podcast se găsește un mix de finanțe personale, finanțe în afaceri, antreprenoriat și social media. Sunt postate o serie de episoade cu invitați în care sunt dezbătute diferite subiecte și sunt oferite soluții la cele mai comune probleme pe care oamenii le întâlnesc când intră in lumea antreprenoriatului.
6. Antreprenor în spatele scenei
Marian Esanu gestionează podcastul Antreprenor în spatele scenei, unde vorbește împreună cu invitații săi despre strategii bune de personale branding, marketing și vânzări.
Printre invitații săi se numără Lorand Soarez, Mircea Bravo, Robert Katai, inclusiv subsemnatul.
5. Florin Roșoga Podcast
Florin Roșoga este antreprenor, autor și moderator al unuia dintre cele mai populare podcasturi românești, iar acesta mai gestionează și o mică agenție de marketing digital.
La podcast, Florin ia interviuri unor personalități, antreprenori, sportivi și top performeri. Sunt discutate subiecte care preocupă majoritatea tinerilor și adulților și sunt oferite perspective noi despre dezvoltare personală, lifestyle, society, cultură, educație, sănătate, wellbeing, business, comunicare, tehnologie.
4. Podcastul de EQ cu Zoltan Veres
Zoltan Veres are o experiență de peste 10 ani în studiul naturii umane și și-a dedicat viața să descopere și să înțeleagă modul în care funcționează emoțiile. Este certificat și acreditat internațional de către “Six Seconds” în Dezvoltarea Inteligenței Emoționale şi susține constant training-uri, seminarii, workshop-uri și ședințe de coaching, bazate pe principiile inteligentei emotionale.
În intermediul acestui podcast sunt dezvoltate teme legate de cum ne putem îmbunătăți pe plan emoțional și cum să trecem peste orice greutate pe care o întâmpinăm.
3. The Real You Podcast, cu Petre Bârlea
Psihologul Petre Bârlea gestionează podcastul The Real You și stă de vorbă despre subiecte precum relațiile disfuncționale, tulburări de personalitate sau comunicare. Doar numele este în engleză, discuțiile sunt în limba română, este un podcast despre viață cu subiecte aparte.
O parte din episoade sunt cu invitați, iar în altele Petre vorbește singur. Printre invitații săi se află Alexandra Ene, Daniel Tănase, Silviu Huideș, Cătălin Meșter. A abordat subiecte diverse, spre exemplu precum parteneriatele, relațiile abuzive, codependența, anxietatea și atacurile de panică, tulburarea narcisică etc.
2. Fain & Simplu Podcast
Fain & Simplu, podcastul pentru trup, minte și suflet , așa cum îi spune Mihai Morar, a devenit unul din cele mai cunoscute din țară , datorită invitațiilor diversificați care sunt prezenți de-a lungul episoadelor. Există o serie de episoade cu medici, preoți, antreprenori , vedete etc, motiv pentru care acest podcast atrage foarte multă lume, prezentând teme si subiecte din toate domeniile.
1. Mind Architect
Podcastul lui Paul Olteanu Mind este un ecosistem de învățare, dezvoltare personală și profesională, care te ajută să te cunoști mai bine și să ai relații mai bune cu tine și cu cei din jur. Conținutul este creat astfel încât să poți consuma informația pornind de la Fundamentele Neuroștiintei și navigând, apoi, prin teme de interes pentru tine, de la Psihologie și Psihoterapie, la Carieră și Dezvoltare Profesională, Cunoaștere de Sine și multe altele.