Top 7 mașini potrivite pentru începători

Voi începe acest articol cu un scurt exercițiu de imaginație: tocmai ai terminat examenul auto, în colțul din dreapta jos al foii de examinare poți citi, scris cu majuscule ,,ADMIS”, polițistul te felicită și cobori bucuros din mașină știind că tocmai ți-ai câștigat dreptul legal de a conduce. În scurt timp vei primi prin poștă permisul de conducere însă realizezi că nu știi ce mașină ți s-ar potrivi cel mai bine. Dacă te regăsești în această situație sau pur și simplu vrei să afli mai multe detalii despre cele mai confortabile mașini, atunci ai nimerit în locul potrivit!

  1. Golf 7
займ без процентов на карту мгновенно на карту круглосуточно

Volkswagen Golf 7 1.6 TDI manual este cea mai potrivită mașină pentru un începător din punct de vedere al fiabilității, fiind o mașină usor de condus cu o cursă scurtă a ambreiajului și având o poziție foarte comodă la volan. O astfel de mașină are un consum de combustibil mixt de 4,5l/100km și 110cp, neavând un motor foarte puternic. Are o dinamică de overclocking de la 0 la 100 kmh 10,5 sec, pentru pasionații de viteză poate fi un inconvenient. VW Golf 7 a obținut 4/5 stele la testele de siguranță EURO NCAP, oferă siguranță atât în oraș cât și în exterior.

2. Ford Fiesta

Ford Fiesta 1.6 TDCI manual este o mașină de dimensiuni mici, fiind ușor de parcat în locuri inconvenabile. Deoarece știu că parcarea este o provocare pentru începători, la acest model există și opțiunea de senzori de parcare, care sunt foarte utili pentru a nu lovi obiectele înconjurătoare. Are un consum de conbustibil mixt de 4,5l/100km, astfel nu reprezintă un disconfort financiar. Tracțiunea față îi oferă mașinii stabilitate mare pe drumuri solicitante, lucru de care este nevoie în cazul unui șofer cu puțină experiență care nu știe să stapâneasca automobilul în diferite situații. Ford Fiesta a obținut 4/5 stele la testele de siguranță EURO NCAP, oferă siguranță atât în oraș cât și în exterior.

3. Volkswagen Polo

Volkswagen polo 1.2 TDI manual este o mașină potrivită pentru oraș deoarece are un motor mic cu un consum de combustibil mixt impresionant de 3,8l/100km. Dimensiunile acesteia sunt potrivite chiar și pentru cele mai înguste parcări, specifice orașelor aglomerate. Este o mașină ușor de condus, însă nu cu un motor foarte puternic, având doar 75cp, dar poate îndeplini minimul nevoilor tale. Are o bună stabilitate pe șosea datorită dimensiunii și tracțiunii pe partea din față, obținând 5/5 stele la testele de siguranță EURO NCAP.

4. Skoda Citigo

Skoda Citigo 1.0 TSI automat este cel mai renumit model de la Skoda pentru o mașină de oraș, cu un consum de 4,1l/100km și dimensiuni impresionant de mici. Având un motor mic poate atinge o viteză maximă de 162 km/h cu cei 60cp accesibili. Este o mașină potrivită pentru necunoscătorii de automobile, fiind simplu de condus datorită dotărilor inteligente. Modelul Citigo este printre ultimele generații ale companiei Skoda, foarte bine gândit pentru orașele suprapopulate. Skoda Citigo a obținut scorul de 3/5 stele la testele de siguranță EURO NCAP.

5. Toyota Yaris hybrid

Toyota Yaris hybrid 1.5 benzină este recunoscută pentru consumul de conbustibil scăzut datorită motorului hibrid. O mașină compactă cu care te vei descurca usor chiar și în orașele aglomerate datorită dotărilor inteligente, foarte sigură si fiabilă, cu un consum urban redus de combustibil de 4,1l/100km. Toyota Safety Sense este un pachet de tehnologii avansate de asistență a șoferului, care te ajută cu o serie de acțiuni, de la detectarea potențialelor coliziuni până la monitorizarea semnelor de circulație, astfel încât tu să rămâi în siguranță. Toyota Yaris Hybrid a obținut scorul de 5/5 stele la teste de siguranță EURO NCAP.

6. Mini Cooper

Mini Cooper HARDTOP 2 door 1.6 benzină automat poate fi cea mai cochetă alegere în materie de mașini de oraș pentru începători. Aceasta depășește cu puțin bugetul celorlalte de mai sus datorită motorizării sport specifice. Are numeroase opțiuni inteligente care duc experiența șofatului la un alt nivel. Fiind o mașină sport, consumul extra urban poate ajunge și la 5.3l/100km. Este foarte sigură, în ciuda tracțiunii pe puntea din spate, specifică modelelor sport. Are o dinamica de overclocking de la 0 la 100 kmh 7,3 sec. Mini Cooper HARDTOP 2 door a obținut scorul de 4/5 stele la testele de siguranță EURO NCAP.

7. Hyundai i10

Hyundai i10 1.0 MPI este mașina perfectă pentru oraș, având un motor mic cu doar 67cp, însă suficienți dacă scopul tău este să ajungi în siguranță și cu ușurință din punctul A în puncul B. Este un model foarte elegant în 4 portiere, deși nu este foarte spațioasă, dimensiunile mașinii sunt potrivite pentru traficul încurcat din marile orașe. Este mașina cu cel mai bun raport calitate preț, datorită garanției de 5 ani oferite de companie la achiziționarea automobilului. Hyundai i10 a obținut scorul de 4/5 stele la testele de siguranță EURO NCAP.