Top 7 jocuri video nostalgice pe care doar gamerii adevărați le știu

Indiferent de generația din care facem parte, cu toții avem acele prime jocuri pe calculator de care abuzăm în copilărie și le uităm cu desăvârșire pe măsură ce îmbătrânim. În acest sens, am creat un top (deși le-aș pune pe toate pe locul 1) cu 10 jocuri ale copilăriei mele și, sper eu, și al copilăriei voastre (altfel de ce vă mai numiți gameri?).

1. Supaplex (1991)

Deși probabil Supaplex nu este un joc atât de popular, eu încă țin minte când l-am primit cadou pe câteva dischete și cât de mult a durat până când am ajuns să mă joc. Supaplex spune povestea lui Murphy, o bilă roșie care are ca scop să ajungă la ieșire, navigând prin interiorul unui calculator. Jocul cuprinde 111 niveluri în total, gradul de dificultate crescând treptat. Acestea fiind spuse, Supaplex rămâne pentru mine unul dintre cele mai bune jocuri de tip puzzle.

2. Atomic Bomberman (1997)

Atomic Bomberman a fost de departe cel mai incitant și captivant joc multiplayer local al vremii sale. Scopul acestui joc este să rămâi ultimul roboțel din arenă, omorându-i pe ceilalți cu bombe. Pe parcursul unei partide care nu poate dura mai mult de câteva minute, poți găsi niște puteri speciale, unele esențiale pentru a câștiga, iar altele doar utile. În cazul în care nu ați avut șansa să încercați acest joc până acum, vă invit să o faceți cel puțin de curiozitate, întrucât Atomic Bomberman depășește barierele temporale, rămânând până în prezent un joc realizat într-un mod incredibil. Aveți grijă totuși la bolile pe care le puteți descoperi în lumea Bomberman.

3. Worms 2 (1997)

Worms 2 este un alt exemplu incredibil de joc multiplayer local. Worms este o serie de jocuri de strategie, existând 2 tabere în fiecare rundă, iar scopul fiecărui jucător este de a elimina toți viermii echipei adverse. De la animațiile amuzante, la numele hazlii ale viermilor și până la armele hilare (vezi Bomba Banana), Worms îmbină perfect un joc strategic cu un joc foarte plăcut de experimentat cu prietenii, chiar și în ziua de azi.

4. Chicken Invaders (1999)

După mii de ani în care oamenii au guvernat pământul, găinile se răzvrătesc, iar tu ești singura șansă pe care pământul o are pentru a supraviețui! În linii mari, aceasta este povestea din spatele Chicken Invaders, un joc de acțiune în care scopul este să învingi forțele găinilor. Fiecare nivel vine cu 10 valuri de găini, urmate de un boss, dar atenție la ouă!

5. Zuma (2003)

Zuma, un joc de tip puzzle, este un joc care pur și simplu provoacă dependență. Scopul jocului este de a aduna 3 sau mai multe bile de aceeași culoare pentru ca acestea să dispară, înainte ca un craniu în formă de soare să le înghită. Aceste bile urmează un traseu indicat și clar vizibil pe toată durata jocului. Deși poate părea un joc repetitiv, Zuma este atât de captivant încât nu îți dai seama cum trece timpul bucurându-te de acest joc.

6. Jazz Jackrabbit 2 (1998)

Jazz Jackrabbit prezintă personajul omonim Jazz Jackrabbit și inamicul său numărul 1, Devan Shell, într-o parodie științifico-fantastică a fabulei „Iepurele și broasca țestoasă”. Jocul este împărțit pe niveluri, iar pentru a trece de fiecare nivel, este nevoie să ajungi la ieșire în timp ce ocolești diversele obstacole ce îți pot apărea în cale. În plus, pe parcursul nivelurilor, poți găsi puteri speciale, arme speciale (cu muniție limitată) și poti alege să te joci fie cu Jazz, fie cu Spaz sau Lori.

7. Tarzan (1999)

Tarzan este un joc 2D în care îl controlezi pe acesta prin junglă, atât varianta sa de copil, cât și varianta sa adultă. Jocul este împărțit în 14 niveluri, sărind, alergând, cățărându-te prin junglă și eliminând animalele care vor să te rănească. Un joc captivant, cu diferite grade de dificultate, Tarzan a fost de-a dreptul inovativ pentru timpul său.

Alte jocuri demne de menționat ar fi Grand Theft Auto (1997), Sonic the Hedgehog (1991) și Claw (1997). În plus, pentru a menține sentimentul de nostalgie, vă invit să vă jucați niște Tetris.