top 7 cele mai scumpe branduri luxoase de haine

fum galben pe un fundal negru

Fondată de Giorgio Armani în 1975, casa de modă italiană include acum 4 linii: EA7 (o gamă de îmbrăcăminte sport), Emporio Armani, Armani Exchange și Giorgio Armani.

Deși multe dintre liniile Armani sunt destinate pieței de mijloc, colecția Giorgio Armani în sine se înscrie ferm în segmentul de lux. Este purtat de celebrități precum actorul George Clooney și managerul de fotbal Frank Lampard. Îmbrăcămintea Armani pentru fete și băieți din gama Emporio Armani Junior este populară printre părinții conștienți de stil.

clădirea Giorgio Armani
Photo by Mathias Reding on Unsplash

Această celebră casă de modă franceză este cunoscută pentru produsele sale de înfrumusețare, precum și pentru costumele sale elegante și stilul androgin. Brandul emblematic a fost creat de Yves Saint Laurent și partenerul său Pierre Bergé în 1961.

Yves Saint Laurent a popularizat si aspectul safari, precum si camuflajul si rochia trapez.

Sigra YSL pe un perete albastru-marmuratic
Photo by Florian Berger on Unsplash

Casa de modă italiană a fost înființată de Mario Prada la Milano în 1913. Acum condusă de cea mai mică nepoată a sa, Miuccia Prada, marca este cunoscută pentru estetica sa ciudată.

La care se face referire în filmul, The Devil Wears Prada, această companie cu gândire de viitor este deosebit de renumită pentru gențile sale de mână din piele.

Brandul francez creat de Gabrielle „Coco” Chanel în 1909 este renumit pentru îmbrăcămintea de lux pentru femei – în special pentru costumele sale din lână boucle, parfumurile elegante și gențile din piele matlasată. Designurile ei au o calitate atemporală care este și astăzi la modă.

Micuța rochie neagră Chanel este un element de bază în garderoba multor femei bogate. În ultimii ani, regretatul Karl Lagerfeld a fost cunoscut pentru modelele sale elegante Chanel. Și gențile Chanel autentice sunt întotdeauna la mare căutare.

Turnul Eiffel , alături de o sfoară neagă pe care scrie Chanel
Photo by Laura Chouette on Unsplash

Unul dintre cele mai scumpe mărci din lume, Versace a fost înființată în 1978. O creație a lui Gianni Versace, acest brand de designer italian a creat îmbrăcăminte elegantă din țesături inovatoare, cum ar fi plasa metalică.

Rochiile Gianni Versace au fost purtate de Elizabeth Taylor, Jennifer Lopez și Prințesa Diana. După uciderea tragică a fondatorului, sora lui Gianni, Donatella Versace, a devenit directorul de creație al mărcii.

Clădirea Versace
Photo by Jacob Vizek on Unsplash

Unul dintre cele mai cunoscute branduri franceze de lux, Christian Dior a devenit puternic din 1946. Deseori purtată de Jacqueline Kennedy, casa de modă este populară printre vedete precum Charlize Theron și Natalie Portman.

Pe lângă îmbrăcămintea și accesoriile pentru femei, există Dior Homme pentru bărbați și Baby Dior pentru copii. Linia de cosmetice a brandului, Dior Beauty are, de asemenea, un mare succes.

dior , alături de două tablouri
Photo by P. L. on Unsplash

Cunoscut inițial pentru portbagajul de lux și alte articole din piele, cum ar fi geanta Neverfull, acest brand francez celebru a fost înființat de Louis Vuitton în 1854. Compania este acum deținută de Bernard Arnault, cea mai bogată persoană din lume.

După ce s-a ramificat la îmbrăcăminte, accesorii și bijuterii, Louis Vuitton este popular printre celebrități precum Angelina Jolie și Sarah Jessica Parker. Directorul de creație Nicolas Ghesquière a reușit să revitalizeze brandul istoric fără a face compromisuri la eleganță.
Cele mai scumpe articole Louis Vuitton
Ursulețul Steiff Louis Vuitton: 2,1 milioane de dolari

clădirea Louis Vuitton
Photo by cody gallo on Unsplash

Dacă aveți bani de rezervă și căutați o piesă de investiție în modă, oricare dintre aceste mărci de modă scumpe ar fi ideală. Îmbrăcămintea este un domeniu în care puteți obține cu adevărat ceea ce plătiți în termeni de calitate și măiestrie.