Top 7 cele mai înfricoșătoare manga horror 

Pentru cititorii de manga care doresc să fie profund cufundați în horror, acest top prezinta cele mai înficoșătoare scenarii pe care lumea manga le are de oferit. 

Manga de groază își are rădăcinile în arta ukiyo-e din anii 1600, care înfățișează fete nevinovate transformate în spirite răzbunătoare, demoni și reprezentări fantastice ale iadului inspirate de scripturile budiste. Pe măsură ce popularitatea manga a explodat în secolul al XIX-lea, mai întâi odată cu ascensiunea bibliotecilor de împrumut și apoi cu popularitatea stililui gekiga, legendele clasice de groază de odinioară au fost transpuse pe paginile alb-negru ale cărților manga cu teme care discutau înșelăciunea frumuseții, cruzimea naturii umane, puterea răzbunării, etc.. Până în anii 1980, manga de groază devenise suficient de populară încât a fost înființată o revistă săptămânală dedicată acestora, numită “Halloween weekly”, unde multi autori cunoscuți și-au făcut debutul. 

Peisajul manga horror de azi este nesfârșit de variat și cu mai multe fațete, de la ororile tulburătoare ale lui Junji Ito până la thrillerele psihologice celebre în întreaga lume ale lui Kyoko Okazaki, dar fanii le iubesc chiar dacă sunt combustibil de coșmar. 

Unele manga din această listă doar au elemente de groază, în timp ce altele sunt groază pură. Totuși, fiecare este terifiant, sau cel puțin înfiorător sau neliniştitor, în moduri unice și interesante.

.7.. Hellsing de Kohta Hirano 

Hellsing este o  serie palpitantă care urmărește vampirii Alucard și Hellsing în timp ce aceștia înfruntă o multitudine de inamici. Din momentul în care cineva începe să citească, este aruncat în inima unei povești nebunești și sângeroase, cu acțiune care doar are de gând sa devină tot mai interesantă.

Povestea este plasată într-o lume în care exista monștri, dar si oameni, a căror grupuri se află într-un război constant. Se adâncește în fascinația față de război și căutarea perfecțiunii, acestea fiind doar câteva dintre premisele acestei povești. Datorită ritmului său rapid, acțiunii necruțătoare, stilului de artă unic și faptului că este o manga cu un antierou, Hellsing este o lectură sângeroasă și incitantă.  

.6.. Mieruko-chan de Tomoko Izumi

Mieruko-chan este un manga de groază-comedie, un amestec foarte interesant, pentru că este o lectură uşoară, dar, în acelaşi timp, este plină de monştri parca iesiti din cele mai inficosatoare vise.

Aceasta poveste are o premisă simplă, Miko Yotsuya, o fată normală de liceu, poate vedea spirite oriunde se uită, dar pare singura care îi poate vedea, deoarece prietenii și familia ei nu par a avea o reactie la aceștia, așa ca în același timp, incearcă sa ignore spiritele, dar si sa îsi ferească persoanele apropiate de ele. Manga are un fir narativ general care leagă totul împreună, dar este și episodic, ceea ce menține lucrurile interesante. 

.5.. Pumpkin Night de Masaya Hokazono și Seima Taniguchi

În Pumpkin Night este vorba despre o fată pe nume Naoko Kirino care este hărțuită de copiii de la școala ei. Ea este internată într-un spital de boli psihice din cauza efectului provocat de colegi, iar mai târziu evadează pentru a se răzbuna pe toți cei care i-au provocat vreun rău. Aceasta se plimbă prin oraș purtând un cap de dovleac, omorându-și inamicii unul câte unul.  

Pe lângă faptul că are ca personaj principal un ucigaș în serie, care folosește replici amuzante, familiare din seriale cunoscute, precum Scream, are unele dintre cele mai grafice, foarte detaliate scene gore întâlnite în manga. 

.4.. Berserk de Kentaro Miura

Deși este mai mult o manga dark fantasy, paginile sale sunt pline de groază. Atât stilul artistic detaliat al autorului, cât și scrisul psihologic nuanțat lucrează în tandem pentru a provoca publicului teama de a trăi în lumea neiertătoare a lui Guts, personajul principal.

Berserk este o poveste care abordează multe teme, cum ar fi: natura umană, lupta interioară, propria voință față de destinul lor, sacrificiul pe care îl facem pentru alții, dar și sacrificiile pe care le facem pentru noi înșine și multe altele. Unele dintre cele mai înfricoșătoare imagini din Berserk încă le aduc fanilor coșmaruri, iar cei care au citit seria măcar o dată, nu ar ezita să o numească una dintre cele mai terifiante manga din toate timpurile.

.3.. Dragon Head de Minetaro Mochizuki

Unele dintre cele mai eficiente povești de groază nu sunt nevoite să se aventureze în zona supranaturalului, realizând că cele mai terifiante scenarii sunt tragediile inevitabile care se pot întâmpla oricui, iar aceasta manga este cel mai bun exemplu al acestui tip de horror.

Dragon Head este un coșmar indus de claustrofobie, în care trei studenți sunt cufundați în întuneric profund, atât real, cât și psihologic, prinși sub pământ, cu puține speranțe de salvare. Înconjurat de corpurile desfigurate ale colegilor lor de clasă, trio-ul se luptă cu frica, foamea și nebunia, în timp ce șansele lor de supraviețuire le scapă printre degete cu fiecare secundă care trece. 

.2.. Parasyte de Hitoshi Iwaaki

Parasyte are unele dintre cele mai înfiorătoare designuri de extratereștri, dar are și unele dintre cele mai gore scene din mangaurile japoneze.  

Povestea îl urmărește pe Shinichi Izumi, care este un elev obișnuit de liceu. Viața lui se schimbă pentru totdeauna într-o zi, când o creatură extraterestră Parasyte îi invadează corpul. Cumva, reușește să împiedice să-i infesteze întregul corp, mentinându-l doar în mâna dreapta.  Alții care au fost infectați de Parasytes nu au avut acelasi noroc, iar corpurile lor sunt acum gazde, care își transformă trupurile în monștri îngrozitoari și își folosesc forma umana pentru a se ascunde în mulțime ca „oameni”. 

.1.. Uzumaki de Junji Ito

Peste tot în lume, numele lui Junji Ito este sinonim cu horror, artă unică și înfricoșătoare, și povestire captivante. Adevărata legendă a genului horror, Ito, a creat nenumărate povești de neuitat de groază și teroare. Cea mai faimoasă lucrare a lui, Uzumaki, rămâne standardul de aur al genului horror in manga.

Povestea urmărește o fată și familia ei, care devin din ce în ce mai obsedați de spirale. Fenomenul spiralei afectează orașul lor, provocând dispariția sau moartea oamenilor.

Plină de dramă și suspans, manga se concentrează mai puțin pe sânge și sânge și mai mult pe groază psihologică. Ia ceva la fel de banal și simplu ca spiralele și le transformă într-o sursă de frică. Povestea este episodică uneori, dar are totuși o poveste generală și un final care leagă totul.