7 aplicații de editare foto pentru social media

aplicatii de social media

De cele mai multe ori, o fotografie bună postată pe Instagram atrage foarte multe like-uri. De regulă, o astfel de fotografie nu este suficient de reusită inca de la inceput, dar cu ajutorul unor aplicații de editare foto poți să scoți cele mai bune rezultate din fotografiile tale.

In acest articol vă voi prezenta 7 dintre cele mai eficiente software-uri de editare photo care sunt disponibile pe orice smartphone.

1. Photoshop Express

Photoshop Express este versiunea mai prietenoasă pentru utilizatorii celui mai popular software de editare foto. Photoshop Express este disponibil pe iPhone și Android și acesta are aproape toate caracteristicile de care ai nevoie pentru a-ți edita orice poză cât mai la îndemână.
Are o multitudine de filtre pentru efecte foto de bază, controale pentru expunere și luminozitate cu o singură atingere, un brush tool pentru a elimina petele, dar și suprapuneri de text și multe altele.

2. PhotoDirector

PhotoDirector este un editor foto complet disponibil atât pe iPhone cât și pe Android, dotat cu instrumente precum decuparea și rotirea, ajustarea perspectivei și controlul expunerii, împreună cu efecte speciale precum eliminarea obiectelor, înlocuirea cerului sau a razelor de lumină.
Cu toate acestea, interfața este puțin aglomerată și poate fi copleșitoare pentru utilizatorii noi.
În plus, aplicația încearcă din greu să vă vândă versiunea premium. Unele dintre funcțiile mai avansate, de exemplu, pot fi aplicate doar o dată pe zi în timp ce utilizați versiunea gratuită.

3. Snapseed

Interfața este destul de intuitivă și nu necesită să vă pierdeți prin meniuri pentru a găsi opțiuni. Cu toate acestea, chiar și cu interfața sa ușor de utilizat, Snapseed nu este cea mai bună alegere pentru utilizatorii ocazionali. Aplicația găzduiește o mulțime de instrumente de editare profesionale. Așadar, cineva cu experiență în editare foto se va putea bucura de această aplicație pe deplin. Dacă sunteți un creator de conținut experimentat care caută instrumente avansate de editare pe un dispozitiv mobil, Snapseed este o alegere excelentă.
Deoarece aplicația este destinată utilizatorilor profesioniști, acceptă o gamă largă de fișiere, inclusiv fișiere RAW. Puteți edita aceste fișiere și le puteți exporta în alte formate, cum ar fi JPG. În plus, puteți utiliza funcții avansate, cum ar fi adăugarea efectului Bokeh folosind obiectivul lens blur tool-ul și filtre customizabile.

4. Pixlr

Pixlr este o aplicație cu o interfață curată, care oferă un număr relativ limitat de funcții. Puteți face în continuare toate editările de bază, dar nu veți avea acces la funcții avansate precum animații sau eliminarea obiectelor. Dacă sunteți în căutarea unei aplicații de editare foto pentru începători, care să vă ajute la editarea de bază și care nu necesită foarte mult timp pentru a învăța să o folosiți, Pixlr este o alegere excelentă.
Pixlr este o aplicație gratuită și niciuna dintre funcțiile sale de editare nu este blocată în spatele unui paywall. Pixlr are și o versiune plătită, dar singura diferență dintre aceasta și cea gratuită este că versiunea gratuită are reclame. Dacă poți trăi cu reclame, nu este nevoie să plătești pentru a te putea bucura de Pixlr.

5. PicsArt

PicsArt este și ea o alegere de top când vine vorba de aplicații de editare foto, deoarece este distractiv, ușor de utilizat, și acoperă cam toate necesitățile pentru orice tip de utilizator. Oferă mult control creativ, instrumente excelente de editare a imaginilor și o mare varietate de filtre atractive. În plus, puteți selecta sau crea rapid colaje foto distractive, pe care le puteți partaja ulterior pe social media.
Puteți folosi Remix Chat pentru a partaja și edita fotografii în colaborare cu cei 150 de milioane de utilizatori lunari PicsArt sau numai cu prietenii tăi. Tutorialele în aplicație sunt ușor de urmat, iar provocările îi determină pe utilizatori să își trimită creațiile pe baza unui anumit tip de editare sau a unei teme; câștigătorii sunt selectați prin votul comunității.

6. Afterlight

Afterlight oferă un echilibru remarcabil între precizie și simplitate. Veți găsi o selecție excelentă de opțiuni de editare în cadrul aplicației ce permit o editare mai precisă. Puteți ajusta nuanța, saturația, culoarea și multe altele.
Aplicația are o colecție tot mai mare de filtre prestabilite. Un alt plus este că aplicația oferă, de asemenea, suport pentru imagini RAW și instrumente suplimentare. Acestea includ opțiuni de editare, cum ar fi light leak, double exposure, și film grain.
Aplicația acoperă toate elementele de bază și are un design ușor de utilizat. Modul în care aplicația vă importă biblioteca de fotografii este un mare plus. Datorită naturii sale simple, dar potențialului puternic, Afterlight este o încercare obligatorie pentru orice utilizator mobil.
Afterlight este disponibil atât pentru Android, cât și pentru iOS. Aplicația în sine este gratuită, dar dacă doriți să profitați de caracteristicile sale premium, va trebui să plătiți o taxă unică.

7. Hypocam

Hypocam este una dintre cele mai bune aplicații de editare foto mai ales pentru editarea fotografiilor alb-negru. Având un design modern, aspectul aplicației este elegant și minimalist. Aveți la îndemână o mulțime de instrumente diverse care împreună cu preset-urile recomandate, sunt perfecte pentru fotografia monocromă. Tot ce veți găsi în majoritatea aplicațiilor gratuite este aici, cum ar fi expunerea, umbrele și contrastul.
Puteți aplica o mulțime de filtre și puteți modifica fotografia în timp real datorită funcției de live preview.
Din fericire, aplicația stocheaza toate fotografiile dumneavoastră pentru a putea reveni la ele ulterior.