Top 6 lucruri bizare care stau în spatele desenelor tale preferate din copilărie

6. Winnie the Pooh

Cu siguranță Winnie the Pooh este unul dintre cele mai adorabile desene animate pentru copii, fie că privim valorile cultivate precum iubirea și prietenia, sau pur și simplu animația drăgălașă. Cu toate acestea, după ore întregi de research, unii oameni au ținut să scoată în evidență modul în care personajele sunt antropomorfizate, mai mult de atât, modul în care fiecare reprezintă de fapt o boală mintală. Astfel, Eeyore (măgărușul) resprezintă depresia, Piglet (porcușorul) – anxietatea, Rabbit (iepurele) – OCD, Tigger (tigrul) – ADHD, și în fine, Winnie the Pooh – tulburări de alimentație.

5. Familia Flintstone

În “vremuri preistorice” cu toții iubeam Familia Flintstone și în special acele mici detalii care îi dădeau unicitate și care l-au transformat într-o referință (de exemplu mașina care funcționa pe bază de mers). Totuși, copii fiind, nu ne-am dat seama de personalitatea anumitor personaje, în mod special cea a lui Fred Flintstone, care, după ani, se dovedește a fi un misogin, un vicios și un bărbat violent. De asemenea, Fred are problem serioase în ceea ce privește jocurile de noroc.

4. Spongebob Squarepants

O teorie care există de ceva vreme pe internet este cea conform căreia fiecare dintre personajele principale corespunde unui păcat capital. Astfel, Spongebob reprezintă desfrâul prin optimismul său constant; domnul Krabs reprezintă lăcomia prin afinitatea sa pentru bani; Patrick corespunde lenei, el fiind cel mai leneş dintre personaje; Plankton simbolizează invidia prin dorinţa sa de a fura reţeta secretă a domnului Krabs; Gary este întruchiparea îmbuibării deoarece acesta mănâncă foarte mult; Squidward simbolizează păcatul furiei, acesta fiind mereu nervos şi uşor de înfuriat; iar Sandy reprezintă mândria prin faptul că aceasta este mândra de originile sale texane.

3. Ed, Edd şi Eddy

De-a lungul timpului s-au creat numeroase discuţii în jurul desenului animat “Ed, Edd şi Eddy”. În urma acestor discuţii a luat naştere “teoria purgatoriului”, conform căreia cartierul în care se desfăşoară acţiunea este de fapt purgatoriul. Celebrele personaje ar fi de fapt copii care au trăit şi murit în diferite decenii ale ultimilor 100 ani.

2. Fetiţele Powerpuff

O altă teorie pune în prim-plan povestea spusă prin prisma desenului animat “PowerPuff Girls” şi se referă la faptul că cele 3 personaje principale, Blossom, Bubbles şi Buttercup reprezintă trei laturi ale unei singure persoane care suferă de sindromul personalităţilor multiple. Declanşarea bolii ar fi cauzată de o traumă din copilărie, reprezentată de Mojo Jojo, antagonistul si cel mai mare inamic al fetiţelor PowerPuff.

1. Curaj, Câinele Fricos

“Curaj, câinele fricos” este alt desen animat care intră în această categorie. În ciuda numelui (Curaj), personajul principal este foarte fricos, îngrozindu-se la fiecare lucru aparent banal. Căminul stăpânilor lui, Muriel și Eustace, este constant atacat de tot soiul de ființe supranaturale, iar singura teorie viabilă în acest sens se reduce la ideea că întreg serialul este o bucată din viața unui câine, privită ca atare. În mod evident casa bătrânilor nu se află în pustietate, dar câinele nu știe asta. Entitățile care intră și ies în mod constant din casă nu sunt monștri, sunt doar oameni necunoscuți.