TOP 5 LOCAȚII UNDE ÎȚI POȚI PETRECE VACANȚA DE IARNĂ ÎN ROMÂNIA

Sezonul rece bate la ușă și fiecaredintre noi trebuie să se decidă unde vrea să-și petreacă vacanța de iarnă. Desigur, există o mulțime de locații unde puteți merge împreună cu familiasă vă bucurați de ceea ce ne oferă natura în această perioadă, însă noi am pregătit o listă cu 5 cele mai frumoase stațiuni din România în care puteți să faceți din aceste căteva zile o vacanță de neuitat.

Iată, deci, 5 locații incredibile unde fiecare român, și nu numai, ar dori să petreacă Crăciunul și trecerea în noul an.

5. Azuga

Această stațiune este una dintre cele mai mici de pe Valea Prahovei, poate chiar cea mai mică, însă turiștii preferă să-și petreacă vacanța de iarnă aici deoarece aceasta dispune de două pârtii de schi, de locuri unde puteți desfășura diferite activități și de un număr mare de locuri de cazare cu prețuri pentru toate buzunarele.

4.Păltiniș

Păltinișul este o opțiune interesantă în cazul în care nu ți-ai rezervat loc altundeva. Această stațiune este cea mai înaltă și cea mai veche din România, fiind situată în Carpații Meridionali, pe versantul nord- estic al Munților Cindrel, la 35 de km distanță față de Sibiu. Aici vă puteți bucura de experiențe minunate pe pârtiile de schi, puteți să parcurgeți un traseu montan memorabil, iar în ultima zi puteți să încheiați vacanța privind apusul sub care se scaldă orașul Sibiu.

3.Vatra Dornei

Dacă ești în căutarea unui loc liniștit în care să-ți petreci vacanța de iarnă,Vatra Dornei este locația perfectă pentru tine. Supranumită și „Perla Bucovinei”,se află situată în Depresiunea Dornelor, la 112 km față de Suceava. Precum în stațiunile prezentate mai sus, și aici poți să simți adrenalina sporturilor de iarnă, principalul obiectiv fiind pârtia de schi. Totodată, aici poți să te relaxezi în diferite moduri, fie mergând la echitație, fie explorând zona parcurgând traseul montan. De asemenea, există o multitudine de activități pe care le poți face, printre astea se numără: river- rafting, datul cu parapanta și paintball.

2.Transfăgărășan

Cu siguranță acest loc este unul dintre cele mai fascinante din România, poate chiar și din Europa, oferindu-ne peisaje de neînchipuit pe timp de iarnă. Deși traseul dintre Piscul Negru și Bâlea Cascadă este închis autovehiculelor timp de 8 luni pe an, asta nu înseamnă că nu poți vizita Bâlea Lac cu telecabina. De asemenea, dacă alegi să îți petreci aici vacanța de iarnă, trebuie neapărat să petreci o noapte la celebrul Hotel de Gheață, singurul din Europa de sud- est.

1. Sinaia

Sinaia este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România, care se prezintă vizitatorului cu un bogat trecut cultural și social. Fosta reședință a regilor, Sinaia, îmbină într-un mod neîntrecut frumusețea naturii cu cea arhitecturală. Aceasta este situată pe versantul sud- estic al Masivului Bucegi, de-a lungul văii Prahova. Pe timp de iarnă, aici este paradisul schiorilor, deoarece numeroasele pârtii existente îți permit să desfășori diferite tipuri de schi: coborâri de agrement, schi fond, schi alpin, schi randonee, schi extrem si snowboard. De asemenea, la Sinaia poți vizita o mulțime de atracții turistice, cele mai importante fiind acestea: Castelul Peleș, Mănăstirea Sinaia, Muzeul George Enescu, Cazino-ul și Munții Bucegi. Această locație este potrivită pentru orice vârstă, dat fiind faptul că poți face o mulțime de activități, de la mersul in cluburi, pană la peripeții pe traseele montane.

Acest articol este sponsorizat de Spyder.