TOP 5 concerte live din toate timpurile

Este aproape imposibil de realizat un clasament de concerte care au influențat generații întregi, concerte ce ne-am fi dorit să nu se termine niciodată, realizate de artiști care par de neînlocuit odată cu trecerea timpului.

 5. Michael Jackson ( The Dangerous Tour – București 1992)

The Dangerous Tour a fost cel mai mare turneu realizat din istorie, fiind incluse 69 de concerte în toată lumea. Concertul a avut loc pe Arena Naționala din București, cu 90,000 de bilete sold-out, urmând să fie primul concert Michael Jacskon apărut pe DVD in SUA în anul 2005. 3.7 milioane de oameni au urmărit concertul live pe HBO, canalul atingând un rating maxim, în timp ce DVD-ul a fost vândut în 3 milioane de exemplare în toată lumea.

4.  The Beatles (Shea Stadium – 1965)

Cu peste 55,000 de bilete vândute, The Beatles este considerat creatorul marilor concerte în aer liber în urma succesului avut la Shea Stadium din New York.  Paisprezece camere de filmat au reușit să surpindă atât momentul aterizării trupei cu elicopterul și secvențe de dinaintea începerii concertului, cât și show-ul propriu-zis, în 1966 apărând documentarul care cuprinde întregul eveniment.

3.  Bon Jovi (Wembley – 1995)

 Concertul Live from London a făcut parte din These Days Tour și a avut un public de 72,000 de oameni. Fanii consideră concertul legendar datorită evenimentului care a durat trei zile, timp în care trupa a cântat peste 50 de piese.

2. Linkin Park(Milton Keynes, UK – 2008)

Concertul a făcut parte din festivalul anual Projekt Revolution și a fost inclus în al doilea album live al trupei: Road  to revolution:Live at Milton Keynes . A fost foarte bine promovat, fiind prima ediție ce urma să se desfășoare în UK și nu în Germania, cu Jay-Z ca invitat special. Criticii au numit concertul momentul de triumf al trupei și au descris acea zi ca fiind absolut perfectă până la ultimul detaliu .

1. Queen ( Live Aid, Wembley Stadium-1985)

A fost votat în anul 2005 cel mai bun concert live din toate timpurile ,  Queen făcând istorie în fața unei audiențe record: 2 miliarde de oameni din 100 de țări au urmărit transmisiunea live. Evenimentul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru combaterea foametei din Etiopia, iar Queen, revenită dupa o despărțire de câțiva ani în urma carierei solo a lui Freddie Mercury, a reușit să depășească toți ceilalți artiști care au concertat la Live Aid, printre care Led Zeppelin, U2 sau David Bowie.

“A fost în totalitate meritul lui Freddie. Noi restul am cântat ok, dar Freddie era trup și suflet pe scenă și a dus totul la un alt nivel.”- Brian May, chitaristul trupei

Cele 20 de minute au inclus cele mai mari hit-uri ale trupei Queen: 
Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Hammer to Fall, Crazy Little Thing Called Love și finalul We Will Rock Youîmpreuna cu We Are the Champions.”Freddie Mercury era peste tot: la pian, chitară, dansa în timp ce cânta la microfonul improvizat de el, iar în același timp comunica cu mulțimea într-un mod nemaiîintâlnit până atunci.

În data de 2 noiembrie 2018, apare în cinematografele din toată țara filmul biografic Bohemian Rhapsody, care cuprinde povestea celebrei trupe rock Queen și viața membrilor formației, în special a solistului Freddie Mercury, ajuns unul dintre cei mai iubiți artiști din lume în urma atitudinii sale revoluționare de pe scenă. Filmul cuprinde evoluția trupei, de la ziua în care a fost fondată, până la celebrul concert Live Aid din anul 1885, moment ce reprezintă apogeul carierei Queen.

Advertorial sponsorizat de filmul Bohemian Rhapsody, publicat pe cinemagia.ro