Top 5 cele mai frumoase locuri din lume.

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai frumoase locuri pe care le-ai putea adauga la lista ta de destinaţii? Atunci citeşte în continuare pentru a afla care sunt cele 5 destinaţii pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată in viaţă.

Dacă faci parte dintre cei care ar străbate sute de kilometri pentru a vedea locuri noi şi a experimenta emoţii de neuitat ,atunci o să devoraţi cele pe care le avem de povestit mai jos.

1.Canadian Rockies, Canada

Puțini munți se pot lăuda că au văzut atâtea precum giganții Rocky care își întind poalele din Canada tocmai până la granița dintre SUA și Mexic. Și unde-i atâta loc încap nu mai puțin de 4 parcuri naționale (Yoho, Banff, Jasper și Kootenay), atât de frumoase încât au fost luate degrabă sub aripa protectoare UNESCO. Iar când spunem „frumusețe”, nu spunem așa… de florile mărului; vorbim despre habitate rare și specii pe cale de dispariție, precum nimeni altul decât ursul grizzly. Toate parcurile își deschid porțile pentru a le explorate așa cum îți șade bine: fie cu mașina, fie á pied cu un cort în spate. Tot ce trebuie să faci este să respecți natura și să caști bine ochii după vreun grizzly.

2.Machu Picchu

Punctul culminant al oricarei vacanţe in Peru, fie că vacanţa durează doar câteva zile, fie că durează câteva săptămâni, este fără îndoială Machu Picchu, una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

3.Taj Mahal

Construit între 1631 și 1653 pe malurile râul Yamuna, Taj Mahalul este cea mai cunoscută operă de arhitectură din India. Mausoleul din statul Agra este una dintre cele mai faimoase clădiri din lume și a fost inclus pe lista celor noi 7 minuni ale lumii. Arhitectura sa împrumută elemente din arta hindusă, indiană și persană, iar pentru construcția sa s-au adus materiale din locuri îndepărtate precum China sau peninsula Arabă, transportate cu ajutorul elefanților.

4. Insulele Bahamas

Pentru cei mai mulți dintre vizitatori, atracția numărul 1 o reprezintă plajele și combinația dintre ele și apa oceanului.

Este ceva aparte legat de finețea nisipului, nuanțele care variază de la alb imaculat la roz pal și mai ales sunt bancurile de nisip care se dezvăluie în timpul refluxului.

Iar apa oceanului este atât de clară încât variațiile de turcoaz strălucesc cu intensitate în fiecare val care se sparge de țărm. Aici, în Bahamas, este un caleidoscop de nuanțe de albastru care conecteaza apa cu cerul.

5. New York City

În New York gaseşti spiritul american cu obiceiurile si cultura unui popor ce işi trage originile din toate continentele lumii, un popor ce a invaţat sa convieţuiască şi mai mult, s-a transformat intr-o superputere mondiala. Nu poţi vizita oraşul fără sa te pui in pielea unui localnic, fără să încerci un Hot Dog – când zici mâncare in New York, imediat te duci cu gândul la Hot Dog,mâncarea preferată a americanilor pe care o savureaza cu placere la meciurile de baseball – sau fără să mergi la un meci de  baseball –sportul naţional al americanilor unde fiecare meci pare a fi o intreagă sărbătoare.

Advertorial sponsorizat de National Geographic Channel ,publicat pe https://www.nature.com/