Top 10 țări cu cele mai multe hackeri din lume

În prezent atacurile cibernetice reprezintă cel mai mare pericol în lumea Internetului. Fiind foarte greu de urmărit de unde sosește atacul, hackerii profită de acest fapt și sunt capabili să fure chiar în câteva minute bani sau informații despre ținta lor. 

10. Ungaria

Ori cât de mică ar fi această țară europeană, Ungaria are mii de hackeri. Lazarus, unul dintre cei mai enigmatici grupuri de hackeri, a reușit să fure 81 de milioane de dolari dintr-o bancă din Bangladesh

9. Italia

1.6% din atacurile cibernetice vin din Italia. Cei mai populari hackeri italieni sunt Donato Farrente Auerima și Luigi Auriemma. Ei sunt cunoscuți pentru că au spart mai multor site-uri guvernamentale.

8. India

Fiind o țară cu mulți cercetători științifici și informaticieni cu un IQ deosebit de ridicat, India are mulți hackeri care lucrează pentru armată sau serviciul de informații pentru prevenirea atacurilor adresate asupra națiunii.

7. România

3.3% din totalul de atacuri cibernetice din lume aparțin României, majoritatea hackerilor fiind din Hackerville, adică Râmnicu Vâlcea. SirVic, liderul grupului de hackeri White Hat, a reușit să spargă sistemele marinei americane, Nasa și Departamentului de Energie american.

6. Brazilia

Ca și România, Brazilia are același procentaj. În special, hackerii brazilieni se ocupă cu spargerea conturilor bancare.

5. Taiwan

Acești hackeri au ca și țintă companiile multinaționale și site-urile guvernamentale.

4. Rusia

Rușii sunt foarte pricepuți în acest domeniu, au reușit să intre și în sistemul marilor companii, cum ar fi Facebook, Apple, Google etc.

3. Turcia

Activitățile cibernetice și crimele reprezintă o problemă majoră cu care se luptă justiția din această țară. Cu 4.3% din totalul atacurilor cibernetice, Turcia se situează pe locul 3 în această ierarchie.

2. SUA

Având un număr mare de hackeri, SUA ocupă 10% din totalul atacurilor. Acestora le place să fure informații secrete aparținând Rusiei. Kevin Mitnick a reușit să intre în Sistemul Național de Apărare. 

1. China

Nu trece o zi fără ca nu să se inventeze ceva nou în acestă țară. Ei sunt foarte inteligenți, de aceea ocupă locul întâi a topului cu cei mai mulți hackeri într-o țară. Su Bin a reușit să fure informații despre proiectele militare ale Statelor Unite.

Ești interesat să afli mai multe despre lumea hackerilor? Atunci îți recomandăm serialul românesc Hackerville disponibil pe HBO și HBO GO. În fiecare duminică seara apare un nou episod.