Top 10 jocuri pentru Nintendo Switch in anul 2021

Nintendo Switch are deja 5 ani de când a fost lansat și rămâne una dintre cele mai vândute console pentru jocuri video în prezent, în competiție cu Playstation 4 și 5, dar și cu Xbox 360.

Mii de jocuri au apărut pe Switch, multe dintre ele fiind Nintendo-exclusive, încă un factor care îi determină pe fanii dedicați, dar și pe cei noi, să achiziționeze un Nintendo Switch sau un Nintendo Switch Lite, versiunea mai accesibilă, mai mică și portabilă, dar fără deck-ul Nintendo-ului original, care îți permite conectarea la un televizor sau monitor. беспроцентный займ онлайн

Primul joc apărut pe Nintendo Switch a fost The Legend of Zelda: Breath of the Wild și rămâne în continuare unul dintre cele mai bune jocuri pe această platformă, dar pe parcursul celor 5 ani au mai fost lansate și altele, care merită titlul de “cel mai bun joc pe Nintendo Switch”.

Aici puteti vedea lista cu cele mai bune jocuri pentru Nintendo Switch, mai exact jocuri RPG, metroidvania, dungeon-crawler, simulator, de curse, sandbox și platformer:

10.Miitopia

Miitopia revine pe Switch după ce fanii și-au exprimat dorința ca titlul lansat prima dată pe Nintendo 3DS în anul 2016 să primească un remake. Jocul constă în crearea mai multor caractere care vor face parte din echipa ta, salvând împreună lumea de the Dark Lord, care și el la rândul lui poate fi customizat în cele mai bizare moduri. Miitopia este un joc amuzant și light-hearted, personajele având toate personalități diferite, putând forma pe parcursul călătoriei lor relații de prietenie, dragoste, sau ură, ele interacționând în cele mai neașteptate momente.


9.Celeste

Acest joc descrie călătoria cathartică a lui Madeline către vârful unui munte anevoios denumit Celeste, care reprezintă depresia personajului, dar și dorința arzătoare a lui Madeline de a dovedi lumii că își poate depăși propriile limite. Celeste este un joc care pare simplu la prima vedere, dar nivelurile bine gândite și sutele de obstacole ce stau în calea lui Madeline se dovedesc a fi dificile și pentru cei mai buni jucători de platformer. Acest joc, devenit unul dintre cele mai populare jocuri pe Nintendo Switch, a fost inițial creat în doar 4 zile de către Maddy Thorson și Noel Berry în timpul unui game-jam.


8.Spiritfarer

Oferind jucătorilor o experiență de neuitat, Spiritfarer urmează povestea lui Stella și a pisicii sale, Daffodil, pe barca lui Charon, ele trebuind să ghideze sufletele prietenilor lor spre poarta Everdoor, trecerea în viața-de-apoi. Spiritfarer nu este doar un joc de tip sandbox și simulator în care îți construiești barca și îndeplinești ultimele dorințe ale sufletelor manifestate în diferite animale, ci este o experiență ce te învață să te bucuri de momentele petrecute alături de prieteni. Jocul a fost lansat pe 18 august de către Thunder Lotus Games pe toate platformele de jocuri video.


7.Hollow Knight

Odată cu lansarea jocului Metroid în anul 1986, jocurile de tip metroidvania au devenit unele dintre cele mai populare jocuri de pe piață actuală, în frunte aflându-se Hollow Knight, un joc creat de patru persoane în anul 2017, în urma unui fundraising pe Kickstarter. Povestea are loc într-o lume uitată de timp și părăsită: Hallownest, aflată sub un orășel numit Dirtmouth, pe care jucătorul, the Knight, o explorează pentru a dezvălui secretele ascunse în ruinele lumii gândacilor, distrusă de “The Infection”. Universul Hollow Knight este unul întunecat dar magnific și optimist, existând locații în care personajul se poate odihni și admira frumusețea naturii atunci când nu traversează lumea sufocantă a Hallownest-ului, plină de inamici infectați ce încearcă să te oprească.


6.Hades

Lansat pe data de 17 septembrie 2020 pe Nintendo Switch în urma succesului neașteptat al lansării cu acces anticipat, Hades este un dungeon-crawler unic, devenind rapid unul dintre cele mai apreciate jocuri de acest gen. Povestea îl urmărește pe Zagreus, fiul lui Hades și al Persefonei, care încearcă să scape din Infern pentru a-și întâlni mama, blocată la marginea dintre cele două lumi. De-a lungul călătoriei sale, Zagreus trece prin Tartar, Asfodel, Elysium și Templul lui Stix, luptându-se cu demonii puși de tatăl său să îl omoare pentru a nu putea părăsi Infernul. Acest dungeon-crawler se definește prin unicitate  datorită dialogului dintre personaje, acesta fiind diferit de fiecare dată când interacționezi cu ele, relația lui Zagreus cu NPC-urile evoluând pe parcursul jocului.


5.Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey este unul dintre primele jocuri lansate pe Nintendo Switch și rămâne în continuare unul dintre cele mai bune jocuri de tip open-world pentru această consolă. Povestea îl urmărește pe Mario și pe noul său prieten Cappy, în căutarea Prințesei Peach prin mai multe tărâmuri, pentru a o salva de Bowser – povestea generică a tuturor jocurilor Mario. Dar în această aventură, Mario poate lua forma oricărui personaj din joc datorită lui Cappy, fie animal, fie inamic, toate având abilități diferite care ajută jucătorul să completeze toate nivelurile și să colecteze toate Power Moons, ele fiind necesare pentru a călători cu nava “The Odyssey”.


4.Super Mario Kart 8 Deluxe

Un alt joc din franciza Mario este Mario Kart 8 Deluxe, un remake pentru Nintendo Switch  al jocurilor Mario Kart antecedente. Mario Kart 8 este un joc de curse în care jucătorul poate juca fie în competiții singleplayer cu boți, fie în campionate multiplayer. Mai exact, îți poți alege unul din zecile de personaje selectate din toate jocurile aparținând Nintendo, după care îți customizezi mașina de curse, dar și ce clasă de viteză să aibă. În timpul cursei, jucătorii trebuie să se folosească de diferitele buff-uri care le sunt puse la dispoziție pe pistă, de exemplu cu o banană putând încetini adversarii (sau chiar pe tine dacă nu o arunci unde trebuie) sau cu bullet bill fiind transformați în racheta care îi lovește pe ceilalți adversari și îl plasează pe jucător pe primul loc.


3.The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Un remake al clasicului din 1993, The Legend of Zelda: Link’s Awakening a fost lansat în 2019 pe Nintendo Switch, devenind în doar doi ani unul dintre cele mai bine vândute jocuri pentru această consolă. Art-style-ul ,,retro-modern” al jocului este unul unic în seria de jocuri Zelda, insula Koholint fiind reprezentată prin culori vii și caractere adorabile . Povestea începe când Link naufragiază pe această insulă și este ajutat de o fată pe nume Marin, care îl ghidează spre prima locație a jocului. Pentru a părăsi insula, Link trebuie să învingă 8 boși aflați în dungeon-uri pline de puzzle-uri, urmând să colecteze opt instrumente pentru a-l trezi pe Wind Fish din somnul veșnic. Link’s Awakening este un joc amuzant și adorabil plin de secrete dar și de personaje simpatice pe care Link le poate ajuta pentru a fi la rândul lui răsplătit, sau și inamici unici în felul lor.


2.Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons  a apărut pe data de 20 martie 2020 și este un joc de tip simulator în care jucătorul ajunge pe o insulă părăsită odată ce cumpără un pachet de vacanță de la Tom Nook. Jocul începe cu crearea caracterului și denumirea insulei tale pe care inițial vor fi doar alți doi locuitori, dar pe parcurs, odată ce deblochezi cât mai multe update-uri și îți plătești împrumuturile făcute la Tom Nook, vei mai putea invita încă alte 8 animăluțe din cele peste 300 de personaje din joc și vei putea construi magazine, îți vei putea decora insula și chiar să faci râuri sau dealuri. Animal Crossing:New Horizons este un joc adorabil și liniștit în care jucătorul poate strânge materiale ca să își facă unelte și mai apoi ca să creeze obiecte cu care își poate decora insula.


1.The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Pe primul loc se află jocul apărut odată cu lansarea consolei Nintendo Switch în anul 2017: The Legend of Zelda: Breath of the wild, cel mai apreciat și cel mai bine vândut joc de pe aceasta platformă. Făcând parte din universul jocurilor The Legend of Zelda, povestea îl urmărește pe Link care, după ce a fost într-un somn adânc timp de 100 de ani, este trezit de rugămințile unei voci necunoscute care îi cere ajutorul. Acesta și-a pierdut memoriile în cei 100 de ani și nu mai recunoaște vocea care îi aparținea lui Zelda, prințesa care s-a luptat tot acest timp cu Ganon pentru a-l ține sub control. Jucătorul este Link în lumea denumită Hyrule, un tărâm devastat de război și de monștri, acesta încercând să elibereze cele patru Bestii Divine de sub controlul lui Ganon pentru a-l învinge. The Legend of Zelda: Breath of the Wild își merită titlul de cel mai bun joc pentru Nintendo Switch datorită poveștii unice plină de personaje distincte, a graficii superbe, a zecilor de mecanici innovative și a miilor de secrete ascunse în Hyrule.