Tarotul – arta divinației

Tarotul a fascinat dintotdeauna prin aura sa de mister. Acesta adună simboluri din astrologie, alchimie, religie şi filosofie. El este un instrument antic de invocare a adevărului ascuns, folosit pentru a conecta spiritualitatea cu realitatea fizică. Cărţile nu sunt magice, ele oglindesc destinul omului. Magia se află în propria persoană, iar cărțile nu reprezintă decât o modalitate de a conversa cu sinele tău superior. Ghicirea în cărțile de tarot nu este despre viitor, este mai mult despre conștientizarea în mod corect a poziției tale din prezent și observarea din perspectivă obiectivă asupra trecutului. Aceste aspecte duc la construirea unui viitor bazat pe cele mai bune decizii.

Unde este întâlnit tarotul în zilele noastre

La ora actuală, există într-adevăr foarte multe variante de a interacționa cu această artă a divinației. Mediul online reprezintă un mod prielnic pentru cititorii în cărțile de tarot, deoarece aici modul de comunicare este mai rapid și comod. Cea mai actuală platformă pe care altfel de persoane reușesc să-și dezvolte pasiunea este TikTok. Aici se află exclusiv o parte dedicată „vrăjitoriei“, cunoscută sub denumirea de WitchTok. Bianca, o tânără studentă în anul III la Facultatea de Litere a Universității din București, este una dintre persoanele active în această parte a TikTok-ului.

Contul de TikTok al Biancăi

Artistul din spatele citirilor

Pentru Bianca, tarotul reprezintă o mare pasiune. A început să se implice cu adevărat în această lume la începutul anului 2021, și, de atunci curiozitatea și interesul ei încă se păstrează vii. Tânără își amintește cu extaz de primul ei pachet de tarot: „ Am stat la masă cu tarotul în față 10 ore. Am adormit cu gândul la tarot, iar a doua zi am luat-o de la capăt“. Datorită TikTok-ului, Bianca și-a împărtășit harul citirii cu mai mulți oameni. De aici, a reușit să se facă remarcată și să fie contactată pentru citiri personalizate: „Mi-a fost ușor să fac bani din pasiunea mea“. În toată această experiență a ei, în care a interacționat cu mulți oameni, Bianca și-a dat seama că cei care sunt pasionați de tarot sunt tinerii.

Mi se pare că nu mai este un subiect tabu pentru tineri, sunt deschiși la astfel de lucruri. În schimb, dacă vorbim de persoanele mai învârstă, oamenii sunt încă închiși, sceptici. Primesc multe comentarii de la ei cu: „lucrezi cu diavolul/satana“, „ce spune Biblia despre ce faci tu?“, „tarotul este un păcat“.

Despre har

Bianca afirmă faptul că oricine poate pretinde că știe să citească în cărțile de tarot. Acest lucru se poate confirma sau infirma după felul în care persoana respectivă se exprimă: „Modul cum vorbești – e amprenta ta, semnătura în față celuilalt“. Pentru a fi corect față de tine, dar și față de cei din jur, este clar că ai nevoie de un har pentru a descifra corespunzător mesajul din spatele imaginilor. Tânăra mărturisește că puterea de înțelegere a tarotului este afectată de starea personală, iar din acest motiv încearcă de fiecare dată să fie într-o dispoziție bună. Aprecierea pentru munca ei nu întârzie să apară, de cele mai multe ori oamenii contactând-o ulterior și mulțumindu-i: „Oamenii se regăsesc în ce le spun și de multe ori revin la mine“.

Nu atragi tarotul, tarotul te atrage pe tine

Bianca

Partea mai puțin plăcută

Artistul este cel care deschide poarta către alte universuri. Cu cât nivelul de detalii este mai mare, cu atât viziunea acestuia este mai detaliată.

Cartea extrasă este doar o poartă: în fața ei se așterne un drum pe o hartă.

Bianca susține că o parte nu chiar plăcută a citirilor apare în momentul în care oamenii ascund sau omit anumite detalii importante. Acest lucru pe lângă faptul că îi îngreunează munca, scoate la iveală lucruri care o pot afecta mai mult sau mai puțin. În ciuda acestui aspect, tarotul rămâne pentru Bianca izvorul ei de interes.

Ultima citire m-a marcat din punct de vedere emoțional. Nu mă îndoiesc de capacitățile mele de a citi în cărți și nici de mesajul pe care taromul mi-l exprimă.

Prin urmare, tarotul poate deveni o elaborată analiză personală ce îți poate dezvălui realitatea în mai multe perspective. Cu cât crezi mai mult în el, cu atât energiile lui au efect mai mare asupra ta.