Streetwear și resell în România

Streetwear-ul este cel mai “cool” trend la ora actuală în țările bine dezvoltate precum SUA, Marea Britanie și Japonia.

Ce este streetwear-ul?

Streetwear sau street fashion este un stil distinctiv de moda străzii care cuprinde elemente de moda hip hop și moda străzii japoneze. Aceasta constă în articole vestimentare create de designeri foarte cunoscuți (Louis Vuitton, Ralph Lauren, Girgio Armani) și de marile firme care au acaparat lumea sportului (Adidas, Nike, Puma).

Cum a devenit acest trend popular in România?

Streetwear-ul a început sa se dezvolte în țara noastră dupa ce românii au inceput sa asculte trap (noua ramura a muzicii hip-hop, adică o combinație de rap si manele, un fel de Guță pe steroizi și tatuat).

Cum a contribuit un gen muzical la dezvoltarea unui trend?

Păi răspunsul este foarte simplu. Oamenii au sesizat atitudinea de “I`m the GOAT (Greatest of all times)” pe care o au acești artiști și cum se scaldă in “drip”, așa ca și ei își doresc sa fie la fel ca ei, chiar dacă asta înseamnă să arunci 25.000$ pe un hanorac.

Am vorbit cu un tip foarte de treaba care s-a oferit sa îmi ofere niste răspunsuri despre resell. L-am întrebat pe el deoarece se ocupă cu resell-ul de ceva vreme și are o pagina de instagram specială pentru acest business.

“Ce este resell-ul?”

“Resell-ul este practicat sub 2 forme. Aceste 2 forme sunt: prima să îți vinzi hainele pe care le cumperi la drop-uri sau hainele de care vrei să scapi. A doua să îi ajuți pe alții să își vândă hainele, care după mine este cea mai simplă si cea din care îți scoți profit 100%, singurul lucru pe care trebuie să îl investești este timpul tău.”

“Ce te-a inspirat să te apuci de resell?”

“Am aflat de la un prieten despre resell. M-am apucat vara asta, era cam singura modalitate prin care puteam face bani”

Deci resell-ul este modalitatea prin care se cumpără aceste articole “hype” și este văzuta ca o afecere facută pornită din plăcere.

În acest video sunt prezentate niște sfaturi pentru a cumpăra produse Supreme la preț de retail in România.