Reguli pentru o cură de juicing corectă

Într-un secol al stresului și al poluării, ne confruntăm in fiecare zi cu diverse toxine pe care organismul trebuie să  le elimine din sistem pentru a evita apariția diverselor boli cronice.Pentru aceasta există un anumit ajutor extern numit juicing. Juicingul constă în consumul exclusiv al fructelor si al legumelor precum: broccoli, spanac,kale,castraveți, sub formă de suc.

Înainte de a începe, trebuie să ne pregătim organismul consumând 8 pahare cu apă timp de 3 zile si eliminand zahărul, băuturile acidulate, sarea si alcoolul.Apoi se incepe cura : într-un interval de 2 ore trebuie consumat fiecare dintre cele 6 sucuri.

Ana Maria Mitrus împărtașește experiența a 7 zile de detoxifiere cu sucuri:

Prima zi

„Fără nicio premeditare, dar s-a dovedit că a fost o coincidență foarte utilă pentru că a fost mai ușor de ținut socoteala. M-am trezit foarte determinată și am băut sucuri pana pe la ora 4. A fost foarte ușor nu mi-a fost absolut deloc foame sau pofta de nimic. La ora 4 a inceput să mă doară capul dar nu i-am dat atenție. Am zis ca o fi de la mers prin soare sau de la lentilele de contact. Am continuat să beau sucuri până seara.”

A doua zi

„În continuare nu mi-a fost foame deloc. Si nici pofta. Doar că mă sâcâia durerea de cap. Seara a inceput să mă mănânce fața. Tot seara am gătit niște măsline pane si fructe de mare pane si am stat la povești cu prietenii noștri, la un pahar de bere cu nachos. Am crezut că mor de poftă. În viața mea nu am salivat atât. Am mâncat niste pepene.”

A treia zi

„De când m-am trezit, durerea de cap a devenit insuportabilă. De-abia m-am ridicat din pat si nici nu puteam să țin ochii deschiși. Probabil că cel mai corect ar fi fost să suport vitejeste insă pentru că mi-am propus ca această cură să fie o experiența si nu un chin, am luat o pastilă de cap si lucrurile au revenit la normal. Însă a început să mă mănânce pielea. Pe maini și pe fața în special. M-am tot scărpinat pe mâini, eram toata rosie, până am realizat că și în film s-a vorbit de aceleași simptome, care ar fi un rezultat al detoxifierii. Si durerea de cap la fel. Mi s-a părut incredibil faptul că după o perioadă atât de scurtă (2-3 zile) efectele sunt atât de puternice. Seara simțeam nevoia sa ronțăi ceva, așa că am mancat vreo trei castraveți.”

A patra zi

„A decurs normal. Am gatit in continuare dar nu a fost nimic special. Fara pofte si fara senzatie de foame. Am mancat totusi o felie de pepene.”

A cincea zi

„A picat intr-o vineri. Si se anunța a nu fi foarte diferită de restul, doar că seara am fost la teatru la Godot și apoi in Centrul vechi. M-am ținut tare până la un punct si am băut doar freshuri si apă insă pe la 11 noaptea m-am convins ca o bere nu strică . Și am băut o bere pe care am simțit-o cum mi s-a revărsat instant in sânge. Am plecat acasă pe 7 cărări dar destul de conștienta încat sa (ma) analizez de ce am cedat pentru o bere.”

A sasea zi

„Am fost la Eden parc si chiar dacă toată ziua am băut doar sucuri si apă, după amiaza, in timp ce Andreea făcea un traseu, am meditat la ce s-a întamplat cu o seară înainte. Incidentul cu berea adică . Am facut-o in timp ce mancam o nectarina.”

A saptea zi

„A fost duminică. Am fost la prietenii noștri la grătar si la piscina si fără sa-mi fie foame sau pofta de ceva, am decis, perfect lucidă sa suspend cura pentru o zi. Chiar era pacat sa nu mananc niste legume la gratar si sanvisuri ca la Istambul si sa nu beau o bere si un pahar de vin.”

 După incheierea perioadei de cură,una dintre privilegiile detoxifierii cu sucuri este sa introduci treptat alimentele. Așadar, trebuie sa consumi întai de toate legumele de culoare verde si fructe, apoi nuci, semințe și cereale fără gluten, iar la final sunt introduse pestele, carnea si cerealele cu gluten.

Recomandăm cu multă incredere urmarea uneiastfel de cură. Încearcă si tu!