La Povești cu Nelson: Jocurile de noroc

Pop Nelson Simone cunoscut sub pseudonimul Nelson Mondialul este un veteran al jocurilor de noroc, acesta având zeci de videoclipuri pe canalul său de YouTube despre viața lui în lumea păcănelelor.

Începutul unui viciu 

Încă din tinerețea sa Nelson frecventează sălile de jocuri de noroc. Prima dată a jucat în Ungaria prin anul 1998 unde juca pe sume foarte mari. Acesta când a venit în țară, avea un cazino lângă casă unde mergea în fiecare zi.

“Eu am pierdut foarte, foarte mulți bani la păcănele . Am pierdut 3 apartamente, am avut 6 mașini.”
“Eram jucător nu numai la păcănele, dar și la cazinouri. Am jucat și în Ungaria și în Austria, dar cel mai mult m-am rupt la noi în țară.”

Un ajutor pentru oamenii dependenți 

În spatele firii sale nonconformiste, Nelson Mondialul este un sufletist, așa cum mărturisește și el: “Tata Nelson are suflet bun, ajută pe oameni.”. Acesta în urma tuturor incidentelor sale neplăcute cu acest viciu, care spune el “mi-au ruinat viața”, acesta postează diferite filmulețe în care îndeamnă oamenii, cu această preucuoare , să se lase de păcănele.

Nelson este determinat să facă oamenii să conștientizeze că efectul adictiv al păcănelelor au o influențează negativă atât din punct de vedere financiar, cât și familial, deoarece în trecutul său a pierdut sume imense de bani și s-a îndepărtat tot odată de familie. Nelson prezintă efectul păcănelelor sub forma unui labirint din care foarte rar poți ajunge să găsești “comoara” și să te întorci nevătămat. 

“Jocurile de noroc sunt ca un labirint. Greu poți ieși și în același timp îți pierzi mințile pentru ca nu știi cum să scapi.” 

Clipurile sale, după cum spune Nelson, au avut efecte benefice asupra oamenilor, acesta recunoscând că oamenii i-au scris mulțumiri. Acesta afirma că oamenii respectivi și-au îmbunătățit condiția din multe puncte de vedere.

El este dezamăgit că statul nu aplica vreo lege legată de câștigurile la păcănele și, de asemenea, aceste consideră că în locul cazinourilor ar trebui să se construiască altceva.

Accidente neplăcute 

Nelson continuă să spună cu un ton dezamăgit și trist cum mulți dintre cunoscuții lui au avut incidente neplăcute, majoritatea s-au sinucis din acest lucru: “s-au spanzurat, s-au aruncat de pe geam.”

Acesta își amintește incidentul neplăcut pe care l-a văzut la știri despre un bărbat din Timișoara care s-a dus să se distreze și și-a pierdut toți bani la păcănele, aproximativ 30.000 €.

“Bărbatul a rugat-o pe fata de la cazino să îi dea banii înapoi, însă femeia nu a putut să facă asta iar bărbatul s-a enervat și a bătut-o în așa hal încât a ajuns la spital. Tipul a ajuns la poliție.”

“Am fost foarte revoltat de acest incident și sunt determinat să continui să pun filmulețe pe YouTube.”

Într-adevăr, Nelson continuă să posteze videoclipuri pe YouTube având peste 300.000 de abonați pe canalul său. Deși conținutul produs poate să fie puțin deplasat și ieșit din comun, Nelson reușește să convingă oamneii de efectul nociv la jocurilor de noroc.