Fiecare dintre noi reprezintă timp. Un timp limitat care poate fi gestionat astfel încât să îmbini utilul cu plăcutul. 

Cosmina Maria este studentă în anul 1 la Comunicare și Relații Publice. Este o persoană foarte optimistă, spontană și deschisă către lucruri noi. Aceasta consideră că fiecare persoană ar trebui să-și urmeze pasiunile. O pasiune a Cosminei de când era mică este teatrul. Aceasta a jucat în piese de teatru pe parcursul liceului în orașul ei natal. Cu toate acestea, ea a ales să vină la FSPAC, decizie de care este mândră astăzi. E mulțumită de ceea ce învață și se implică mereu în proiecte și acțiuni de voluntariat pentru a-și ocupa timpul într-un mod productiv, dar și distractiv în același timp. 

Povestea ei cu activitățile de voluntariat a început la vârsta de 13 ani, când s-a implicat într-o campanie caritabilă pentru a strânge haine, rechizite, jucării pentru câteva familii cu copii nevoiași. Încet, încet a început să se implice în cât mai multe proiecte. Astfel, în timpul liceului a coordonat 3 ani proiectul Grow, în cadrul căruia se țineau training-uri de către persoane venite din alte țări care abordau diverse teme. A organizat Biblioteca Vie în Suceava, care propunea promovarea și clarificarea conceptelor de voluntariat și interculturalitate. Aceasta afirmă că momentul în care s-a schimbat cel mai tare a fost atunci când a intrat într-un club de voluntariat numit Tineri de Succes, unde a realizat cât de mult contează să ai o gândire pozitivă și încredere de sine. Toate activitățile în care s-a implicat Cosmina au ajutat-o la dezvoltarea personală și la descoperirea unei noi pasiuni și anume organizarea de evenimente, pasiune care a determinat-o în alegerea facultății.

Implicându-se în diferite proiecte a descoperit că îi place să fie în fața lumii, să vorbească și să cunoască persoane noi. A preferat să reprezinte echipa decât să stea în spate. A fost purtător de cuvânt al organizațiilor din care făcea parte, fiind chemată de multe ori la posturi de știri locale pentru a vorbi despre proiecte, dezvoltare personală și activități de voluntariat. De asemenea, în viitor și-ar dori să prezinte și o emisiune TV.

De când s-a mutat în Cluj, Cosmina s-a implicat în toate activitățile care i s-au ivit în cale, a devenit membră a organizațiilor studențești OSUBB și StudPAC, a organizat concertul lui Ștefan Bănică de la Cluj și București alături de organizația Meaningful, a făcut un internship în cadrul facultății la FSPAC International ocupându-se de studenții Erasmus. De asemenea, a fost plecată și ea cu Erasmus în Italia. Îi place să călătorească și să cunoască oameni din diferite colțuri ale lumii.

O mare dorință a ei a fost să organizeze evenimente independent de orice entitate și cu puțin timp în urmă a și reușit. A organizat 2 proiecte: De la Pasiune la Profesie și Logo Quiz. Ideile i-au venit ușor întrucât fiind în postura unui student în anul 1, s-a gândit ce i-ar plăcea să vadă și astfel a început imediat rezolvarea task-urilor. La evenimentul De la Pasiune la Profesie au venit oameni din diferite domenii și au vorbit despre experiența lor profesională, iar în cadrul Logo Quiz participanții au interpretat grafic și ghicit niște logo-uri foarte cool, toată activitatea fiind jurizată. Cel mai nou proiect în care e implicată este Cluj Design Days care reprezintă o serie de evenimente complexe care celebrează și promovează designeri locali

Ea a mărturisit că îi place foarte mult să organizeze evenimente întrucât apar mereu provocări : “Organizarea unui eveniment este ca un puzzle. Iei toate piesele și încerci să le potrivești, dar la un moment dat nu se potrivesc pentru că unii oameni renunță, ai probleme cu bugetul, cu locația, dar totuși este foarte fain să rezolvi aceste task-uri, ele reprezentând mici provocări.”  

Visul Cosminei este să călătorească prin toată lumea în timp ce lucrează, fiind dispusă să sacrifice multe lucruri.