Paul – tânăr programator la 25 de ani

Paul, născut în orașul Brașov, se poate mândri cu faptul că până la vârsta de numai 25 a trecut prin numeroase experiente extravagante din propriile sale venituri.

Primii pași spre carieră

Urmând un liceu de informatică, și-a dezvoltat o pasiune pentru acest domeniu, deși el menționează că „La început nu mă descurcam, dar motivația m-a adus unde sunt acum”. Cu toate că, în gimnaziu a studiat la un liceu cu program sportiv, având un entuziasm pentru sport, Paul a decis să urmeze cariera de programator, însă nu și-a lăsat hobby-urile deoparte. Pe parcursul anilor de liceu, a creat numeroase aplicații, o mare parte dintre ele erau jocuri, fie pentru calculator, fie pentru telefon. El nu a perceput niciodată dezvoltarea aplicațiilor ca pe o muncă, ci mai de grabă ca pe o relaxare datorită atracției față de universul informaticii. Paul chiar se poate lăuda cu faptul că, la numai 16 ani, a creat o aplicație pentru Windows, în 2012, și chiar până în acest moment, a fost descărcată de aproximativ un milion de ori: „ este o aplicație de Windows care va scrie un mesaj la tastatură, în momentul în care apăs o tasta definită”.

Când eram în liceu am reușit să fac și niște bani din reclamele pe care le afișam. M-am oprit din a crea jocuri atunci când m-am angajat, la începutul clasei a 12-a.

Paul

Tânărul programator a urmat pașii fratelui său mai mare, care de asemenea a plecat de la liceul cu program sportiv pentru a urma cariera în informatică. Însă, cei doi frați au ales să-și desfășoare studiile superioare în orașe diferite. Cu toate acestea, aceștia nu au prierdut niciodată legătura.

Visele devin realitate

Datorită motivației, Paul a reușit să-și găsească un job bine plătit, iar acum iși poate urma visul de a călători și de a vedea întreaga lume. Setea de cunoaștere l-a plimbat prin numeroase locuri fascinante, colecționând peste 100 de magneți din diferite orașe, care astăzi copleșeșc ușa frigiderului său. Până în prezent, Paul a călătorit în 37 de țări, 260 de orașe și a zburat cu avionul de peste 100 de ori. Curajul de a încerca diferite activități i-a adus tânărului numeroase experiențe de neuitat, cum ar fi drumețiile prin locuri necunoscute. Paul și-a creat propriul canal de YouTube unde postează cele mai captivante experiențe. El reușește să îmbine munca cu pasiunea, lucrand la distanță, de aceea laptopul îi este nelipsit în călătoriile sale. Unul dintre marele visuri ale lui Paul a fost să viziteze Hawaii, loc unde a și ajuns după câteva eforturi. În afară de contul lui privat de instagram, tânărul a creat o cont public, numit drona.lui.paul, unde postează fotografii fascinante, cu ajutorul unei drone. Pe acest cont se află imagini din locurile pe care le vizitează, unul dintre ele fiind Hawaii.

https://www.instagram.com/p/CUUGsiOLB_Z/

Sporturile extreme sunt o rutină

Entuziasmul pentru sporturi extreme s-a observat încă de când Paul își ocupa timpul liber în parcul de skateboarding din Brașov: „Când eram mic îmi plăcea foarte mult skateboarding-ul, iar experimentând am trecut la snowboarding și surfing”. Curajul de a experimenta lucruri noi este o importantă trăsătură a tânărului, chiar una dintre cele mai vizibile. Hikingul, , kitesurfingul și bungee jumpingul sunt printre puținele sporturi extreme frecventate de Paul. Pentru a surprinde experiențele sale la un nivel mai realist, Paul a achiziționat un GoPro cu care filmează în timp ce practică aceste sporturi. Datorită jobului pe care îl are, costurile acestor activități nu reprezintă o problemă pentru el, deoarece Paul îmbină munca și relaxarea prin prisma pasiunii pentru ceea ce face.

Un loc unde din totdeauna a vrut să meargă Paul a fost o plajă Lucky Bay, din sudul Australiei. Era pregătit pentru 2020, avea și viză, și un zbor spre Bali. Urma să ia când ajunge acolo un zbor spre Perth, Australia, care este de vreo 4-6 ore, fiind relativ aproape. Paul povestește că „până la urmă zborurile s-au anulat din cauza pandemiei, și cu ocazia asta am decis ca de banii de zboruri să îmi fac niște tatuaje, iar majoritatea sunt oarecum legate de călătorit.” Unul dintre ele reprezintă templul Lempuyang din Bali, care se numește „Gates Of Heaven” și o motocicletă care merge în directia lui, fiindcă în 2019 a facut o calatorie pe scuter pe acolo, și a decis să-și tatueze o motocicletă, și să-și ia permisul pentru aceasta. Astfel, optimismul cu care Paul confruntă etapele vieții arată că nimic nu este imposibil pentru tânărul programator: „Asta am și facut, la un an după tatuaj.”