După o pauză de mai bine de patru ani, consacrata trupă rock Paramore s-a întors la finalul lunii septembrie cu un nou single, This Is Why. Cel de-al șaselea album studio al trupei, cu același nume, urmează să fie lansat în data de 10 februarie 2023 și va însemna o ușoară întoarcere la originile guitar-heavy ale acestora.

Într-un interviu pentru NME din 2020, solista, Hayley Williams, a mărturisit că atât ea, cât și ceilalți membri ai trupei s-au regăsit ascultând o mulțime de melodii vechi cu care au copilărit. Declarația a fost primită cu brațele deschise de fanii stilului original de la care trupa a deviat în 2017 cu After Laughter, un album cu influențe new wave și synth-pop.

Ce s-a întâmplat pe parcursul hiatusului?

După finalizarea turneului After Laughter în 2018, membrii trupei s-au concentrat pe proiecte personale: Halfnoise, trupa toboșarului Zac Farro, a lansat albumele Natural Disguise (2019) și Motif (2021), iar Hayley s-a aventurat într-o carieră solo cu albumele Petals For Armor (2020) și FLOWERS for VASES / descansos (2021), ambele fiind lăudate de criticii din domeniu. Cu toate acestea, membrii trupei au colaborat în continuare: Petals for Armor îl are ca producător pe chitaristul Taylor York, iar videoclipul muzical al piesei Dead Horse a fost regizat de Farro.

„All I Wanted”, surpriză pentru fani

Paramore au reușit să-și aducă fanii în al nouălea cer la festivalul When We Were Young, unde au cântat live pentru prima oară All I Wanted. Melodia, un deep cut iubit de fani, a apărut prima oară în Brand New Eyes (2009). Se speculează că Hayley s-ar fi ferit din a cânta melodia în turnee până anul acesta din cauza unei note înalte de la final care este dificil de atins și care, cântată în mod repetat, i-ar fi putut afecta corzile vocale. În ciuda aparentei ezitări, solista s-a descurcat de minune, iar reacțiile fanilor au fost pe măsură.

Acesta e doar începutul

Albumul This Is Why va fi însoțit și de un turneu mondial, începând din martie 2023. Datorită cererilor în masă, pe lângă datele anunțate inițial au mai fost adăugate spectacole suplimentare în New York City și Los Angeles. Pe lângă turneul mult-așteptat, trupa se pregătește și pentru reuniunea anului: Paramore va cânta în deschidere pentru Taylor Swift, în cadrul The Eras Tour.

Sursa foto: captură de ecran din videoclipul piesei This Is Why.