Noul film James Bond acaparează cinematografele, având încasări din Box Office de peste $529 milioane

James Bond promo image

Nu e vreme de murit (No time to die) este cel de-al 25-lea film James Bond, apărut în data de 28 septembrie 2021, produs de Eon Productions. După 6 ani de așteptare de la ultimul film și peste un an de la terminarea producției, în ciuda succesului pe care filmul l-a avut adunând peste $56 milioane în Box Office doar în primul weekend de la debut, acesta va fi ultimul film James Bond în care va juca Daniel Craig.

James Bond: No Time To Die (2021)

Ultimul James Bond al lui Daniel Craig

După 15 ani și 5 filme, Daniel Craig, 53, își ia adio de la rolul cu care îl identifică fanii. În 2006, Craig a jucat prima dată în rolul lui Bond, în Casino Royale, unde a încercat să fie cât mai implicat și mai autentic în realizarea cascadoriilor. După apariția pen-ultimului film, Spectre (2015), actorul declară că se simte depășit fizic de provocare. În ultimele două filme, acesta a suferit multiple accidentări ce l-au determinat să anunțe public despărțirea de mult-iubitul rol.

Acel telefon în care sun și zic ‘Bună, m-am accidentat, merg la spital’ nu e cel mai grozav apel de făcut. Pur și simplu nu am mai putut continua.

Daniel Craig pentru USA Today (2021)

Împreună cu soția sa Rachel Weisz, Craig are o fiică de trei ani, iar amândoi au copii din căsnicii anterioare. Acesta a reprezentat un motiv ulterior al actorului pentru a părăsi franciza James Bond, întrucât filmările îl țineau departe de familie prea mult timp.

De la Metro-Goldwyn-Mayer Inc. la Amazon Studios

Finalizând producția în 2020 pentru filmul ce avea să joace rol de tent-pole pentru Metro-Goldwyn-Mayer Inc. (MGM),  filmul s-a izbit de un impediment major în industria divertismentului – pandemia de COVID-19. Închizându-se majoritatea cinematografelor din cauza situației epidemiologice, încasările din Box Office pentru film ar fi fost minime, nereușind să acopere cheltuielile de producție, adică bugetul estimat la $250 milioane, fără să includă cheltuielile de marketing de aproximativ $100 milioane.

Ca urmare, MGM a fost nevoit să amâne debutul filmului, adunând datorii și rezultând în cumpărarea casei de productie si distributie de către Amazon Studios, pentru $8.4 miliarde.

Daniel Craig and Ana de Armas

La doar o lună de la încheierea producției filmului Knives Out (2019) , avându-i în rolurile principale pe Ana de Armas și pe Daniel Craig, de Armas a fost aleasă pentru a juca în producția lui Cary Fukunaga Nu e vreme de murit. Fukunaga a propus-o pe de Aramas în rolul Palomei, iar Craig a fost foarte încântat de propunere și a susținut-o imediat.

Cum îl cunoșteam deja pe Daniel și ne-am înțeles atât de bine pe platourile de filmare ale Knives Out, nu a fost deloc ciudat când am intrat pe platourile James Bond. Nu mai trebuia spartă gheața. A fost o integrare ușoară.

Ana de Armas pentru The Sun (2021)
Knives Out (2019)