Neuralink lansează un registru de pacienți pentru a îmbunătăți tehnologia

Neuralink, o companie fondată de Elon Musk, dezvoltă o interfață creier-calculator pentru a permite oamenilor să interacționeze cu calculatoarele. Compania a anunțat recent lansarea unui registru de pacienți pentru a recruta voluntari pentru testele clinice ale tehnologiei sale. Registrul va permite potențialilor voluntari să își înregistreze interesul de a participa la studii și va oferi informații despre teste și tehnologie și de asemenea despre progresul acesteia. Compania speră să recruteze un grup divers de voluntari pentru a participa la studii și încurajează oamenii din toate mediile să își înregistreze interesul. Procesele sunt de așteptat să înceapă în 2021.

Primele două teste umane vizate de dispozitivul Neuralink vor fi despre restaurarea vederii şi permiterea mişcării muşchilor la persoanele care nu pot face acest lucru, a declarat Elon Musk. „Chiar dacă cineva nu a avut niciodată vedere, ca şi cum s-ar fi născut orb, noi credem că putem restabili vederea”, a spus el.

Proiectul Neuralink al lui Elon Musk a ridicat semne de întrebare serioase cu privire la implicațiile îmbinării creierului uman cu computerele. Proiectul, care este în prezent în fazele sale incipiente, își propune să creeze o interfață creier-calculator care să permită oamenilor să controleze computerele cu gândurile lor. Această tehnologie ar putea fi utilizată pentru a trata bolile neurologice, dar ridică și întrebări etice cu privire la potențialul oamenilor de a deveni excesiv dependenți de tehnologie. În plus, proiectul a stârnit dezbateri despre potențialul oamenilor de a deveni mai puternici ca oricând și despre implicațiile unei astfel de dezvoltări. În cele din urmă, ambițiile Neuralink sunt ambițioase și ridică întrebări profunde și serioase despre viitorul umanității.

Finanțarea totală a Neuralink până în runda anului 2021

Musk, care conduce şi este producătorul de mașini electrice Tesla , firma de rachete spaţiale SpaceX şi care deţine platforma de socializare Twitter, este cunoscut pentru obiectivele sale măreţe, cum ar fi colonizarea planetei Marte şi salvarea umanităţii. Ambiţiile sale pentru Neuralink, pe care a lansat-o în 2016, sunt de acelaşi calibru.