UX Design și geopolitică? Alexander a demonstrat că nu e o diferență atât de mare între aceste domenii, în caracterul lui fiind o combinație unică de creativitate, gândire critică și perspectivă globală. 

Pasiunea sa pentru geopolitică a început din clasele mici, când era atras de acest domeniu din pură curiozitate, mai târziu devenind un hobby și acum o activitate care îi ocupă mare parte din timp. El încearcă să explice publicului prin articolele pe care le scrie, cât mai simplu și pe înțelesul lor, ce se întâmplă în acest moment în lume. 

două dintre articolele scrise de Alexander pe platforma Medium.

Cu o companie de UX la activ, Alexander Stauffenberg înțelege importanța experienței utilizatorului. Fie că este vorba de o aplicație mobilă sau un site, reușește să satisfacă nevoile clientului îmbinând soluțiile tehnice cu îmbunătățirile captivante de design. Acum, după mulți ani de evoluție, are propriul său site bine structurat și foarte primitor cu ajutorul căruia își atrage clienții și urmăritorii.

”Am învățat să lucrez în acest domeniu de nevoie”

În anul 2016, Alexander împreună cu colegii lui la momentul respectiv urmau să prezinte o idee unui partener investitor pe Wall Street Roman stabilit în Statele Unite. Aveau nevoie de un site de prezentare în trei săptămâni. Împreună cu tutorialele de pe YouTube a reușit să învețe cele mai importante detalii despre experiența utilizatorului urmând ca după să facă designul site-ului în Photoshop. Acela a fost primul lui pas în domeniul pe care acum îl stăpânește foarte bine.

După acea primă interacțiune cu ceea ce ține de design, Alexander a căutat să își ușureze cât de mult treaba, învățând să lucreze în WebFlow, o platformă care nu necesită scrierea codului și bătaia de cap. După doi ani și multă experiență adunată, a participat în calitate de invitat la o conferință în Zurich unde website-ul nu mai arăta atât de groaznic. 

”Am preferat să găsesc o sursă de venit care să îmi permită să fiu singur”

Alexander preferă să lucreze singur deoarece s-a simțit tot timpul independent. Chiar dacă buissness-ul lui îi aduce o instabilitate financiară, el este mai mulțumit decăt să fie angajat cu un salar fix. Unul dintre caracteristicile lui Alex este inconsecvența. El este de părere că a încerca mai multe lucruri și a descoperi mai multe domenii este un element important din viața lui. Defectul acestei inconsevențe se observă în momentul în care realizează că știe atât de multe informații din atât de multe domenii, dar nu este specializat pe niciunul dintre ele. E ca și cum știe multe în timp ce de fapt nu știe.

Echilibrul lui Alex este datorat disciplinei. Stă în fiecare seară, sau o dată la două seri și se gândește la prioritățile lui din ziua următoare. Astfel, când se trezește știe ce va urma să facă pe parcursul zilei și care sunt cele mai importante cerințe pe care le are de îndeplinit. Acestui lucru i se datorează reușita lui de a se dezvolta constant pe mai multe domenii în paralel. 

”Nu lucrez 24/7 însă nu am distincție între muncă și timp liber”

Așa cum ar trebui să se întâmple în general pentru toată lumea, Alexander își îndrăgește munca și nu o simte ca o greutate deci și timpul său liber se transformă în tot un fel de muncă. Acest lucru este posibil din mai multe motive, cum ar fi faptul că nu are un loc de muncă și nu face aceleași lucruri zi de zi. Este într-o continuă căutare de idei și ocupații noi, deci nu are de ce să se plictisească. Și atunci când călătorește continuă să lucreze însă nu tot timpul, ceea ce îi oferă ocazia de a aprecia ceea ce îl înconjoară.

Petru el, munca este un stil de viață, de aceea consideră că și în momentul în care intră într-o relație, capacitatea de a lucra împreună este esențială. Alexander a considerat tot timpul că nu a avut ce să sacrifice pentru carieră, în sensul că ideea de a avea o familie sau copii nu a fost o opțiune pentru el. Simte că munca este prima lui opțiune, din moment ce nu are cu ce altceva să își ocupe timpul.

”Banii sunt o modalitate de a fi independent și liber”

Pentru Alexander, banii sunt o modalitate de a-și asigura confortul, dar nu reprezintă o importanță atât de mare. Consideră că în momentul în care ajunge într-un raport de dependență față de cineva, este de acord să aibă un venit mai mic, tocmai pentru a scăpa de această constrângere. Diversitatea este un element important în activitatea lui, iar dacă banii ar împiedica asta, ar fi de acord să renunțe la ei. 

În plus, pe lângă aceste ocupații, Alexander împreună cu echipa lui, lucrează la o cercetare despre prevenția cancerului. Proiectul constă în adunarea mai multor experți din varii domenii din România, Italia, Spania, Franța, Ungaria, Polonia, Grecia și Norvegia care să analizeze situația cancerului în țările din Europa și să se concentreze pe prevenția lui. Practic caută soluții care funcționează într-o țară și propun aplicarea acelorași soluții în alte țări cu condiții similare.