Mașina electrică – Soluția pentru un viitor mai bun?

Potrivit specialiștilor jumătate din șoferii români și-ar dori ca următoarea mașină să fie una electrică, deși majoritatea dintre ei sunt sceptici în ceea ce privește investiția într-un autoturism electric. Printre cele mai des întâlnite probleme pe care oamenii le confruntă se numără investiția mult prea mare, întreținerea și numărul redus de stații de încărcare. всегда займ онлайн

În cele ce urmează vor fi prezentate câteva avantaje și dezavantaje ale achiziționării unei mașini electrice:

1. Sustenabilitatea:

Reprezintă cel mai important avantaj al unei mașini electrice astfel încât aceasta este in totalitate ecologică deoarece, funcționează pe baza unui motor electric ce nu produce nici un fel de emisii toxice în mediu. Un studiu amănunțit despre acest aspect al mașinilor electrice poate fi accesat aici.

2. Întreținerea:

În comparație cu un autoturism clasic ce funcționează cu benzină sau motorină costurile întreținerii unei mașini electrice sunt mult mai mici, acestea fiind scutite de impozit, iar reîncărcarea lor se poate face gratuit la majoritatea stațiilor de reîncărcare.

3. Performanța:

Performanța unui motor electric este dată de momentul de torsiune pe care îl are facilitând astfel accelerația într-un timp extrem de scurt. Astfel dacă ești în căutarea unei mașini rapide, s-ar putea ca o mașină electrică să ți se potrivească.

Sursă: carwow.

Deși avantajele sunt multe, România are încă un deficit al industrializării astfel, stațiile de încărcare sunt puține iar conducătorii unor astfel de autoturisme riscă să rămână fără baterie în locuri în care aceste stații nu există. În momentul în care țara noastră va fi pregătită, cu siguranță tot mai mult oameni vor decide să achiziționeze o mașină electrică.

4. Costul mașinii electrice

Când vine vorba de costul acestui tip de mașină, am putea spune că acesta intră în categoria dezavantajelor, de obicei, o mașină electrică costă destul de mult, iar din această cauză, mulți dintre șoferi sunt nevoiți să mai aștepte. Privind optimiști către viitor, acest tip de mașina va scădea în preț și tot mai mulți oameni ar putea să și-o permită.

5. Autonomie

Această caracteristică poate reprezenta un dezavantaj pentru persoanele care plănuiesc să călătorească pe distanțe lungi, până și cele mai dezvoltate mașini electrice au o autonomie de maxim 500km.

Deși mașinile electrice nu prezintă doar avantaje, majoritatea specialiștilor din domeniu recomandă în continuare achiziționarea unei astfel de mașini deoarece ele reprezintă o soluție pentru un viitor cu un aer calitativ și curat, pentru a te convinge poți urmări și videoclipul realizat de BBC NEWS.

Sursă: BBC NEWS.