7 site-uri web care ies din tipar

Internetul este plin de site-uri web care oferă informații, servicii și divertisment. Cu toate acestea, există și câteva site-uri web care sunt mai mult decât simple pagini web.

În acest articol, vom explora 7 site-uri web care ies din tipar și oferă o experiență online unică.

1. Pointer Pointer

Pointer Pointer este un site web simplu, dar captivant. Ideea este simplă: doar intră pe site și mută-ți cursorul în orice parte a ecranului. În câteva secunde, vei vedea o imagine cu o persoană care indică cu degetul către cursorul tău. Pozele sunt preluate de pe tot internetul, așa că poți vedea oameni din toate colțurile lumii, făcând tot felul de lucruri.

Oricare ar fi imaginea pe care o vei vedea, te va face să râzi. Pointer Pointer este o experiență interactivă și amuzantă care te va face să uiți de griji pentru câteva minute.

2. Find the Invisible Cow

Vrei să te distrezi un pic și să îți antrenezi simțurile? Atunci Find the Invisible Cow este jocul perfect pentru tine!

În acest joc online, scopul tău este să găsești o văcuță invizibilă care se ascunde undeva pe ecran. Pentru a o găsi, vei putea să te ghidezi după un sunet repetitiv care se aude din ce în ce mai tare pe măsură ce te apropii de ea.

Dacă reușești să găsești văcuța, vei fi recompensat cu o imagine simpatică a acesteia și cu un sunet neașteptat de “mu”.

3. Hacker Typer

Hacker Typer este un website interactiv care simulează experiența de a fi hacker, fără a fi nevoie să știi nimic despre programare sau securitate informatică. Tot ce trebuie să faci este să apeși orice taste îți vin la îndemână, și Hacker Typer va transforma toate acestea într-un cod care arată foarte sofisticat.

Este important de menționat că codul generat este doar pentru divertisment și nu poate fi folosit într-un atac cibernetic adevărat sau pentru a face rău altor persoane.

4. Staggering Beauty

La prima vedere, Staggering Beauty pare să nu aibă nimic special: un ecran alb cu un blob negru în mijloc. Dar dacă începi să miști mouse-ul rapid în jurul ecranului, blob-ul începe să se miște și să strălucească în culori vii.

Efectul este cu adevărat uimitor și poate fi o modalitate distractivă de a petrece câteva minute. Dar, mai mult decât atât, este și un exemplu frumos de cum arta și tehnologia pot fi combinate pentru a crea ceva cu adevărat special.

5. Cat Bounce

Pe Cat Bounce, poți să te joci cu gravitația și imaginile unor pisicuțe drăguțe. Cu ajutorul mouse-ului, poți să împingi, să tragi și să rotești pisicuțele așa cum îți dorești. Poți să le faci să sară în sus, să coboare în jos, să se rotească în aer sau chiar să se rostogolească pe podea.

Iar dacă vrei să adaugi și mai multă distracție, poți să apeși butonul „Make it rain!”. Acest buton va declanșa o ploaie de pisicuțe care vor cădea de sus.

6. Endless Horse

Endless Horse este un exemplu excelent al modului în care arta cu caractere ASCII poate fi folosit pentru a crea ceva atât de simplu, cât și de interesant.

Când intri pe site, vezi un cal simplu (desenat din caractere). Site-ul este făcut altfel încât indiferent cât de mult scroll dai, picioarele calului se extind la nesfârșit.

7. Patience is a Virtue

Vrei să îți testezi răbdarea? Atunci site-ul Patience is a Virtue este perfect pentru tine!

Acest site foarte simplu conține o simplă animație de loading, care se repetă la nesfârșit. De asemenea, pe parcurs, textul din partea de sus a ecranului se schimbă la fiecare două minute, cu mesaje precum:

  • “Loading, please wait”
  • “This is taking a bit longer than planned. Stand by, please.”
  • “Thank you for your patience.”
  • “It is much appreciated.”

În cele din urmă, după 32 de minute de așteptare, vei fi recompensat pentru răbdarea ta. Site-ul te va redirecționa la acest GIF cu o pisicuță care sare.