Lansare de carte – „Poliția Memoriei“ de Yoko Ogawa

Poză cu ediția în engleză a cărții

Lansarea romanului „Poliția Memoriei” de Yōko Ogawa a avut loc miercuri, 20 octombrie, ora 19.30, exclusiv în mediul online. Romanul „Poliția Memoriei” de Yōko Ogawa, recent apărut la editura Humanitas, în traducerea Ralucăi Nicolae în colecția „Raftul Denisei“, este câștigător al American Book Award 2020 și finalist, în ultimii doi ani, la National Book Award 2019 și International Booker Prize 2020.

Poliția memoriei de Yōko Ogawa

Unde se poate urmări lansarea

Evenimentul Humanitas Fiction a fost transmis live pe paginile de streaming ale editurii: Facebook – Humanitas Fiction și Youtube Humanitas, iar înregistrarea audio este disponibilă pe paginile de podcast ale Grupului Humanitas, și anume Spotify, Apple, Google, Soundcloud și Deezer.

„O capodoperă ce poate fi citită ca fabulă, alegorie, avertisment sau revelație, Poliția Memoriei este o carte care ne face să vedem lumea diferit, conștientizând faptul că momentele de înțelegere și de liniște sufletească sunt efemere. Este un roman politic și plin de umanism, cu idei devoalate subtil, în paginile căruia nu vom găsi promisiuni deșarte, ci plăsmuirea unei viziuni curajoase, construită cu multă răbdare.“

The Guardian

Mesajul transmis de Yōko Ogawa cititorilor români cu ocazia apariției romanului „Poliția Memoriei” poate fi urmărit și aici:

De asemenea, Yōko Ogawa mai are încă trei romane apărute în colecția „Raftul Denisei“, și anume „Înotând cu elefantul, în brațe cu pisica”, tradusă de Raluca Nicolae, „Profesorul și menajera”, în traducerea Ancăi Focseneanu și „Suspine tandre“, carte tradusă de Magdalena Ciubăncan.