Între 2 extreme: medic stomatolog si organizator de petreceri

Anca Andronache este o tânără de 28 de ani din Botoșani, care încă de la o vârstă fragedă și-a croit drumul spre carieră. Acum locuiește în Cluj-Napoca, unde lucrează ca medic stomatolog la clinica “My Dent”, dar face parte și din echipa de organizatori al conceptului de petreceri “Blank:ish”.


Un vis împlinit

Anca voia să devină medic dentist încă de când era copil. Vizitele dese la stomatolog și curiozitatea nativă, cât și susținerea părinților necondiționată au funcționat mână-n mână, îndrumând-o pe tânără să-și aleagă această meserie.


“Încă de când eram mică de tot, părinții mă duceau mereu la stomatolog iar tot ce se întâmpla acolo mă fascina. Cred că de atunci am început să am cumva această pasiune, ascunsă bine în subconștient. Nu am realizat ce vreau să fac cu adevărat decât in ultimul an de liceu, când m-am mobilizat și am început să mă pregătesc pentru admitere. La blank:ish nici nu simt că lucrez cu adevărat. Acest concept a apărut din nevoia unei prietene (Raluca Pelin) de a da o șansă Dj-ilor locali așă că nici nu am ezitat când mi-a propus să fac parte din echipă.”


Viața actuală

Acum, Anca este în continuare în Cluj-Napoca, unde locuiește împreună cu prietena sa cea mai bună. De dragoste nu are timp, deoarece dupa părerea ei, o femeie trebuie să fie înainte de toate realizată pe plan profesional. Nu crede că bărbatul ar trebui să fie “stâlpul familiei”, ea fiind de părere că “un bărbat puternic, are în spate o femeie și mai puternică”. Timpul în mare parte îi este ocupat de muncă, și de ieșirile cu prietenii. Simțul umorului dezvoltat îi ține stabilă starea psihicului. Mereu râde și face glume, inclusiv cu pacienții, de aceea, poate fi catalogat drept “un altfel de stomatolog”


“Cred că oamenii din ziua de azi uită să mai râdă, să facă glume, să se auto-ironizeze. Lucru care uneori mă întristează… Merg pe stradă și mereu observ fețele “căzute” ale oamenilor, mereu gânditori și absenți. Oricum viața este scurtă, ce rost au grijile mărunte? Eu fac glume și cu pacienții, bănuiesc că asta mă diferențiază față de restul colegilor mei. Încerc să le creez un mediu cât mai friendly, astfel și ei sunt mai relaxați.”


Gânduri, idei, viziuni

Un alt lucru care o face pe tânăra doctor stomatolog să se diferențieze față de colegii ei, pe lângă simțul umorului foarte dezvoltat, este discrepanța dintre meserie și hobby-uri. În timpul zilei, vindecă problemele cavității bucale în spatele unei măști medicale roz, iar pe timpul nopții, ajută comunitatea Dj-ilor locali, dar cu potențial, să se facă auziți dincolo de dealurile care înconjoară orașul. Cu toate acestea, ei nu i se pare nimic anormal, ba chiar nu observa deloc “discrepanța” mai sus menționată. În viziunea ei, orice om ar trebui să ducă un stil de viață cât mai diversificat, altfel monotonia ar apărea și automat plictiseala, anxietatea și fenomenul de “overthinking”- cu care mulți oameni se confruntă – ar apărea și ele. Din punct de vedere al hobby-ul ei, Anca, împreună cu restul echipei, au reușit să ducă conceptul petrecerilor “Blank:ish” și în Danemarca, urmând ca pe data de 12 ianuarie, să aibe loc un showcase.

Acest showcase fiind primul din seria celor care vor avea loc în străinătate, mergând mână-n mână cu cele din Cluj-Napoca și restul din celelalte orașe (apparently, that’s all that we can say for now).

Blank:ish showcase @ Cluj Arena (12.10.2018)“îmi place să visez, visele ne țin în viață și nu ne lasă speranța să moară. Ba chiar uneori se transformă și în realitate. Exemplul viu este chiar Blank:ish, care s-a născut din organizarea unor cabane de către Raluca, ca mai apoi să ia amploare și să devină un concept nou de petreceri. Brusc a devenit și visul nostru, iar impreuna, am reușit să mutăm “o cabană organizată intre prieteni” până și în Danemarca! Asta mi se pare incredibil, voința oamenilor și încrederea au făcut ca din ceva micuț, să crească încet dar sigur. Pe lângă asta, privirile mulțumite ale oamenilor la finalul unui eveniment, fac ca toată munca depusă să merite în totalitate. Până la urma, de aici vine fericirea adevărată, sufletească, din modul in care acțiunile tale influențiază pozitiv oamenii din jur și poate chiar le umple uneori sufletul de bucurie.”

Pe lângă petrecerile din weekend, Anca mai poate fi găsită și la locul de muncă, unde vibe-ul mereu pozitiv îți dă automat o stare de relaxare, lucru care este ideal – cred eu – pentru un cabinet stomatologic. Și dacă nu mă crezi, ei bine, du-te și convinge-te.