Instagram: Validarea sociala de zi cu zi

Nu există nici o îndoială că social-media este copleșitor de benefică atunci când este utilizată corect, vă permite să stați la curent cu știrile, să păstrați legătura cu prietenii și familia și să vizionați videoclipuri din ce în ce mai amuzante pentru a vă amâna temele. Dar, sa dovedit că aceasta poate influența negativ sinea individuală.

Social media are puterea incontestabilă de a construi încrederea și de a accentua nesiguranța. Intram pe Instagram pentru acel moment de creștere a încrederii și consecințele pot fi devastatoare dacă nu primim validarea pe care o așteptăm. Astăzi, este aproape ca și cum am fi nevoiți să avem un anumit număr de like-uri pentru a fi acceptați în societatea contemporană. Social media a devenit acum un mod de viață, o parte importantă a vieții de zi cu zi; dar pur și simplu nu veți găsi fericirea atâta timp cât o căutați online.

Recunosc personal că sunt dependent de Instagram și Snapchat. Știam tot timpul, dar ori de câte ori prietenii mi-ar spune asta, m-aș apăra rapid oferindu-le niște explicații lame. Dar apoi mi-am dat seama cât de mult din productivitatea mea zilnică a fost afectată. După multă reflecție, am fost nevoit să mă întreb “de ce postăm lucrurile pe care le facem pe social media?”

De ce trebuie lumea să se trezească în fiecare dimineață și să se simtă obligată să posteze o fotografie cu cafeaua și apoi după câteva ore să continuie să își actualizez povestea despre ceea ce fac? Care este scopul? Ce speră să câștige de la împărtășirea fiecărui aspect detaliat al vieții lor cu oamenii pe social media?

Cumpărăm haine scumpe, dar ajungem să fim cocalari sociali

A fi cocalar e pe aceeași stradă acum cu a fi excesiv de flashy în termeni de alegere a brand-urilor și a pieselor, în particular. Dacă dai $95 + shipping pe șosetele alea Vetements nu ești wavy, ești doar try-hard, și probabil că suferi și de FOMO. Iar în caz că ți-ai luat long-sleeve-ul ăla VLONE x Off-White înainte să afli că Bari e și ded și rapist, e safe. Nu e ca și cum îi pasă cuiva că ai un V mare pe spate de la Validare.

Dacă descoperiți că sunteți afectat negativ de către social media – “De ce nu este viața mea așa?” – poate că este timpul să reevaluezi ce înseamnă pentru tine și cum vrei să o folosești. Nu este necesar să renunți în întregime, ci să preiei controlul asupra gestionării acesteia. Dacă nu sunteți deranjați de fotografiile perfecte ale altora, mă bucur pentru voi! Amintiți-vă, ca fotografiile din reviste, sunt doar un instantaneu al vieții cuiva.

Nu spun că toate acestea sunt greșite, dar cu siguranță nu sunt sănătoase. Nu mai fac vizite la plajă cu gândul că mă duc acolo,și vai, ce o sa postez pe Instagram? Nici nu mă opresc înainte de a-mi mânca salata, pentru că trebuie să o postez pe Snapchat mai întâi. Pentru o schimbare, fac lucrurile pe care le fac acum pentru că vreau cu adevărat. Pentru că învăț că nu trebuie să caut validarea celor din jur pentru a mă simții mai bine. Nu doresc să trăiesc o viață în care trebuie să filtrez anumite lucruri doar pentru validarea altora.