Fata de nicăieri: visele devin realitate

Dansa în gânduri,se înălța pe creștele munților unde își așeza perna dintr-un nor de puf și se învelea în vise.

Trăia într-o lume magică, plină de sclipici și praf de stele: abia învățase să meargă în papuceiiei normali, dar ea aspira la ceva mai mare, la ceva și mai măreț. Se furișa în garderoba mamei, proba hainele ei, se scufunda în pantofii cu toc și se măzgălea cu ruj. Mai apoi, fiind pregătită, defila prin casă, închipuindu-și că este un adevărat model.

Ea este Imola Fazakas, o tânără de nouăsprezece ani din Săcele, județul Brașov, care în nici 2 ani a reușit să-și împlinească visul cel mare: să ajungă să reprezinte România la o competiție internațională de modelling, World Miss University 2018.


De mic copil era atrasă de lumea artei: îi plăcea să cânte și să danseze. Avea un talent deosebit la muzică. A învățat să cânte la pian și chitară. La început practica acestea ca și hobby, dar cum timpul trecea și-a dat seama că poate în viitor o să aibă șansa de a folosi aceste cunoștiințe la un nivel profesionist.

Astfel, fiind foarte hotărâtă și ambițioasă, nu a renunțat la pasiunea ei față de muzică și arte; pe lângă liceu, unde învăța economie, s-a înscris și la Școala Populară de Arte ”Tiberiu Brediceanu” din Brașov ca să studieze mai departe pianul.

Chiar dacă, la început, părinții mei nu erau de acord cu decizia mea să merg la două școli, nu m-am lăsat influențată; știam că sunt pe calea cea bună.

Această perioadă a fost foarte grea, cu multe încercări și satisfacții. De multe ori simțea că nu poate face față provocărilor: dimineața școală, după-masa cursuri; pe lângă toate acestea și naveta de la Săcele până în Brașov. Totuși, nu s-a lăsat învinsă, a reușit să treacă peste obstacole cu susținerea permanenta a familiei și a prietenilor.

Pe parcursul anilor de liceu s-a înscris și la un curs de Fashion & Design, unde s-a familiarizat cu lumea modei. Și-a dat seama că muzica și moda sunt în strânsă legătură, se poate practica împreună.

Primul pas spre succes

Din întâmplare, în 2017, a dat de un anunț pe Internet, unde se făceau înscrieri pentru preselecțiile Miss Brașov. După multe ezitări s-a înscris și spre bucuria ei a și fost aleasă ca participantă.

M-am uitat la anunțul de pe Facebook mai mult de o săptămână. Nu știam dacă sunt pregătită s-au nu; eram nesigură pe mine.

Însă acest rol s-a dovedi a fi unul foarte complex. Înainte de concurs au avut o perioadă de pregătire, când au învățat cum să se comporte pe scenă și cum să prezinte o rochie.

La concurs munca și devotamentul ei a fost răsplătită: a câștigat premiul I. și a fost desemnată Miss Brașov 2017.

Când mi-au strigat numele în finală, am înghețat complet. Nu vroiam să cred că am câștigat, am avut senzația că sunt într-un vis.

Acest eveniment i-a deschis noi căi: participări la diverse concursuri și prezentări de modă.

[smartslider3 slider=”4″]


Visează cu ochii deschiși, visele ei încep să devină realitate…

În septembrie 2018, participă la Romanian InfoFashion Festival, unde este aleasă să reprezinte România la cea de-a 29-a ediție a concursului World Miss University organizat în Seoul, Corea de Sud.

Eram forte surprinsă și onorată, când au întrebat dacă vreau să merg în Corea. 
Câștigasem o oportunitate de neuitat și de necrezut. 

A urmat 3 luni de muncă intensă, trebuia să se pregătească pentru participare: alegerea ținutelor, realizarea unui scurt video în care să se prezinte, scrierea discursurilor pentru forumuri.

În 15 decembreie ajunge în Seoul, unde imediat încep programele. Imola, fata necunoscută până acum, face față cu brio tuturor provocărilor, prezintă cu mândrie ținuta națională a României, participă la forumuri și discuții despre pacea mondială și problemele lumii, vizitează case de bătrâni și aduce zâmbete pe chipurile brăzdate a oamenilor.

Se împrietenește ce celelalte fete participante și împreună descoperă tainele unei țări necunoscute până acuma, vizitează temple buddhiste, unde depun un jurământ pentru păstrarea păcii lumii.

În tot acest timp pregătirile pentru marele eveniment sunt în toi: fetele repetă prezentarea, participă la mai multe fotoshooting-uri și au ocazia să urce împreună pe scena concursului World Mr. University Korea.

Deși coroana și titlul nu-mi aparțin, nu mă consider o învinsă. Am învățat foarte mult, am avut posibilitatea de a reprezenta România la un concurs important. Totodată, am cunoscut multe persoane deosebite și am reușit să îmi fac prieteni din toată lumea. A fost o experiență de neuitat.

În prezent, Imola este studentă la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov și model la Agressione Models Agency.