DRACULA FILM FESTIVAL REVINE LA BRAŞOV,MAI ÎNFRICOŞĂTOR CA NICIODATĂ!

Festivalul care le oferă o şansă tinerilor de a se apropia de lumea filmului va avea loc săptămâna aceasta, între 13 şi 17 octombrie 2021, în mai multe centre culturale şi cinematografe din Braşov.

Deschiderea festivalului va avea loc la Cinema One, cu filmul horror „Halloween Kills”, regizat de David Green, urmând ca pe parcursul a 5 zile să aibă loc 3 competiţii:

  • Competiţia de lungmetraj, în cadrul cinematografului Astra, la care vor concura opt filme printre care „Superno” şi „Night Caller”.
  • Competiţia de scurtmetraj care va avea loc la Cinemateca Patria.
  • Competitia Dracula Digital, ce se va desfăşura online.

De asemenea vor fi prezentate şi filme în afara competiţiei, cum ar fi „Alice în Ţara Minunilor”, regizat de faimosul Tim Burton, cu Johnny Depp şi Mia Wasilowska, sau  „Wall-E”, film de animaţie regizat de Andrew Stanton.

Ce noutăţi se vor regăsi în cea de a 9-a ediţie a festivalului?

Anul acesta Dracula Film Festival aduce în prim plan noi evenimente, fiind introduse trei noi secţiuni de film:

  • Ziua filmului asiatic, dedicată lui Zhang Yimou cu filmele: „Eroul” şi „Marele Zid” ;
  • Ziua filmului fantastic, unde vor fi vizionate filme aparţinând lui Stanley Kubrik, cum ar fi: „The Shining” si „2001: A Space Odyssey” ;
  • Ziua filmului de artă, în cadrul căreia filmele lui David Lynch vor prelua scena, printre acestea regăsindu-se „Dune (1984)” şi „Blue Velvet (1986)”.
Filmul ,,2001: A space Odyssey” de Stanley Kubrik.

Un concept nou a fost introdus în cadrul festivalului, anul acesta fiind organizată conferinţa „Întâlnirile Pop Culture: Cinema”, despre „Perspective feminine asupra industriei cinematografice”, eveniment moderat de Irina Margareta Nistor.  Invitate la acest eveniment sunt: Oana Stoenescu, Ioana Ionescu, Andreea Zidaru, Mădălina Panţucu, Monica Felea, Ileana Cecanu, Anamaria Antonici.

Desfăşurarea festivalului în contextul pandemiei de COVID 19.

Potrivit Mihaelei Oană (Anuţoiu), organizator al Dracula Film Festival, „În ceea ce privește programul festivalului, am pus sănătatea pe primul loc și am renunțat la majoritatea evenimentelor conexe, precum parada zombie (eveniment emblematic şi foarte așteptat de publicul larg) sau petrecerile tematice care ni s-au părut problematice din punct de vedere al respectării recomandărilor sanitare și al siguranței participanților.

Cu toate acestea, suntem recunoscători că am reușit să organizăm festivalul și în acest an, chiar dacă am avut parte de noi provocări și situații pe care a trebuit să le gestionăm.”

Pentru a limita impactul restricţiilor, organizatorii festivalului au luat mai multe măsuri:

  • Accesul la majoritatea proiecţiilor din festival este gratuit pentru a încuraja participarea la festival.
  • Proiecţiile de film sunt programate în 4 săli diferite pentru a compensa capacitatea redusă de funcţionare a sălilor, astfel cât mai multe persoane putând să se bucure de filmele prezentate.
  • Festivalul este organizat în format hibrid, atât cu prezenţa fizică în cinema, cât şi online, pe www.eventbook.ro, pentru a da posibilitatea celor care nu pot participa fizic să poată viziona, de acasă, filmele şi competiţiile.

„În ceea ce priveşte publicul şi participarea la festival, suntem nevoiţi să funcţionăm doar la maximum 50% din capacitatea sălilor. Apoi aici mai intervine încă un filtru, în sensul în care pot participa la proiecţii doar persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele 180 zile.” (Mihaela Oană)

Filmul ,,Last Nigh in Soho”, de Edgar Wright

Gala de decernare a premiilor Dracula Film Festival 2021 va avea loc pe data de 16 octombrie 2021, în deschidere fiind difuzată in premiera drama horror „Late Night în Soho”, cu Anya Taylor Joy, film regizat de Edgar Wright.