DINTR-UN SAT UITAT DE LUME, LA MEMBRU FONDATOR AL STUDPAC

Raul Popa este reprezentantul de an de la Media Digitala din cadrul FSPAC, care isi imparte viata intre moderarea paginilor de facebook, voluntariate si facultate. Adesea este nevoit sa renunte la cursuri in favoarea activitatilor din cadrul organizatiilor din devotamentul sau de a ajuta studentii.

Rauls-a nascut in judetul Hunedoara, satul Sacamas, unde nu exista multe lucruriimportante. Inca de mic s-a manifestat pasiunea de a ajuta oamenii. Mergearegulat 2km pana la cel mai apropiat magazin ca sa faca cumparaturilevecinilor. Dintr-un sat uitat de lume a ajuns la Cluj fara ajutor. Din acelmoment s-a gandit ca oricine merita sa fie ajutat si s-a decis sa se implice indiferite voluntariate.

https://www.youtube.com/watch?v=A3wQVqvkZGA&feature=youtu.be

Viata de voluntar in OSUBB

In noimebrie 2017 participa la primul lui proiect devoluntariat in mod oficial: Campania de Craciun din cadrul OSUBB. Acolo ainvatat sa faca design pentru stickere, descrieri care sa atraga donatii si sacreeze postere. Toata experienta si oamenii intalniti l-au motivat sa continue inastfel de proiecte. In martie 2018 ia parte si in Caravana UBB. Aici a mers inDeva si in Hunedoara la cele mai renumite licee din orasele respective. El leprezenta elevilor viata de student din Cluj si tot ceea ce ofera UBB.

Viata de voluntar in mediul online

Din simplii utilizatori si din dorinta de a imbunatatiicontinutul paginilor de facebook, decide sa devina administratorul lor. Lainceput era activ in astfel de grupuri cu diferite postari, dar si cumonitorizarea continuturilor neadecvate: reportarea lor. Dupa mai mult de oluna, efortul ii este remarcat si ajunge sa fie editorul uneia dintre acestepagini: Iarba. Astfel, in prezent, are 6 pagini administrate la activ: Junimea,StudPac, Omul Paiangan, Iarba, Edu Open, UBB Fest si Watchos.TV.

Toata munca de-a lungul anilor i-a fost rasplatita sidatorita vointei lui, a ajuns membru in Adunarea Generala din OSUBB si membrufondator la StudPAC.