Este cunoscut faptul că România este o țară plină de peisaje frumoase și locuri de poveste care îți arată bogăția țării. Chiar dacă sunt multe locuri foarte cunoscute și de poveste de care multă lume a auzit, țara noastră este formată și din multe alte zone mai puțin cunoscute. Așadar, am pregătit o listă cu niște locuri deosebite din țara noastră, dar despre care probabil nu s-au auzit atât de multe lucruri sau poate nu sunt frecvent vizitate.быстрый займ без отказа на карту через интернет

Lista este formată din locuri din toate părțile țării, aflate atât la munte, cât și la câmpie. Citind această listă cu siguranță pot fi descoperite multe zone spectaculoase care probabil nici nu sunt departe de locul în care locuiți, dar de care nu ați auzit.

Grădina Zmeilor

Gradina Zmeilor este considerată una dintre cele mai spectaculoase zone ale Transilvaniei, fiind o rezervație naturală formată dintr-un ansamblu neregulat de stânci. Acestea s-au format în sute de ani cu ajutorul fenomenelor naturale precum ploi, ninsori, vânt și prăbușiri de teren. Zona este interesantă datorită solului care este de culori diferite, fiind un loc de poveste. Fiecare stâncă are o legendă și propriul nume, acestea fiind numite Fata CătaniiZmeul și ZmeoaicaEvaCăpitanulSoldațiiDegeţelulMoşul şi Dorobanțul.

Grădina Zmeilor este localizată la 10 km de Jibou și aprozimativ la 70 de km de Cluj-Napoca. Se observă un ansamblu neregulat de stânci care au forme mai ciudate decât majoritatea stâncilor, precum turnuri, ciuperci, ace, abrupturi stâncoase, care se află la baza dealului Dumbrava. Aceste stânci sunt speciale prin forma lor deoarece nu se observă des aceste forme mai ales în țara noastră . Aceste stânci depășesc înălțimi de 10-12 metri și reprezintă o zonă specială și mai diferită decât cele des vizitate.

Locul este unul spectaculos și reprezintă o zonă care nu este foarte comună în țara noastră. Este un loc perfect pentru o plimbare prin natură și o escapadă departe de zgomotul orașului și aglomerație. Peisajul este unul foarte frumos și reprezintă un loc nemaipomenit pentru a te detașa de activitățile normale, fiind o zonă de relaxare.

Photo by Daniel Dreve from Pexels

Eutopia Gardens

La 10 km de Arad, există un loc special care reprezintă un loc de poveste, fiind vorba despre cel mai mare rozariu din țară și din sud-estul Europei. Acest parc se întinde pe 25 de hectare și găzduiește aproximativ 2000 de soiuri de trandafiri din toată lumea, unii dintre aceștia fiind foarte rari si speciali. Multe dintre aceste specii de trandafiri au fost premiate în cadrul unor concursuri internaționale, fiind considerați cei mai frumoși trandafiri ai lumii. Parcul este într-o continuă dezvoltare, construcția sa fiind începută în anul 2002. Parcul încă nu este finalizat și se estimează deschiderea completă a acestuia în anul 2022. Chiar dacă încă nu este finalizat, sunt așteptate persoane din toate zonele țării pentru o zi de relaxare și admirare a frumoaselor flori. Parcul este unul de poveste reprezentând o zonă romantică și foarte frumoasă, acesta fiind împărțit în două mari zone. Una este destinată colecțiilor de plante, iar cealaltă grădinilor tematice.

Biserica din Pustietate

Situată lângă Carei, această biserică are o poveste și o legendă uimitoare, fiind cunoscute foarte puține lucruri despre ea. Se spune că ușa acestei biserici este întodeauna închisă, dar se deschide singură, făra vreo cheie sau cu fără ajutorul unei interevnții umane, doar în timpul zilei în care se sărbatorește Sfânta Maria. Biserica este situată pe o câmpie pustie, acest lucru fiind unul foarte interesant.

Se spune că în jurul său ar fi existat un sat, însă acesta ar fi dispărut fără urmă, biserica fiind singurul lucru rămas în aceea zonă. Legenda spune că ușa bisericii rămâne deschisă timp de o zi, doar în ziua de sărbătoare, iar apoi se închide tot singură, fiind considerat de către cei care locuiesc în apropiere, un loc sfânt. Dacă sunteți pasionați de povești de acest gen și treceți prin zona Careiului, merită cu siguranță să vizitați locul, mai ales în timpul verii când câmpia din jurul bisericii este înflorită. Este o zonă perfectă pentru plimbări prin natură, dar este interesantă datorită legendei cunoscute.

https://www.instagram.com/p/CPc2pydga8l/?utm_source=ig_web_copy_link

Laguna Albastră

Aflată la 30 de km depăratare de aglomerația din orașul Cluj-Napoca, puteți descoperi o zonă nemaipomenită care întruchipează un lac care este special pentru culoarea sa de albastru, turcoaz, acesta fiind considerat cel mai albastru lac al țării. Reprezintă o zonă nemapoimenită de relaxare și de detașare față de stresul din oraș. Este situat lângă satul Aghireș, iar toți cei care l-au vizitat au considerat că este o zonă de poveste și mult mai diferită decât multele locuri cu lacuri din țara noastră.

Lacul s-a format pe locul unei foste mine de caolin (argilă albă), aparținând de Exploatarea Minei Aghireşu. Această mină a fost inundată de izvoarele subterane, care au pătruns prin pânza freatică fragilă a caolinului. De asemenea, în aceste gropi s-au adunat apele meteorice, iar terenul nisipos din jur a fost sculptat şi el de şiroaiele de ploaie. Peisajul este unul nemaipomenit, întruchipând păduri verzi, șoroaie de nisip format din argilă, care dă senzția de plajă, iar albastrul apei dă locului un caracter aparte.

Rezervația naturală Focul Viu

În Valea Milcovului, în satul Andreiașul de Jos se află un loc unic în Europa, Focul Viu. Acest loc este denumit așa de către localnici datorită flăcărilor care ies din pământ, care se formează fără niciun ajutor uman. Acest fenomen are loc din cauza emanațiilor de gaze, care mențin flăcările cu ajutorul soarelui, fiind de o frumusețe rară și un fenomen rar întâlnit. Puțină lume cunoaște acest loc, fiind nepromovat și cunoscut în mare parte doar de către cei care locuiesc în apropiere. Este un fenomen unic în Europa, însă puțini români cunosc câte ceva despre acest fenomen spectaculos și unic.

Rezervația geologică a luat naștere în anul 1973, când a fost înscrisă ca arie protejată prin lege, fiind cea mai mare de acest tip din țară. Este considerată monument al naturii și face parte din obiectivele rare ale României.

Flăcările care ies din pământ se înalță uneori la circa 50 de metri de sol sau chiar mai mult în cazul cutremurelor.

Photo by moein moradi from Pexels:

Delta Banatului

Despre Delta Dunării a auzit toată lumea, însă Delta Banatului este un loc foarte asemănător, dar nu chiar atât de cunoscut. Aceasta se află în județul Timiș și a apărut ca urmare a faptului că mai multe mlaștini au ajuns aproape să se unească. În această zonă se regăsesc aproximativ 40% dintre speciile de păsări ale țării. Delta Banatului este spectaculoasă prin multitudinea de animale descoperite acolo, fiind o rezervație naturală extraordinară.

Photo by Andrei Prodan from Pexels:

Câteva dintre speciile care se regăsesc în această zonă sunt pe cale de dispariție, acestea mai putând fi întâlnite exclusiv în Delta Dunării. Viețuitoarele din această zonă sunt protejate prin lege, Delta Banatului fiind considerată un sanctuar al păsărilor, fiind descoperite o multitudine de specii interesante. Tot aici, trăiesc și mistreți sau alte animale mici, iar vegetația extrem de bogată contribuie la o atmoseferă asemănatoare cu un paradis natural, fiind o zonă extraordinară și care merită descoperită cu orice preț.

Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului este un loc special în țara noastră, numele său fiind ales după o legendă veche despre un bei care se spune că s-ar fii îndrăgostit de o fată din zonă. Iubirea lor era una interzisă, de aceea se spune că fata ar fi fost omorâtă.

Lacul Ochiului Beiului se află in Parcul Național Cheile Nerei Beușnița si este înconjurat de munții Aninei si Locvei. Lacul se întinde pe o suprafață de 20 de metri si are o adâncime de 6 metri. Este situat in apropierea celor trei cascade ale râului Beușnița, cât si de ruinele cetății medievale Ilidia, construind împreuna un traseu turistic de neegalat in diversitate si farmec.

 Lacul este alimentat de un izvor care îl împiedica să înghete iarna, și are o culoare turcoaz care ii oferă un aspect deosebit. Datorită temperaturii apei, în timpul iernii aici poposesc păsari migratoare precum stârci cenușii si rațe sălbatice. Se spune ca lacul este fermecat si ca in noaptea de Sânziene aici vin „ielele să se îmbăieze si să danseze pâna în zori de zi”.

https://www.instagram.com/p/CWIDOjdoL0l/?utm_source=ig_web_copy_link