De la hobby la profesie: povestea unui producător muzical

In afara studiului universitar la Universitatea Politehnică din București, in domeniul Inginerie Mecanică si Mecatronică, el și-a dezvoltat si alte abilitați cum ar fi dezvoltarea web, automatizare, realitatea și jocuri și design grafic, web design si animații. Acum, după 5 ani de activitate in domeniu, el se specializează in genurile Hip-Hop/Rap/Trap, EDM si Dancehall, colaborează cu artiști in devenire si ajuta la înregistrarea si promovarea pieselor lor online.

Inceputul

Ștefan Arsene, Un tânăr care s-a născut cu o pasiune pentru muzica, a început să experimenteze cu acest domeniu încă din clasele primare, formând o mică trupă cu colegii săi de scoală. In această perioadă, el a făcut cunoștința cu un program de mixaj numit Virtual DJ Home, care i-a permis să-și dezvolte abilitățile in acest domeniu. Prin 2012-2013, el a descoperit programul FL Studio, care îl folosește si astăzi, si prin munca si studiu constant, el a reușit să-și dezvolte abilitățile si sa realizeze primul său instrumental in 2018.

“In afara studiului universitar la Universitatea Politehnică din București, in domeniul Inginerie Mecanică si Macaronică, am dezvoltat si alte abilități cum ar fi dezvoltarea web, automatizare, realitatea și jocuri și design grafic, web design si animații.”

Ștefan Arsene

Oportunitatea din lumea muzicii

El a avut oportunitatea de a cunoaște diverse persoane din lumea muzicii și de a colabora cu acestea, și a învățat multe despre domeniu prin interacțiunea cu acestea si cu studiourile muzicale. El a învățat să se exprime prin muzica si a realizat importanta si implicațiile de a fi DJ și interacționând cu publicul prin muzică. El este mereu in căutarea oportunităților noi si a provocărilor, și in același timp, încearcă să se diferențieze prin munca sa și prin creativitatea sa.

Remix realizat de catre Ștefan

El nu se definește prin un anumit gen sau nume, ci prin dorința de a fi cineva și de a aduce ceva nou sau o variantă mai bună a ceea ce există deja. El își dă seama că aceasta categorie este dificil de atins și necesită multă muncă, un stil unic și cunoașterea de sine. El înțelege, de asemenea, că anumiți artiști din trecut nu pot fi înlocuiți niciodată, fiind numiți “regi” ai diferitelor perioade de timp sau a unui gen muzical.

Tech House Mix | Christmas 2022 – KVMIZE (126 BPM)

Adaptarea Și evolutia in industria muzicala

O perspectiva asupra evoluției industriei muzicale, care arata că, deși schimbările și evoluția pot avea un impact asupra persoanelor, acesta nu este un afectat într-un mod negativ. In același timp, opinia personală a lui Ștefan Arsene este ca muzica bună din trecut nu se compară cu ce este in prezent, considerând prezentul ca fiind mult mai slab.

Pentru mine, prezentul este mult mai slab.

Ștefan Arsene

O cĂlĂtorie de descoperire a propriei creativitati

Ștefan nu are un idol sau un exemplu pe care îl urmează in domeniul muzicii. El se concentrează pe autocunoașterea si crearea unui stil unic care îl poate reprezenta pe el însuși. Pasiunea pentru muzica este nativa si nu a fost influențata de alți factori. Scopul lui Ștefan este sa arate cine este si sa fie printre cei mai buni in domeniul muzicii. Creativitatea si motivația vine din trăiri, sentimente, experiente, persoane si dorința de a face ceva cu viata si in acest domeniu.

Un inginer proiectant care Și-a dezvoltat abilitaȚile

Pe lângă producția muzicala fiind un hobby in paralel Ștefan se dedica și pentru crearea de conținut pentru propria distracție pe platformele online precum Youtube si Twitch. El are ani buni de experienta in editarea foto-video și este un freelancer in domeniul dezvoltării web si web design-ului. In plus, el lucrează in domeniul sau de facultate ca Inginer Proiectant, arătându-si versatilitatea și dorința de a se dezvolta și in alte domenii.

“Pe lângă producția muzicala fiind un hobby in paralel, ma dedic și pentru crearea de conținut pentru propria distracție pe platformele online precum Youtube si Twitch. Am ani buni de experiență in editarea foto-video și sunt un freelancer in domeniul dezvoltării web si web design-ului. In plus, lucrez in domeniul meu de facultate ca Inginer Proiectant, arătându-mi versatilitatea și dorința de a ma dezvolta și in alte domenii.”

Ștefan Arsene
Un videoclip realizat de catre Ștefan pentru canalul sau de Youtube “FANE”