De la hobby la afacere: Succesul unui dansator din Botoșani

Un tânăr din Botoșani, pasionat de dans, a transformat visul său într-o poveste de succes internațional. După ce a dansat pentru artiști români și a cucerit scenele din China, Gabriel Apetroae a adus în România o nouă viziune asupra dansului prin studio-ul Project 88, devenit un punct de referință pentru dansatorii din Cluj și din întraga țară.

Cum a luat naștere dorința de a fi în lumina reflectoarelor?

Pentru Gabriel, dansul a fost mai mult decât un simplu hobby- a fost o chemare.

„M-am apucat de dans din dorința de a face ceva diferit, ceva care să îmbine arta cu sportul, într-un mod sănătos și distractiv, dar și din dorința de a fi pe scenă, în lumina reflectoarelor,” își amintește el.

Această pasiune l-a motivat să își perfecționeze tehnica și să își transforme visul în realitate. În scurt timp, datorită talentului și ambiției sale, a intrat în atenția artiștilor din România, alături de care a participat la numeroase concerte, spectacole și evenimente.

„Datorită ambiției, muncii și a pasiunii pe care am avut-o de-a lungul anilor, am ajuns să fiu contactat de către anumiți reprezentanți ai artiștilor, pentru diferite proiecte, evenimente, spectacole și concerte,” povestește dansatorul.

China- provocarea care m-a atras instant

Drumul spre succes l-a dus pe Gabriel departe de casă, în China, unde a trăit o experiență care i-a schimbat viața.

„Am ajuns în China pentru că doream să trăiesc o experiență nouă. Simțeam că era momentul să ies din zona de confort și să explorez o cultură complet diferită. Am simțit cumva că acest lucru va veni spre mine mai devreme sau mai târziu.” spune el. 

Totul a început cu un telefon primit de la un prieten care i-a oferit o oportunitate: un contract de 6 luni pentru a dansa și a coregrafia, însă, cele 6 luni s-au transformat în 3 ani de experiențe incredibile.

„China mi-a oferit o lecție de viață despre adaptabilitate, perseverență și deschiderea către noi noi modalități de a crea și de a exprima” afirmă el. 

În această perioadă petrecută în China, Gabriel a lucrat cu diferite școli de dans, artiști, show-uri TV și concerte. Acolo s-a născut ideea Project 88.

Project 88- două drumuri de succes unite de pasiune

Studio-ul project 88 a luat naștere din dorința de a îmbina pasiunea pentru mișcare cu profesionalismul și creativitatea. De altfel, numele său are o semnificație specială:

„În cultura chineză, numărul 88 simbolizează norocul și prosperitatea. Cele două cifre 8 sugerează două drumuri de succes și o dublă prosperitate,” explică dansatorul. 

Acest concept a prins viață mai întâi în China, unde a devenit rapid un centru de creativitate și disciplină. Ulterior, studio-ul a fost adus și în România, în Cluj-Napoca, devenind un loc în care dansatorii pot să își dezvolte cariera și să își descopere potențialul.

„Scopul nostru este să inspirăm generațiile viitoare să-și descopere potențialul,” spune fondatorul. 

Impactul și viitorul Project 88

Astăzi, Project 88 este mai mult decât un studio de dans- este o comunitate. Instructorii sunt invitați la workshop-uri în întreaga țară, iar dansatorii participă la competiții și evenimente de mare amploare. În fiecare an, studio-ul pune în scenă evenimente care atrag atât artiști, cât și public pasionat de artă.

Pentru viitor, Gabriel și echipa sa au planuri ambițioase: vor să extindă Project 88 și să promoveze dansul ca formă de artă și terapie.

Dance is the timeless interpretation of life– Shah Asad Rizvi

Până azi, echipa competițională Project 88 a participat la nenumărate competiții internaționale și a fost invitată la evenimente, precum: World of Dance, Ido, Sports Festival, meciurile echipei de baschet din Cluj, U BT, cu care au semnat un contract sezonul trecut.

De la scenă la sală: Workshop-uri de dans conduse de fondatorul Project 88 în toată țara

Fondatorul Project 88 nu doar că a inspirat tinerii dansatori din Cluj, dar și-a extins viziunea în întreaga țară. De-a lungul anilor, Gabriel a fost invitat în numeroase orașe din România pentru a preda workshop-uri de dans, împărtășind experiența sa acumulată pe scenele internaționale.

În cadrul acestor workshop-uri, participanții au avut ocazia să învețe coregrafii complexe, tehnici de perfecționare a mișcării și au descoperit cum să pună pasiune în fiecare pas de dans.

„Pentru mine, aceste workshop-uri sunt mai mult decât o oportunitate de a preda. Sunt despre a crea o legătură cu oamenii care iubesc dansul și despre a le arăta că este posibil să-ți urmezi visurile," afirmă Gabriel.

Prin intermediul acestor evenimente, Project 88 și-a consolidat poziția ca brand în dansul românesc, devenind sinonim cu excelența, profesionalismul și inspirația.