Cum se realizează un machiaj de zi simplu, natural și rezistent?

Produsele de make-up fac parte, în prezent, din rutina de îngrijire a tot mai multor femei. Fie că sunt folosite pentru a estompa micile imperfecțiuni sau pentru a conferi un look chic, nu trebuie uitat faptul că machiajul are menirea de a pune în evidență fizionomia persoanei, și nu de a-i schimba profund înfățișarea.  Odată identificat tipul de ten, este foarte important ca produsele folosite să răspundă necesităților acestuia, pentru o rezistență de lungă durată. În realizarea machiajului zilnic există câteva etape simple de urmat, care oferă un aspect natural și sănătos:

1.Pregătirea tenului:

Primul pas reprezintă întotdeauna cea mai importantă parte a oricărei activități. În acest context, pregătirea tenului începe cu utilizarea unei loțiuni micelare care curăță tenul eficient, lăsând pielea curată și tonifiată. În continuare, pentru a asigura aderența produselor și rezistența machiajului, se recomandă utilizarea unui primer pentru față care împiedică tenul să lucească.

2. Fond de ten: 

Odată îndeplinit pasul anterior, urmează aplicarea fondului de ten a cărui nuanță trebuie să corespundă culorii pielii. În alegerea acestuia se va ține cont de faptul că un machiaj de zi necesită un fond de ten cu aspect natural și textură fină, care nu va încarcă prea mult porii. Acesta poate fi urmat de aplicarea unui corector menit să reducă urmele de oboseală. Un strat ușor de pudră fină poate fi aplicat pentru fixarea fondului de ten și nu în ultimul rând, blush-ul, în subtonuri roz deschis sau galbene.

3. Machiajul ochilor și al sprâncenelor:

Cei mai mulți oameni consideră că modul în care își aranjează sprâncenele influențează cel mai mult aspectul feței. Recomandarea make-up artiștilor este aceea de a începe prin a utiliza o ceară specială pentru a fixa forma acestora și fard/gel în tonuri de maro, pentru a umple golurile și a da contur.

În ceea ce privește machiajul ochilor în viața de zi cu zi, o paleta de farduri neutre va conferi un aspect luminos chipului. Cu un creion alb, conturează ușor pleoapa inferioară, obținând vizibil senzația de profunzime a privirii. Rimelul va accentua mai apoi genele, printr-un efect de bogăție și volum de lungă durată.

4. Machiajul buzelor:

Ultimul pas și cel mai simplu în realizarea machiajului zilnic este înfrumusețarea buzelor. Deși nu este obligatoriu, creionul de buze poate fi folosit pentru aderența mai eficientă a rujului. Printre culorile recomandate de specialiști pentru gloss-uri se numără:  Beige Plume, Rose, NudeBeige,  Embellishment, Mocha, Juicy Peach, Pink Nude, Misty Mauve.

Artistry, în colaborare cu Amway, vă pune la dispoziție o gamă variată de cosmetice profesionale, disponibile aici.

One Comment

Comments are closed.