Cum să supraviețuiești fără apă în secolul XXI?

De la mochete care înlocuiesc gazonul, până la conducte de apă vechi de  câteva decenii, Bacăul devine un oraș al surprizelor, generator de virale.

E iulie, mijlocul verii, fix perioada aia din an în care nu ți-ai dori să rămâi fără apă. Totuși, te împaci cu gândul că trăim într-o societate civilizată și că acest lucru ar fi imposibil, până te trezești într-o dimineață pe fundalul vocilor vecinilor: “IAR N-AVEM APĂ?! CE PĂZEȘTE PRIMARUL ĂLA? ”. Și ăsta e momentul în care trebuie să aplici tehnicile de supraviețuire învățate anterior, întrucât nu ești la prima experiență de acest gen.

1. Fă rezerve de apa!

Mergi de urgență la supermarket, rafturile cu apă se vor goli în câteva ore. Va fi bătălia mai aprinsă decât este de Black Friday, iar cozile la casele de marcat vor fi mai lungi decât cozile la icoanele făcătoare de minuni. Și nu e o idee bună să te lași în baza primăriei că îți va pune la dispoziție apă, procesul durează,trăim în România.

2. Nimic nu se pierde, totul se transformă.

Ai folosit un bidon de apă să te speli pe mâini și te simți vinovat? Nu-i nimic, apa aia e bună si să speli vreo patru farfurii la prânz.

3. Nu mânca în oraș.

Asta dacă nu vrei să contactezi ceva boli ciudate. Nici oamenii ăia n-au apă ca să îți prepare ție cele mai sofisticate, sau mai puțin sofisticate feluri de mâncare.

4. Nu te îmbolnăvi în perioada asta.

Da, se epuizează și rezerva de apă a spitalului. Programează-ți corpul în așa fel încât să nu îți facă și el vreo surpriză tocmai acum. În cazuri disperate,mergi la un spital din alt oraș, e foarte posibil să ți se acorde prioritate.

5. Nu folosi autobuzul. De fapt, nu ieși din casă!

Transportul în comun îți asigură o moarte lentă, dar sigură. Dacă ai totuși curaj să ieși în societate, evită spațiile aglomerate, traversează imediat ce vezi grupuri mari de oameni și fugi de spațiile închise.

6. Ai apă, ești rege.

Se prea poate să ai noroc și la tine în cartier să nu se fi luat apa. Ăsta e momentul în care toate neamurile, toți prietenii si toți prietenii prietenilor vor apela la serviciile tale de lux.

7. Hidrofor.

Hidroforul devine prietenul tău cel mai bun în asemenea situații. Cei de la ROMSTAL au niște oferte bune, care te pot scăpa de chinul conductelor orașului. Mai mult, îți pot asigura si o viață socială înfloritoare: vei fi printre puținele persoane curate din oraș și vei ieși clar în evidență.

Așadar, data viitoare ține cont de aceste reguli dacă nu vrei să mori de o boala încă nedescoperită. Și nu în ultimul rând, fa-ți prieteni care au mereu apă. Niciodată nu poți ști când se mai sparge vreo conductă.