Cum să îți întărești sistemul imunitar în sezonul rece

Pe durata sezonului rece sistemul nostru imunitar este mai slab, fapt care ne expune organismul la afecțiunile asociate cu acest sezon. 

Ce măsuri ar trebui să luăm pentru a preveni acest lucru?

Cel mai bun prieten al unui sistem imunitar puternic este o alimentație sănătoasă. Printr-o alimentație sănătoasă înțelegem consumul de alimente bogate în vitamine, precum: portocale, cătină, carne de pește, germeni de grâu și multe altele.

Cele mai importante vitamine în sezonul rece sunt: vitamina C (se gasește în lămâie, portocale, maceșe, coacăze, ardei iuți, ardei verzi, cătină, brocoli, varza), vitamina D (se găsește în carnea de pește, gălbenușul de ou, lapte și în uleiul de cod) și zincul (se găsește în: germenii de grâu, semințe de dovleac, nuci, semințe de in).                        

În cazul în care programul dumneavoastră este prea incărcat și mersul la piață pentru a cumpară fructe și legume reprezintă un lux puteți apela cu încredere la sucurile naturale. Sucurile naturale făra coloranți, zaharuri și arome naturale sunt echivalentul fructelor proaspete.

În cadrul fiecărei mese se recomandă consumul de grăsimi slabe deoarece anticorpii care ajută la eliminarea bacteriilor sunt formați din proteine.

Exercițiile fizice sunt de asemenea o modalitate de întărire a sistemului imunitar, iar pe de altă parte ajută la reducerea stresului. Cel mai eficient exercițiu fizic în timpul sezonului rece este jogging-ul. 

Dacă reușiți sa aveți o alimentație sănătoasă, combinată cu puțin sport veți reduce semnificativ șansele de a vă imbolnăvi în această iarnă.

Publicație: Adevărul

Sponsor: SLooP