Cum să folosești un sistem digital de comandare, direct din restaurant, prin Menoo

Meniurile digitale devin cele mai relevante ustensile pentru restaurantele de pretutindeni. Deși noul trend din HORECA a luat naștere în 2020, odată cu pandemia de COVID-19, aplicațiile care permit clienților să vizualizeze și să comande produse, direct din restaurant, o să continue să crească în popularitate chiar și în următorii ani.

De ce un restaurant, un bar sau o cafenea ar avea nevoie de un sistem de comandare contactless? Uite câteva beneficii:

  • Workflow eficientizat, pentru personal
  • Timp de așteptare redus, pentru clienți
  • O mai mare protecție împotriva noului virus
  • Lărgirea masei de clienți
  • Update-uri rapide pentru produsele din meniu

Acum, fiindcă ți-am stârnit interesul, în acest articol îți vom prezenta cum un clint al restaurantului tău va putea folosi unul dintre cele mai populare sisteme de comandare din România.

Ce este Menoo?

Menoo este meniu smart, un sistem de comandare pentru clienți, dar și unul de gestionare a comenzilor pentru personal. Practic, Menoo, prin toate extensiile sale, reunește toate părțile afacerii tale, ajutându-te să eficientizezi procesul de lucru din restaurantul tău.

Meniul digital are 3 părți componente:

  1. Platforma online, dedicată managerilor de localuri. Poți adăuga produse în meniul tău digital și să atribui roluri personalului tău.
  2. Aplicația Manage Menoo, care permite personalului să fie notificați în legătură cu: comenzile plasate, cererea notei de plată sau notițele adăugate de client.
  3. Aplicația Menoo, dedicată clienților, și despre care vom vorbi în rândurile care urmează.

Cum comanzi prin Menoo?

1. Scanează codul QR

Atunci când se așază la masă, clientul tău va găsi un pliant cu un cod QR unic, printat pe acesta, dar și pașii pe care trebuie să îi îndeplinească pentru a accesa meniul digital. Deschide camera telefonului, centrează codul QR, iar o nouă pagină se deschide pe ecran. Magie! E meniul restaurantului tău.

Scanarea codului QR, și accesarea meniului digital. © Menoo

2. Comandă din aplicație

Aplicația Menoo poate să fie găsită atât pe Google Play, cât și pe App Store. Descărcarea acesteia durează mai puțin de un minut! Interfața aplicației este dezvoltată astfel încât să fie prielnică cu orice tip de utilizator de smartphone, astfel, chiar și un om care folosește un telefon smart de mai puțin timp, să poată comanda, să cheme chelnerul sau să scaneze codul QR cu camera.

©Menoo

Produsele localului tău vor fi organizate pe categorii, iar clientul va comanda exact ca și într-un magazin virtual.

3. Cheamă chelnerul, sau cere nota printr-o apăsare de buton.

După ce clientul a finalizat comanda, acesta poate să ceară nota, sau să cheme chelnerul.

Acesta are chiar și o secțiune specială pentru a alege dacă vrea să plătească cu cardul, sau cash.

Acum că știi cum funcționează Menoo, vrem să îl încerci! Primești o lună gratuită, ca să încerci sistemul nostru de comandare digitală în restaurantul tău! Alătură-te zecilor de restaurante partenere Menoo, aici.