Cu motivație, de la 5 la 350

Și dacă nu faci ce iubești în viață, atunci cum o trăiești?

Mara Dan – coregraf

MUZICĂ ȘI PAȘI

  Dans, muzică și armonie, poate suna totul foarte frumos. E vacanța de iarnă, relaxare, odihnă, sărbători, timp liber. Însă nu și pentru echipa Bounce Factory Dance Studio România din Târgu-Mureș. Muncă și organizare: acestea sunt cuvintele ce plutesc în sala de dans. 

AICI NU SE STĂ, SE DANSEAZĂ

  Este o zi obișnuita de duminică, însă repetițiile pentru spectacolul de Crăciun sunt  în toi. “Aici se găsește puterea de a te antrena ore în șir uitând de durere și de trecerea timpului” , susține Roxana Sîmpetrean, o elevă a școlii de dans. “E o școala de dans pentru că antrenamentele sunt de luni până duminică, iar munca zilnică nu este în zadar. O facem pentru noi, pentru spectacole și competiții, învățam să ne exprimam prin dans, învățam să simțim și să fim cine suntem”, adaugă aceasta.  

  Se dă drumul la muzică și totul se transformă, oamenii prind energie, podeaua sare deodată cu mișcările artistice a fetelor. Ele sunt cele mai tinere antrenoare din BF Dance Studio. La rândul lor au fost doar simple participante la diferite workshopuri și antrenamente, însă cu timpul au ajuns antrenoarele de astăzi învățând copii mișcările ce le-au acumulat până în prezent.

Mara Dan, Alexandra Dodoși, Ioana Suciu, Mikela Biborka – câteva dintre antrenoarele noi

UNU,DOI,TREI.. START

 E o nouă zi, iar astăzi e un nou invitat. Un workshop susținut de Simone Ginanneeschi, “our master” cum este numit aici, umple sala de participanți de diferite vârste. One, two, three.. se aude tare în sala de dans. Toată lumea execută mișcările maestrului. Totul se conturează în cele 2 ore de dans, la unii mai repede, la alții mai greu.

  Coregrafia este complicată, pentru un nivel mediu, însă pe fețele tuturor se poate observa plăcerea de a dansa. Simone încearcă sa ajute fiecare participant cu explicații cât mai clare. Ii este drag să predea și mai ales să vadă noi talente și suflete dăruite pentru lumea dansului:


I know it’s not an easy choreography, it only takes patience and dedication. I love to see kids and teens who love dancing, so I try to help everyone.

Simone Ginanneeschi

DE LA MISS BOBOC LA ANTRENOR

  O mică antrenoare? Un vis împlinit? O familie? Sunt câteva dintre cuvintele pe care Mara Dan, coregrafă la BF Dance Studio le-a menționat. Mara este studentă la medicină în Târgu-Mureș. Zâmbetul larg și pasiunea pentru dans au adus-o în lumina reflectoarelor. De la Miss Boboc la Colegiul Național Unirea, la studentă în una dintre cele mai mari universități de medicină din țară – UMF, acum la antrenor de dans, acestă tânără dorește mai mult.

  Coregrafia de astăzi va fi predată de Mara Dan. Este una dintre preferatele ei deoarece se poate spune că te face să ieși din zona de confort. O mică reprezentare a dansului ce urmează să fie învățat de cei prezenți la sala de dans este oferită de către aceasta la începutul antrenamentului.

SCOP ȚINTIT, SCOP ATINS

  Pentru viitor, planurile echipei de dans nu se termină aici. Deși spectacolul de Crăciun a fost un succes, acestea doresc ca Bounce Factory Dance Studio România să ajungă să fie cunoscută și internațional. E doar început de an, însă proiectele sunt puse deja pe foaie. Mai e nevoie doar de un pix și o bifă pentru fiecare reușită a lor.


  Părăsesc studioul de dans cu sufletul la gură. Căldura umană ce încarcă atmosferă din acea cameră micuță, ascunsă într-o clădire mult prea greu de zărit, și-a lăsat amprenta asupra mea, și cu siguranță și asupra tuturor copiilor și tinerilor de pretutindeni ce au călcat în încăpere neștiutori, dornici să-și fructifice vocația, și au plecat cu zâmbetul desenat pe față.


E un simplu grup de oameni ca oricare altul, dar capabil să-și materializeze pasiunea cum puțini reușesc să o facă.

Ioana Suciu – coregraf