Crimă, complot și mister în ,,Amsterdam”, noul film al lui David O. Russell

actorii principali ai filmului Amsterdam

Thrillerul mult așteptat ,,Amsterdam” este o nouă producție epică, înzestrată de crimă și conspirații a lui David O. Russell. Această nouă experiență cinematografică, care a avut premiera pe data de 14 octombrie în toate sălile de cinema, este condusă de o multitudine de actori celebri și îndrăgiți în lumea Hollywoodului, precum: Robert De Niro, Christian Bale, Margot Robbie, Zoe Saldana, Anya Taylor-Joy si Taylor Swift.

poster al filmului Amsterdam
Poster al filmului Amsterdam (sursa foto: IMP Awards)

Directorul și regizorul, David O. Russell a început procesul acestei creații în urmă cu 5 ani și s-a asigurat ca va aduce la un loc unii dintre cei mai talentați și mai inlfluenți artiști ai secolului 21 pentru a spune o poveste prin acest film. Russell atestă că acest film are la bază subiectul prieteniei, declarând că ,,Prietenia şi dragostea sunt la temelia filmulul şi pentru mine cel mai important lucru este prietenia dintre aceste personaje. Prietenia dintre Harold Woodman şi Burt Berendsen (şi ulterior Valerie Voze) este deosebit de importantă, iar pactul pe care îl încheie pentru a avea grijă unul de celălalt şi a nu se lăsa să moară este pilonul poveştii.

Plot

Actiunea are loc în New York în anul 1933 când trei prieteni devin martori la o crima, ajungând principalii suspecți și să se afle în mijlocul descoperirii unui complot care a marcat istoria Americii.

Astfel, acești camarazi o sa pornească într-o călătorie împreuna, o aventură spre căutarea adevărului care le va pune în prag întorsături de situație neobișnuite și șocante.

Trailerul oficial al filmului Amsterdam

Producție și distribuție

Acest proiect a debutat încă din ianuarie 2020, când Christian Bale a fost anunțat ca și actor principal, urmând ca o lună mai târziu să fie anunțată și participarea lui Margot Robbie. Primele zile pe platourile de filmare ar fi trebuit să se desfășoare la început de aprilie 2020, dar în urma pandemiei acestea au fost fost amânate până în vara lui 2021.

Inițial a fost anunțată și implicarea lui Michael B. Jordan, dar acesta a renunțat înainte de începerea producție din cauza conflictelor de programare, fiind înlocuit de John David Washington. Restul distribuției a fost dezvăluit treptat între luna ianuarie și iunie 2021, anunțându-se nume puternice precum: Robert De Niro, Zoe Saldana, Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Mike Myers și Taylor Swift.