Cine zicea că olăritul e lame?

De multe ori când ne gândim la artă ne imaginăm o pictură celebră, o capodoperă muzicală sau un poem cunoscut de toată lumea, însă puțini se duc cu gândul la acest meșteșug underrated – olăritul.

Ce s-a întâmplat cu olăritul? A devenit prea comun și ne-am obișnuit cu el sau nu merită să vorbim despre el pentru că nu e în vogă? Probabil majoritatea asociază olăritul cu acele vase simple, maro, lipsite de viață, dar în realitate, magia artei poate transforma până și acele vase boring în ceva care să ajungă un trend. 

Procesul e unul destul de îndelungat și costisitor și necesită precizie și multă răbdare, dar în final, rezultatul face tot efortul depus să merite.

Partea bună este că, oricât de netalentat ai fi, tot o să reușești să creezi ceva folositor. Poate tu ai vrut să-ți faci o farfurie și a ieșit o scrumieră, sau poate ai vrut să faci o cană și a ieșit un suport pentru creioane. Oricum am schimba scenariul, cu siguranță o să poți să-ți transformi creațiile în ceva de care o să ai nevoie mai devreme sau mai târziu. 

Partea și mai bună este că handmde-urile sunt la modă, așa că dacă ai nevoie de un cadou și ești în pană de idei, cu siguranță nu vei da greș cu o cană făcută de tine .

Partea extraordinară este că obiectele din ceramică sunt foarte customizabile, fie că vorbim de formă, culoare sau design, ceea ce este destul de convenabil dacă vreodata ai vrut să ai un bol cu personajul tău preferat. 

Până la urmă, olăritul nu e așa de plictisitor nu? Dacă te-am convins, poți arunca un ochi peste site-ul Ceramica de Nocrich de unde poți alege dintr-o mare varietate de obiecte prelucrate din lut.