Cele mai întâlnite preparate din bucătăria mexicană

Nachos

Este o mâncare care constă in tortilla din porumb crocant în formă triunghiulară, servită cu branză. Numele preparatului ”nachios” vine de la inventatorul acestuia Ignachio Anaya. Nachos este o mancare mexicană faimoasă din porumb, care poate fi făcută rapid și servită ca snack sau poate fi preparată cu mai multe ingrediente și să devină o masă în toată regula.

Burrito

Este ruda îndepărtată din Mexic a mult mai cunoscutei pe la noi shaorma. Diferența constă în faptul că legumele din shaorma sunt majoritar crude, pe când cele din burrito sunt semi-preparate înainte.

Churros

Churros-urile sunt niste gogoși sub formă de bastonașe, crocante la exterior și pufoase la interior, servite cu sos de ciocolata.

Tacos

Un taco este preparat pe bază de carne condimentată servită într-o lipie de porumb împreună cu legume sosuri. Există mai multe adaptari ale rețetei de taco.

Quesadilla

Are două părți de bază: tortilla și umplutura. Tradițional, tortilla se prepara din făină de porumb. Umplutura de bază la quesadilla este brânza, lucru ușor de dedus din chiar numele preparatului, “quesa” înseamnă brânză. Dacă, pe lângă brânză, hotărâți să adăugați și carne fiartă sau friptă, tăiată sau ruptă în fâșii.

Mai multe preparate mexicane și  rețete gasiți în cartea: Eva’s Kitchen: Cooking with Love for Family and Friends.