Cele mai eficiente metode pentru slăbire

1. Mersul

Activitatea pe care o realizăm zilnic pentru a ne deplasa. Prin realizarea ei se ard 180-300 kilocalorii pe ora. Nu necesită echipament specific sau alte lucruri sofisticate. Poate fi realizat oriunde: acasă, mall, serviciu, parc etc.

2. Alergarea

E tot un mers, doar că mult mai rapid. Nu e foarte fun dacă o faci singur. Sau poate pentru unii e, mai ales când au în căști muzica preferată. Viteză crește semnificativ față de mers, la fel și ritmul cardiac. Ce rezultă? Mai multe kilocalorii arse, anume între 600 și 1000 pe oră. Sună bine, nu? Totuși, alergarea implică și riscuri, principalele fiind legate de accidentările la nivelul articulațiilor. Se recomandă schimbarea frecventă a încălțămintei sau alergarea pe nisip.

Deținătorul recordului mondial în proba de 100 de metri la atletism, Usain Bolt, a citat: “”M-am antrenat patru ani pentru a alerga 9 secunde. Unii oameni nu vad rezultate in doua luni si renunta.” Nu se aplică doar în atletism, ci și în viața cotidiană.

3. Înotul

Dacă ai frică de apă, ar fi bine să te reorientezi către altceva. Totuși, înotul protejează articulațiile, realizarea lui arzând între 400 și 600 de kilocalorii pe oră și, totodată, dezvoltând majoritatea mușchilor scheletici, în special trapezul și pectoralii. Poți fi și tu următorul David Popovici dacă începi de acum.

4. Ciclismul

Prima activitate din listă care necesită echipament. O bicicletă. Nu e o investiție foarte mare (Asta doar dacă nu vrei tu să fie), prețurile bicicletelor începând de la 150 de euro. Prin ciclism se ard între 500 și 700 de kilocalorii pe oră, iar singurele accidentări ce pot apărea sunt cauzate de căzături sau poziționarea incorectă a individului pe bicicletă (rar întâlnite, dar posibile). Recomand cu căldură ciclismul, în special pe cel pe șosea, viteza și adrenalina fiind la alt nivel.

5. Antrenamentul de circuit

Constă în realizarea de exerciții ce implică, greutatea corpului sau greutăți suplimentare pentru o perioadă de timp bine stabilită și pauze măsurate. Acest tip de antrenament este cunoscut drept “High intensity interval training” sau “H.I.I.T.”. Pe lângă faptul că se ard între 450 și 700 de kilocalorii pe oră prin realizarea sa, acesta ajută și la tonifierea musculaturii.

6. Cățărările montane

Ajută la dezvoltarea musculaturii membrelor superioare și inferioare, oferind totodată o vedere nemaipomenită, creând adrenalină și plăcere (Asta dacă nu ai frică de înălțimi). E un mod plăcut de a petrece timpul, în special dacă locuiești într-o zonă montană, pentru a avea acces mai ușor la acest tip de acțiune. Cățărările montane provoacă arderi de 340-500 kilocalorii pe oră.

7. Deficitul caloric

Deficitul caloric constă în diferența dintre kilocaloriile consumate și arse. Primul pas către slăbire trebuie facut în bucătărie, așa că deficitul poate fi oricât de mare. În teorie. În practică, nu e chiar așa. Se recomandă pierderea a 1% din greutate pe săptămână pentru a menține o stare de sănătate generală bună și a pierde țesut adipos în procent cât mai mare, evitând pierderea masei musculare. Pentru a afla câte kilocalorii trebuie consumate zilnic pentru a realiza acest lucru, recomand aplicația celor de la Under Armour numită “MyFitnessPal”, unde sunt disponibile toate alimentele de pe piață.

Concluzie

În încheiere, țin să menționez că toate activitățile menționate sunt perfecte pentru slăbit, totul depinzând de preferințele, dorințele și voința fiecărui individ. Tot ce contează este să fie încercate, analizate, iar mai apoi finalizate. Rezultatele necesită întotdeauna muncă.