Cele mai eficiente metode pentru ameliorarea mahmurelii

Un cocktail în plus la petrecerea de Revelion şi deja ştii că în dimineaţa următoare te vei trezi cu cea mai groaznică durere de cap. Mai jos vei găsi câteva remedii oferite de experţi pentru a scăpa cât mai repede posibil de mahmureală, chiar dacă aceasta nu poate fi prevenită cu niciun tratament.

 Fă mișcare

Chiar dacă și statul în picioare reprezintă o încercare, e nevoie de multă voință să te ridici și să faci mișcare. Mișcarea nu este un truc magic, dar te poate ajută să îți restaurezi sănătatea corporală și mentală. În același timp îți ridică metabolismul, scapandu-ți corpul de toxine mai rapid. Totuși, nu este nevoie de un efort prea mare, o simplă plimbare în aer curat poate să facă minuni. Dacă mahmureala ta a atins nivelul în care nu te poți ridică să faci mișcare,este de ajuns să stai puțin afară și să inspiri aer curat.

Fă o baie

       După ce ai dormit cât de mult poți, fă o baie rece.Nu doar că te va curaţa dar te va și reîmprospăta și teva trezi la realitate. Unii oameni preferă să schimbe apă rececu cea caldă în timpul băii, iar aceasta nueste o idee deloc rea, totuși nu duce asta la extremdeoarece schimbările bruște de temperatura pot să îți dăuneze organismului.

Stinge focul cu foc

       Chiar dacă nu pare să fie o idee foarte bună,alcoolul te poate ajută la calmarea mahmurelii. Un simplu shot “bloody mary” te poate ajuta foarte mult deoarece organismul ignoră alcoolul vechi din sânge și se concentrează pe cel nou, iar sucul de roșii îți umple corpul de vitamine. Dacă în seară precedentă ai rămas fără vodka pentru “bloody mary” poți încerca un shot de “virgin mary”, înlocuind vodka cu tequila, sau chiar cu gin, oricare din cele trei funcționând.

O alimentaţie corespunzătare

Aici avem o listă de alimente care te-ar putea ajută în lupta cu mahmureală:

Murăturile. Sigur ai auzit de metodă murăturilor de a două zi după o noapte de party. De ce murăturile? Lichidul acru conţine oţet, sareşi apă, care ajută la rehidratare şi la refacerea nivelurilor electrolitice.

Supa de pui cu tăieței. Aceasta îți poate fii cel mai bun prieten la nevoie, mai ales când este vorba de mahmureală. Aceasta ajută la refacerea nivelurilor de sodiu şi de apă din organism, iar puiul conţine, de asemenea, cisteină, un aminoacid care aduce un aport de energie.

Cafeaua.Sigur când te trezesti dimineață lipsit de energie și fără chef de viață te gândeșți la delicioasă cafea cu care îți începi de obicei ziua. Ei bine consumul de cafea ţi-ar putea fii de folos deoarece cafeaua ajută la ameliorarea durerilor de cap. Aceasta are efecte vasoconstrictoare şi poate ameliora durerile de cap ce pot apărea în acest caz.

Bananele. În caz că ai poftă de un snack sau simți nevoia de a consuma dulce, bananele sunt cea mai indicată opțiune. Bananele conţin potasiu, electrolit care are un rol important în amelioararea stărilor de greaţă şi de oboseală provocate de mahmureală.

Acestea fiind spuse va uram însănătoşire grabnică dragi internauţi!

Articol redactat de: Sebastian Crişan şi Popa Marc 

Vice.ro