Cele 7 canale de YouTube pentru educație financiară pe care trebuie să le urmarești

photo of money

Educația financiară este o componentă esențială a vieții noastre, având un impact semnificativ asupra modului în care ne gestionăm resursele financiare și luăm decizii legate de bani. În era informației, accesul la informații relevante și de calitate este mai ușor ca niciodată, iar una dintre sursele de învățare din ce în ce mai populare este YouTube. Această platformă a evoluat într-un spațiu în care experții din diverse domenii împărtășesc cunoștințe, iar educația financiară nu face excepție.

Canalele de YouTube dedicate educației financiare nu oferă doar o gamă variată de informații despre gestionarea banilor, ci fac acest lucru într-un mod accesibil și captivant. Astfel, acestea sunt cele 7 canale de YouTube despre educație financiară pe care trebuie să le urmăriți pentru a vă îmbunătăți înțelegerea asupra banilor, cât și pentru a vă motiva să vă atingeți obiectivele financiare.

bărbat care ține un ziar cu pe care scrie „business”

Photo by Adeolu Eletu on Unsplash

De la sfaturi de economisire și investiții până la strategii de gestionare a resurselor și înțelegerea psihologiei financiare, aceste canale acoperă o gamă largă de subiecte, adaptându-se nevoilor diverse ale publicului lor. Prin prezentarea informațiilor într-un mod relaxant, interactiv și uneori chiar comic, aceste resurse digitale transformă procesul de învățare într-o experiență plăcută și ușor de asimilat.

Educația financiară este un demers continuu, iar aceste canale de YouTube sunt partenerii ideali în călătoria voastră către o mai bună înțelegere și stăpânire a finanțelor personale. În plus, interacțiunea cu comunitatea online a acestor canale vă oferă șansa de a învăța din experiența altora și de a împărtăși propriile cunoștințe. Prin urmărirea acestor canale, vă veți simți mai încrezători în gestionarea finanțelor personale și veți avea resursele necesare pentru a vă atinge obiectivele financiare pe termen lung.

1.Iman Ghadzi

Semnificația succesului poate fi subiectivă, deoarece fiecare persoană o definește în mod diferit. Cu toate acestea, în final, succesul se reduce la îndeplinirea visurilor tale și la faptul de a face ceva de care ești pasionat. . Antreprenorul Iman Gadzhi și-a construit imperiul de afaceri prin munca asiduă și prin decizii inteligente.

Gadzhi este fondatorul și proprietarul mai multor afaceri, inclusiv AgenciFlow, o companie de software de top care se ocupă cu automatizarea task-urilor administrative, design-ul interfeței și al experienței utilizatorului. Gents Croquet Club este o altă companie a sa și se numără în prezent printre cele mai performante proiecte NFT fiind un club exclusivist prin care membrii obțin perspective unice din domeniul afacerilor. Acest multimilionar devenit YouTuber este un susținător pasionat al educației și un filantrop dedicat. Gadzhi este cunoscut la nivel global pentru finanțarea proprie a cinci școli în Nepal, un proiect care a avut un impact pozitiv asupra a peste 2500 de copii. Tinerii de pretutindeni sunt fascinați de succesul acestuia, care a reușit sa obțină o avere mai mare de $25M până la vârsta de 22 de ani.

Modul în care Iman Ghadzi prezintă informația publicului său este unul aparte, plin de încurajări și sfaturi din experiențe proprii, prin care i-a fost ușor sa creeze o comunitate numeroasă de tineri antreprenori care îl consideră un model de urmat.

fotografie cu un laptop despre creare de conținut

Photo by Malte Helmhold on Unsplash

2. Alex Hormozi

Alex Hormozi are doar treizeci de ani, dar valoarea sa depășește deja 100 de milioane de dolari. Acest lucru este mult mai mult decât majoritatea oamenilor de vârsta sa, sau oricare vârstă, să fim sinceri.

El a devenit atât de bogat datorită a patru afaceri. O afacere de licențiere care ajută proprietarii de săli de sport să facă foarte mulți bani prin diferite strategii de marketing, o companie de suplimente pentru aceste săli, o companie de software care contribuie la vânzările acelor suplimente , și acum Aquisition.com, care investește în toate tipurile de companii și le ajută să crească până la peste 10 milioane de dolari pe an.

Este ușor să credem că Alex s-a născut norocos și că totul i-a mers bine. Dar în realitate, a trecut prin multă durere și luptă. A trebuit să facă față respingerii din partea familiei sale, să doarmă pe podea din cauza lipsei de bani și să fie păcălit, pierzând tot ceea ce a muncit timp de cinci ani, ajungând aproape să declare faliment.

Abonații săi îl urmăresc datorită tehnicilor sale persuasive de a promova un produs si de a profita la maxim de oportunitățile cu care te întâlnești pe parcursul vieții.

3.Nate O’Brien

Nate O’Brien este un tânăr youtuber specializat în conținut de educație financiară și investiții personale. Acesta a câștigat notorietate pe platforma YouTube prin crearea de conținut informativ și util despre finanțe personale. Canalul său se concentrează pe sfaturi și perspective legate de gestionarea banilor, economisire, investiții și educație financiară.Totodată, acesta își prezintă cele 13 surse de venit pentru a-și inspira abonații. Nate O’Brien discută subiecte variate legate de finanțe, inclusiv economisire, investiții în acțiuni, fonduri mutuale și investiții imobiliare. În plus, el oferă recenzii ale unor instrumente financiare și platforme de investiții pentru a ajuta publicul să facă alegeri informate în privința gestionării finanțelor lor.

Popularitatea sa se datorează, în parte, abordării sale accesibile și prietenoase a subiectelor financiare, făcând ca informațiile să fie mai ușor de înțeles pentru publicul său. Prin intermediul conținutului său, Nate O’Brien oferă sfaturi și strategii care pot ajuta oamenii să își îmbunătățească gestionarea banilor și să-și atingă obiectivele financiare. Creșterea interesului pentru educația financiară și investiții a contribuit la popularitatea sa în creștere.

4.The Financial Diet

Obiectivul principal al acestui canal este de a ajuta oamenii să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile financiare. Echipa din spatele “The Financial Diet” oferă o gamă variată de conținut legat de finanțe personale, bugetare, economisire, investiții și dezvoltare personală. Prezentatorii abordează subiecte relevante precum planificarea financiară, gestionarea datoriilor, economisirea și investițiile, cu un accent deosebit pe experiențele personale și pe soluțiile practice folosind exemple din experiențe personale.

Acest canal se bucură de o comunitate activă de urmăritori și este apreciat pentru abordarea sa accesibilă și incluzivă în ceea ce privește subiectele financiare. De asemenea, “The Financial Diet” a lansat o carte cu același nume, oferind resurse suplimentare pentru cei interesați de gestionarea inteligentă a banilor și construirea de obiceiuri financiare sănătoase.

5.The Motley Fool

The Motley Fool este o companie media și de servicii financiare cu un accent deosebit pe investiții și finanțe personale. Fondată în 1993 de frații David și Tom Gardner, The Motley Fool este renumită pentru abordarea sa educațională și simplificată a investițiilor. Compania furnizează resurse variate, cum ar fi site-uri web, newslettere, podcasturi, cărți și servicii de consultanță, pentru a ajuta investitorii de toate nivelele de experiență.

Newsletterele și podcasturile lor au devenit surse esențiale de cunoștințe pentru cei pasionați de finanțe personale, furnizând sfaturi utile și analize. Cărțile lor au consolidat poziția Motley Fool ca o sursă de încredere pentru educație financiară, iar serviciile de consultanță sunt apreciate pentru ghidarea investitorilor pe termen lung.

The Motley Fool este cunoscută pentru cercetarea de înaltă calitate și pentru serviciile sale de recomandare a acțiunilor, promovând strategii de investiții pe termen lung. Cu o comunitate activă de abonați și membri ai serviciilor sale, The Motley Fool încurajează o abordare bazată pe cercetare și înțelegere profundă a piețelor financiare.

6. Mark Tilbury

Mark Tilbury este o personalitate renumită în lumea afacerilor și a mediului online datorită faptului că reușit pe cont propriu sa devină milionar după ce a renunțat la studii. Este un proprietar de afaceri englez, creator de conținut pe YouTube, gazdă de podcast și un star pe TikTok. De asemenea, el este CEO-ul mai multor companii de succes. Mark este pasionat să învețe oamenii despre cum să facă afaceri, să-și gestioneze finanțele personale și să investească.

Acest youtuber britanic își câștigă existența din implicarea sa în diverse afaceri. Crezând că nu are nevoie de calificări academice pentru a deveni bogat, a părăsit școala la vârsta de 16 ani pentru a încerca norocul în afaceri.

În 1988, Mark a fondat o companie care vindea jucării controlate de la distanță numită Model World Ltd. El a proiectat primele produse înainte de a călători în China pentru fabricație. După ce a produs cu succes produsele sale, a început o rețea de magazine. După ce a devenit multimilionar, Mark a decis să împărtășească cunoștințele sale cu alții și să îi învețe cum să devină la fel de reușiți ca el. Ca rezultat, în 2020, a lansat Mark Tilbury Coaching Ltd. Platforma este folosită pentru a preda afaceri, finanțe personale și investiții.

fotografie cu secțiunea de „trending” de pe YouTube

Photo by Christian Wiediger on Unsplash

7. Joshua Mayo

Joshua Mayo, un youtuber și antreprenor american, și-a creat un nume în nișa de finanțe personale. El folosește platforma sa pentru a educa și informa privitorii cu privire la diverse subiecte financiare, împărtășindu-și cunoștințele și experiențele, menținând lucrurile distractive și captivante cu ajutorul mascotei sale, Mario Mascot Mayo.

Videoclipurile sale oferă în mod constant perspective valoroase, sfaturi practice și conținut distractiv, făcându-l o sursă de inspirație și cunoștințe la care mulți se întorc. Cu toate că a intrat relativ recent în scena YouTube, eforturile antreprenoriale ale lui Joshua și prezența sa online au contribuit semnificativ la succesul său. Acesta a prezentat parcursul său în domeniul online, de la realizarea site-urilor pentru diferite companii până la deschiderea unor webshop-uri pe Etsy.

El s-a poziționat ca o figură respectată în spațiul digital, folosindu-și platforma pentru a-și împărtăși cunoștințele și pentru a inspira pe alții. Influența sa continuă să crească, deschizând noi oportunități și extinzându-și sfera de influență. Prin abordarea sa autentică, Joshua a câștigat încrederea și loialitatea unei audiențe din ce în ce mai extinse.

fotografie cu citat motivațional: „do something great”

Photo by Clark Tibbs on Unsplash

Într-o lume din ce în ce mai complexă din punct de vedere financiar, accesul la educație financiară de calitate devine crucial. Cele șapte canale de YouTube prezentate în acest articol oferă o resursă valoroasă pentru oricine dorește să-și îmbunătățească cunoștințele despre gestionarea banilor, investiții și construirea unei stabilități financiare durabile. De la experți în investiții la antreprenori de succes și creatori de conținut dedicat educației financiare, aceste canale acoperă o gamă largă de subiecte și oferă sfaturi practice, perspectivă și inspirație. În timp ce urmărim aceste canale, avem oportunitatea de a învăța, de a ne îmbunătăți gestionarea banilor și de a construi un viitor financiar mai sigur. Educația financiară este un instrument puternic, iar aceste canale de YouTube sunt un mijloc excelent de a o obține.

“The most difficult thing is the decision to act, the rest is merely tenacity.” 

~Amelia Earhart~